Zikir Mujarab Untuk Diamalkan

Share

Dalam entri kali ni, saya nak kongsikan dengan anda 1 zikir mujarab yang sangat bagus untuk diamalkan. Zikir ini dinamakan dengan Bismillah Enam. Ada banyak kelebihan dan fadhilat zikir Bismillah Enam ni.

bismillah enam

Jadi, saya nak ajak anda semua untuk kita sama-sama hafal dan amalkan sebagai zikir harian kita.

Berikut ni adalah beberapa kelebihan atau fadhilat Bismillah Enam ;

  1. Makbul segala hajat dan cita-cita.
  2. Luas rezkinya.
  3. Jika ditiup kpd perempuan nescaya kasih ia kepada kita.
  4. Menang dalam peperangan.
  5. Penerang hati.
  6. Diajuhkan dari segala penyakit.
  7. Dibaca 70 kali tiap-tiap hari –> nescaya akan menjadi aman dari ancaman raja-raja dan pembesar yang zalim yang hendak membunuhnya.
  8. Dibaca ditempat yang suci –> nescaya dapat melihat makhluk halus (jin, syaitan dan sebagainya)
  9. Terselamat daripada binatang2 buas.
  10. Air laut boleh menjadi tawar.
  11. Terlepas daripada terkena bunuh juka dibaca kepada tubuh badan.
  12. Dibaca pada sawah –> nescaya sawah bendang terselamat daripada ancaman babi, tikus atau burung.
  13. Terselamat daripada bahaya musuh dan seteru.
  14. Terselamat dari karam dilaut.
  15. Jika dibaca pada minyak pada malam jumaat 3 kali –> nescaya boleh memudahkan perempuan beranak jika meminumnya.
  16. Orang yang pekak jika dibaca pada telinganya selam 7 hari –> nescaya mendengar.
  17. Orang gila atau yang dirasuk oleh iblis apabila dibaca ditelinga 3 kali —> insyaallah lari iblisnya.
  18. Boleh tawarkan segala jenis bisa termasuk bisa sengat binatang seperti lebah, ular dan ikan.
  19. Boleh tawarkan segala jenis racun dan santau, seperti yang diperbuat daripada miang rebung, hempedu katak dan sebagainya.
  20. Akan dibebaskan daripada penjara apabila dibaca bersungguh-sungguh.
  21. Dijadikan jampi untuk menghalau jin dan syaitan.

Apa pun juga kelebihan dan keistimewaannya, semua itu adalah dengan kuasa Allah semata-mata.

* PERHATIAN! : Kalau anda rasa artikel ini baik dan ada manfaatnya, kongsikanlah dengan kawan-kawan anda yang lain yer. Ilmu bermanfaat, kalau kita kongsi @ sampaikan kepada orang lain, akan menjadi amal jariah (bekal pahala) kita di akhirat kelak, InsyaAllah. Jadi, sebar-sebarkanlah yer. Saya dah SET kan semua artikel dapat di COPY terus dari blog ini. Anda highlight & copy saja mana-mana artikel yang anda mahu. Dan kongsikan. Tapi kalau boleh, tolong la bagi kredit sikit pada blog ini yer. Cuma letakkan link blog pakarhowto.com di akhir artikel yang anda copy, sebagai sumber rujukannya. TQ Wink

~ PakarHowTo ~

(1298)

Artikel-artikel lain yang menarik :

Share

14 thoughts on “Zikir Mujarab Untuk Diamalkan

  1. Assalamualaikum….terima kasih atas info yang sgt baik ini..Walaubagaimanapun ia benar-benar akan mujarab jika kita benar-benar yakin akan dibantu oleh Allah dan perlukan juga istiqamah di dalam amalan.Wallahua’lam…
    jiwaislam´s last blog post ..Benarkah Jin Pernah Dipindahkan Menggunakan Bas ?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @jiwaislam,
    yaa, yakin dan lakukan dengan istiqamah,
    insyaAllah pasti berkesan

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  2. salam. Thanks bg zikir ni tapi fadhilatnya mcm fadhilat DOA HAIKAL… Tapi apa2pun sama2 kita beramal.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @ryn arynaz,
    wah, awak tahu juga doa haikal yer?
    haah…fadhilat memang lebih kurang.
    tapi apa2pun, yang pasti,
    hanya orang yang beramal dengannya saja
    yang akan dapat merasai kesannya. ;)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  3. Alhamdulillah…saya dapat lagi satu ilmu baru hari ini..
    jazakallahu khairan kathiraa…..

    cuma dapat tahu fadilat … tapi makna dari zikir .. kurang faham. harap mendapat pertolongan sesiapa…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam