Blog PakarHowTo

Berinformasi & Memotivasi
Subscribe

Zikir Mujarab Untuk Diamalkan

November 30, 2011 By: PakarHowTo Category: Info Berguna, Panduan, Rahsia

Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2
Share

Dalam entri kali ni, saya nak kongsikan dengan anda 1 zikir mujarab yang sangat bagus untuk diamalkan. Zikir ini dinamakan dengan Bismillah Enam. Ada banyak kelebihan dan fadhilat zikir Bismillah Enam ni.

bismillah enam

Jadi, saya nak ajak anda semua untuk kita sama-sama hafal dan amalkan sebagai zikir harian kita.

Berikut ni adalah beberapa kelebihan atau fadhilat Bismillah Enam ;

  1. Makbul segala hajat dan cita-cita.
  2. Luas rezkinya.
  3. Jika ditiup kpd perempuan nescaya kasih ia kepada kita.
  4. Menang dalam peperangan.
  5. Penerang hati.
  6. Diajuhkan dari segala penyakit.
  7. Dibaca 70 kali tiap-tiap hari –> nescaya akan menjadi aman dari ancaman raja-raja dan pembesar yang zalim yang hendak membunuhnya.
  8. Dibaca ditempat yang suci –> nescaya dapat melihat makhluk halus (jin, syaitan dan sebagainya)
  9. Terselamat daripada binatang2 buas.
  10. Air laut boleh menjadi tawar.
  11. Terlepas daripada terkena bunuh juka dibaca kepada tubuh badan.
  12. Dibaca pada sawah –> nescaya sawah bendang terselamat daripada ancaman babi, tikus atau burung.
  13. Terselamat daripada bahaya musuh dan seteru.
  14. Terselamat dari karam dilaut.
  15. Jika dibaca pada minyak pada malam jumaat 3 kali –> nescaya boleh memudahkan perempuan beranak jika meminumnya.
  16. Orang yang pekak jika dibaca pada telinganya selam 7 hari –> nescaya mendengar.
  17. Orang gila atau yang dirasuk oleh iblis apabila dibaca ditelinga 3 kali —> insyaallah lari iblisnya.
  18. Boleh tawarkan segala jenis bisa termasuk bisa sengat binatang seperti lebah, ular dan ikan.
  19. Boleh tawarkan segala jenis racun dan santau, seperti yang diperbuat daripada miang rebung, hempedu katak dan sebagainya.
  20. Akan dibebaskan daripada penjara apabila dibaca bersungguh-sungguh.
  21. Dijadikan jampi untuk menghalau jin dan syaitan.

Apa pun juga kelebihan dan keistimewaannya, semua itu adalah dengan kuasa Allah semata-mata.

* PERHATIAN! : Kalau anda rasa artikel ini baik dan ada manfaatnya, kongsikanlah dengan kawan-kawan anda yang lain yer. Ilmu bermanfaat, kalau kita kongsi @ sampaikan kepada orang lain, akan menjadi amal jariah (bekal pahala) kita di akhirat kelak, InsyaAllah. Jadi, sebar-sebarkanlah yer. Saya dah SET kan semua artikel dapat di COPY terus dari blog ini. Anda highlight & copy saja mana-mana artikel yang anda mahu. Dan kongsikan. Tapi kalau boleh, tolong la bagi kredit sikit pada blog ini yer. Cuma letakkan link blog pakarhowto.com di akhir artikel yang anda copy, sebagai sumber rujukannya. TQ Wink

~ PakarHowTo ~

Share
Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2

14 Comments to “Zikir Mujarab Untuk Diamalkan”


  1. nak tanya, yg point no 3 tu kan khas utk wanita ke, utk para suami boleh tak?

    oh ya, nice sharing :-)
    wanita bertudung hijau´s last blog post ..Just Close your eyes and imagine

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @wanita bertudung hijau,
    boleh kedua2nya…
    dengan niat yang baik saja, insyaAllah

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    1
  2. Terima kasih di atas pekongsian ini
    wazy´s last blog post ..Infographic :The Anatomy of a WordPress Theme

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @wazy,
    sama2
    semoga ada manfaatnya ;)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    2
  3. Assalamualaikum….terima kasih atas info yang sgt baik ini..Walaubagaimanapun ia benar-benar akan mujarab jika kita benar-benar yakin akan dibantu oleh Allah dan perlukan juga istiqamah di dalam amalan.Wallahua’lam…
    jiwaislam´s last blog post ..Benarkah Jin Pernah Dipindahkan Menggunakan Bas ?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @jiwaislam,
    yaa, yakin dan lakukan dengan istiqamah,
    insyaAllah pasti berkesan

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    3
  4. alhamdulillah dpt lg ilmu…
    sama2lah kite beramal mga dpt keredhaan dr Allah..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @niey,
    aamiin. sama2 lah kita usaha untuk amalkan ilmu yang kita ada.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    4
  5. ryn arynaz says:

    salam. Thanks bg zikir ni tapi fadhilatnya mcm fadhilat DOA HAIKAL… Tapi apa2pun sama2 kita beramal.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @ryn arynaz,
    wah, awak tahu juga doa haikal yer?
    haah…fadhilat memang lebih kurang.
    tapi apa2pun, yang pasti,
    hanya orang yang beramal dengannya saja
    yang akan dapat merasai kesannya. ;)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    5
  6. selendang ungu says:

    Alhamdulillah…saya dapat lagi satu ilmu baru hari ini..
    jazakallahu khairan kathiraa…..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @selendang ungu,
    semoga ada manfaatnya…insyaAllah :)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    6
  7. Alhamdulillah…saya dapat lagi satu ilmu baru hari ini..
    jazakallahu khairan kathiraa…..

    cuma dapat tahu fadilat … tapi makna dari zikir .. kurang faham. harap mendapat pertolongan sesiapa…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    7
  8. saya ada terdengar jika kita amalkan bismillah 6 ni,kita akan kena ujian spt disengat binatang berbisa dsb..dan kita perlu menggunakan bismillah 6 ini utk mengubati diri sndiri,betul ke
    scarsan´s last blog post ..TAK NAK Rokok! Tapi NAK duit free…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    8


Leave a Reply

*
CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam


This page is copy protected
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline

Switch to our mobile site

Page 1 of 11