Tips Memikat Wanita

Share

Malam semalam saya ada terima satu email dari salah seorang pembaca blog pakarhowto.com. Beliau meminta saya memberikan tips bagaimana untuk memikat wanita.

So, untuk tidak mengecewakannya, saya pun tulis la beberapa tips macammana nak pikat awek (mengikut pengalaman saya la). Saya tulis secara spontan jer tanpa berfikir panjang. So isi tulisan ini memang keluar terus dari hati saya.

Cubalah baca…apakah benar apa yang saya katakan ini?? Wahai kaum hawa…cubalah kalian berikan komen/pendapat kalian pula…

So, inilah 4 tips mudah yang sempat saya catatkan.

(1)  jadi lah diri sendiri….
toksah tiru orang lain….you have to be yourself….
ingat, diri kita ni speacial dan unik…cuba kenali kekuatan diri…
dan mesti yakin pada diri sendiri…
kalau lelaki tu lembik dan tak boleh harap, pompuan mana nak terpikat…
pendek cerita….kita kena jadi lelaki yang sentiasa cool & macho gitu…

(2) kena jaga kebersihan diri…
saya pernah tanya beberapa pompuan yang saya kenali…” apa ciri yang diorang tengok pada seorang lelaki?” dia jawab….katanya, dia suka lelaki yang bersih dan wangi…

  •  gigi kena gosok selalu…pastikan jangan ada saki baki makanan yang terlekat celah gigi. pastikan gigi tidak kuning…
  • pastikan anda berbau wangi….sembur lah perfume ker apa2 yg patut…pastikan mulut tidak berbau…pastikan ketiak tidak berbau busuk.
  • kuku kena potong kasi pendek…jangan ada kuku yang hitam…pompuan akan geli tengok kuku lelaki hitam semacam jer…
  • kalau ada misai ker jangggut ke…kena trim selalu…kasi jangan berserabut….
  • pakaian jangan serabai…kena la kemas sikit….kalau pakai kemeja tu, pastikan kemeja tu bergosok…jangan la kemeja yang baru keluar washing machine berkedut2 tu main bedal jer pakai….so, nampak sangat la awak tu pemalas…
  • kalau boleh, toksah la merokok…ramai pompuan yang saya kenal, diorang tak suka lelaki perokok….mulut bau busuk dan bibir jadi hitam semacam…“eeeiii geli i…tak selera nak cium….” itu antara komen2 mereka pada orang yang merokok….jadi, cubalah berhenti merokok…kalau anda degil nak jadi perokok gak, kalau boleh toksahlah merokok depan mereka…at least tunjukkanlah bahawa anda tetap respect diorang dengan tidak merokok depan diorang…kalau rasa dah tak tahan dan nak merokok gak, sorok2 dan sembunyi2lah…adik saya, seorang perokok tegar, tak pernah hisap rokok depan mak/abah saya, sebab dia kata, dia respect mak/abah saya…
  • dan pastikan makan chewing gum ker atau buat la apa2 yg patut bagi menghilangkan bau rokok yang di hisap.

(3) kena la senyum selalu….
senyum la dengan ikhlas….orang yang tak hensem pun,
kalau selalu senyum….muka jadi manis….orang suka tengok….banyak kebaikannya
kalau kita suka senyum ni….so, senyumlah selalu.

(4) jangan desprate sangat….
sungguhpun kita suka giler kat seseorang pompuan tu…
jangan la tunjuk kita ni desperate sangat….kontrol la sikit perasaan…kita kan lelaki…
jangan paksa pompuan tu terima kita….yang penting, bagi pompuan tu rasa selesa
dan ‘tak lemas’ bila bersama kita….baru la dia rasa seronok dan nak rapat dengan kita.

ada banyak lagi tips sebenarnya…tapi saya rasa cukuplah 4 tips tu dulu untuk dipraktikkan….

apa2pun….good luck to you….and all the best!!!!!

so, what do you say? ada saper2 nak tambah beri tips pada kawan kita yang bertanya tu?? Silakan tinggalkan komen yer… :) (1782)

Artikel-artikel lain yang menarik :

Share

132 thoughts on “Tips Memikat Wanita

  1. saya nak tanye cikit…
    kalau lelaki tu gemok mcm mane nak pikat perempuan?pas tu pompuan tu plak cantik cam ne nak pikat
    bleh bagi tip cikit x?????
    pless tolong la….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @bertanya tip,
    OK nanti saya akan cuba tulis yer…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    surihati_ku Reply:

    @bertanya tip,

    askum..

    hai..
    buat masa ni saya cadangkan awak sapa dia dengan sebaris senyuman dlu.tengoklah apa respon dia lepas tu..

    beranikan?? bersua mukalah dengan dia.sekiranya anda segan jumpalah kawan dia minta no telefon bimbit sidia.kesabaran sms perlu ada untuk mengenal sejauh mana identiti dia,disamping dia hendak mengenali anda dengan lebih rapat lagi.

    bila kedaan anda sudah bersiap sedia untuk berjumpa dengannya wajarlah terlebih dahulu anda memberikan maklumat keadaan diri anda sepenuhnya kepada dirinya..

    hehe..hee..saya just bagi cadangan je..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  2. erm.. nak pikat prmpuan kita kena berani,ikhlas, dan kemas
    tak kisah.. kita ni nie gemuk ke.. kurus ke..
    selalu wat macho ngan dia, yang paling penting ialah..
    niat kita..mestilah suci, akan nampak di wajah kita….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    paizar Reply:

    @nasir,
    kalau org yg kite suka 2 isteri org mcm ne……..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    Zack Reply:

    @paizar,
    Isteri orang jangan la di kacau..of course not available..Tahan la diri dari terjerumus dengan cinta ini..andai sudah terang statusnya sebagai isteri orang..lupakan sahaja..Ramai lagi wanita single diluar sana..

    P/s:cinta isteri org cam kita kacau sarang tebuan…Silap2 haribulan habis satu badan di sengat..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 4 Thumb down 2

    [Balas Di Sini]

  3. :::classmate p0mpan aq ckp,mla2 klo ade b0y nk n0wat,d0rang xska,tp bla lma2,d0rang tba2 ska..awek q p0n cm2 gk~mla2 die xska,tp lma2~jd gk~he2~p0k0kny jgn ptus asa~

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  4. macammane nak tahu si dia/lelaki tu suka atau tidak pada kita?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    surihati_ku Reply:

    @NURHALIZA,
    erm, ambil berat terhadap pasangannya
    kalu berjumpa kita boleh tengok dari gerak bahasa tubuh
    tengok cara layanan dia terhadap anda..adakah segalanya istimewa buat anda ;)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    teresia Reply:

    kebanyakan..prmpn ni suka kan lelaki romantik…cth:pandai memasak,

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    teresia Reply:

    so,korang mestilah…study cook owkeY….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    surihati_ku Reply:

    @teresia,
    TERESIA:
    hehe..stuju jugak tu..mash boleh diguna pakai tips kamu ni teresia..baguh..baguh.. ;)

    NURHALIZA:
    Apa lagi mula blajak ya :)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    helmi Reply:

    @surihati_ku,
    btl 2 ape yg you cakapkan….:-)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    nasir Reply:

    kalau the guy tu suka, mesti dia akan ada di sisi kita bila kita or famly dlm kesusahan, atau memerlukan bantuan, kdang laki suka brlagak machow, macam tak mahu menunjuk .. jual mahal… tapi dalam hati dia suka…
    so.. the girl kena la pandai pandai.. baca gerak hati dia…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    sam Reply:

    @NURHALIZA, kalau lelaki tu asik tegok kita je itu maknanya dia suka kat kita lah tu.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    nasir Reply:

    yup… curi 2 pandang… kalau berdepan tak maw pandang…
    bukan apa malu la konon… the girl kalau dh tahu.. dia jenis mcam 2.. banyak senyum kt dia… ushar sikit… dan bgi pujian… kt dia ensem…
    lama tu cair la dia

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  5. assalamualaikum,
    sekarang ni sy tgh menyimpan perasaan terhadap seorang wanita yg sy rs x jauh umurnya dgn sy…sy 22 dan wanita tu 25..sy betul2 sukakanya..kerana sy rasa dia ada semua ciri2 wanita yg sy cari selama ini..perasaan ini sy hnya pendamkan shj…sbb dia baru shj dilukai oleh seorg lelaki..dan dia bertekad x nk mempercayai lelaki lg..dia kata lelaki semua sm shj..hny reti membuat janji tetapi tidak tepati..sy pun tidak faham knp smpi sedemikian rupa dendam dia terhadap lelaki…(gurlz2 sila berikan pendapat anda..)…mcm2 cr sy fikirkan utk mengubah tanggapan beliau terhadap lelaki..ikutkan hati ni nk jer berterus terang jer dgn dia perasaan sy terhadap dia..tetapi takut lain jadinya nanti…so sy pendam jer perasaan sy terhadap dia..cuma sy nk tahu pendapat korang semua betul ker tindakan yg sy buat..?perlu ker sy berterus terang tntg perasaan sy terhadap beliau atau hny simpan jer di dalam hati ini..?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    surihati_ku Reply:

    @zairi,
    Salam Zairi..
    Cinta itu tidak mengenal usia..kaya atau miskin..tua atau muda..sb ia lahir dari sekeping hati yang ikhlas, tanpa dipaksa..

    Bagi pandangan peribadi Suri buat masa ini anda jaganlah meluahkan isi hati padanya dahulu.

    Birlah dia mengambil sebanyak waktu untuk tenangkan fikiranya..pada waktu begini zairi jaganlah terlalu mendesak soal hati kepadanya..takut sidia akan mengatakan anda tidak memahami dirinya pula.

    Wajar zairi lakukan adalah selalulah ambil berat segala perihal tentang dia tapi jangnlah samapi ia sampai merimaskan si dia sudahlah.

    Kemudian pikat dan selami hati budi pula..Insyallah pasti jiwanya tidak kacau..

    Jika keadaan sudah stabil barulah anda mula langkah untuk berterus terang..TAPI PASTIKAN WAKTU ITU SIDIA BENAR-BENAR SELESA DGN ANDA.

    good luck! ;)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    ee Reply:

    @surihati_ku,
    haha best..mcm doktor dah….terbitkan sebuah buku…chayo2
    tpi kalu masuk hdis qurab mantap gak hahah

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    nasir Reply:

    i rasa kan u patut g cari girl lain, sbb yg bnyk kritik pasal xbf ni ada masaalah, maybe the girl still sayangkan or still harapkan the guy back.
    when the girl fall in love with one guy… dia takkan cta bnyak pasal bf dulu dia…. bla dia mula cta pasal x dia…. munkin dia rasa bersalah couple dgn the guy… munkin dia rasa the guy not equal with the x…
    so setiap pertemuan must bermula dgn yg baru… tanpa ada sambungan dari silam.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

  6. sy sering mengalami masalah ketika hendak mengayat wanita..
    contohnya di facebook @ myspace…
    sy merasakn apabila sy mula chat dgn mereka, sy lihat merasa seperti dgn ape yg disembangkan…
    terasa seperti diri ini membosankan…

    ape ea tips2 nye agar wanita lebih tertarik?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    surihati_ku Reply:

    @snails,
    hai snails,
    alahai..snails awat boleh jadi gitu?
    tapi snails,
    bagi pandangan suri kan tika anda ingin mencari rakan atau teman rapat di alam maya adalah lebih baik anda berkawan terlebih dahulu dengan dia.
    tapi anda jaganlah meletakkan 100% harapan yang tinggi kepadanya sebab di alam cyber ni macam2 boleh terjadi..jika boleh perkenalan itu biarlah lama sedikit..bila anda sudah ada keyakinan diri dan rasa percaya pada dia sudah mula tumbuh dihati, barulah anda luahkan pada si dia..

    berbanding pula pada berkenalan pada face to face..sampaikan ada sesetengah orang kata “aku sudah jatuh cinta padanya pandagan pertama”..tu lainlah punya kes..

    apapun untuk memiliki cinta atau menawan wanita hati anda haruslah sabar dalam memahami kerana mereka ni.sb ada sesetegah wanita suka pada pasangan yang suka mengambil berat tentang diri mereka..sukakan pada cabaran..

    so take easy! ;)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    mann Reply:

    @snails, PENDAPAT POKCIK LE…mula2 tu nak chat guna nick2 yg memberahikan…takpun nick yg hemsem2 (walaupun muka kita mcm kena lenyek stembroll).jgn menipu status anda semasa chat..jelaskan diri anda..kawin/duda/bujang tua/kawin tiga ke…ini membantu merancakkkan..idea anda..wanita ni ..ibarat lilin…hehehehe..makin lama kita nyalakan api…makin lembut lilin tu!!!!!hihihihihiihihihiihi…laie satu – jgn pilih kawan chat yg nick yg indah2 jerr tau…kdg2 nick2 mcm hampas tu lah…sbenarnya…byk info dan berguna…ekekek – sekadar renungan jerkkkk

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    sam Reply:

    @snails, zaman sekarang ni dah mcm zaman dulu2. apa yang kau nak susahkan? kau simpan je duit bayak2 bila dah cukup kau suruh je mak kau carikan misti ada punyalah, tapi aku tak janji lah yang mak kau carikan tu masih anak dara lagi, maklumlah budak2 pompuandi zaman sekarang ni nak dapatkan tiket ke neraka dengan percuma.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 2

    [Balas Di Sini]

  7. kalau tak nak kasi bosan ko buat camni..ko jgn buat macam nak mengayat..buat macam kawan biaser ajer..cakap gurau2 seperti ko takde niat pn nak ngorat..baru ko ader idea nak borak..ia akan jadi fun n lebih terbuka ruang utk ko berchatting..pompuan akan lebih tertarik dengan lelaki yang leh wat dier ketawa..gelak2 dalam chat..lame2 si dia pulak akan kemaruk raser nak borak ngn ko raser tak kena kalau sehari tak borak..pastu mulakan la step seterusnyer..ngayat ler

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    surihati_ku Reply:

    @saeh,
    Salam saeh,
    Suri sokong jugak pendapat kamu ni saeh..hehe.. ;)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    snails Reply:

    thanx 4 ur all advice…
    i’ll try my best…

    but sy ade gak wat cm ape yg korang katekn…
    tp tetap sy rase org cm bosan ngn sy..
    cthnye…
    bile sy text seseorang e2, sy xkan bersembg lame… 3 @ 4 msg je…
    die akan katakan ade keje la n mcm2…
    seperti melarikan dri…
    xtaw la..
    mgkin perasaan sy je..
    mgkin die mmg sbuk..
    tp xkan slalu sbuk…
    hehe

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  8. saya mnat seseorang prempuan di tempat kerje saya

    tp jarang berjumpa. saya add dia mlalui myspace tp dia delete saya

    hina sgt ke saya nie..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    sam Reply:

    @rudy, wanita mcm ni aku pernah jumpa dulu, senang je nak ajar awek sombong mcm dia ni, mula2 kau dapatkan tarikh lahir dia, n bila sampai je harinya kau belikan kek dan kau suruh perhatar kek tu hantar tempat kerja dia, tapi semasa kau beli kek tu kau suruh orang yg buat kek tu letakkan 2 telur tembelang yg belum pecar kat dalam kek tu,cuba kau bayangkan masa dia nak potong kek dekat depan kawan2 dia telur tu pecar? amaran jangan letak nama kau sebagai perngirim.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    sabut Reply:

    @sam, Mane elok buat camtu. Kan dah kira mengaibkan org tu namanye.. Bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor. Kalau org lain aibkan kita satu hari nanti, adekah kita akan gembira… fikir dahulu sebelum buang…. tabiat. Sori, sekadar pandangan yg lemah.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  9. assalamualaikum…

    sy amat menyukai seorang lelaki yg berumur 27 tahun yg tinggal di kwsn perumahan sy…mak sy penjual nasi lemak…setiap hari dia akn datang membeli ketika sy menjaga gerai…kami ada juga berbual sikit2…selain itu kami selalu terserempak di pasar malam dan dia slalu menegur dan senyum pada saya…..

    ada sekali dia bertanyakan ttg kptsn sy utk smbg bljr..bila sy kata sy akn smbg next year dia menunjukkan wajah seolah2 hampa…sy jdi keliru bila dia memberikan reaksi seperti itu..

    saya amat meminati llk itu tapi sya x tahu samada dia menyukai saya atu pun tdk…please give me an advice

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    lambo Reply:

    @nak tahu, dia ade hati la tu, tp lebih tanya je terus abih cter..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  10. aku pelik laa dgn pmpuan ne…kejap cam mesra dgn kita..n napak la cam kapel gituuuuu..tp bila aku tanya nak serius cam ada je alsan dia ..tp baru2 ni dia ngaku y dia dah ada pakwe..mau x frust aku..tp kerana sgt sayang nak lpas dia aku x give up awl…dia ada kata kat aku y aku terlambat kerana kenal dia slpas pakwe dia…cmane ek langkah yang ptot aku ambk untk menawan hati dia lg coz aku sayang gler kat dia…………………………………..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    lambo Reply:

    @desperate, cari je la yg lain, xyah la kerja dia lg.. tkot ko plak yg tkena blk…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  11. assalamualaikum…..

    Thun lepas aku putus cinta…. 8 tahun kami bercinta…. tibe2 dia curang… die de laki len… jd aku sedih sgt2 sbb tlampau syg kt die…
    bl dah lama bseorangan… aku tiba2 jatuh cinta kt sorg pompuan…. masalah nye aku ni buruk… x hensem… gemuk… hitam….
    aku cbe kenal die… phatikan dri jauh….. last2 aku dapat no tel die…. aku pn nyatakan la hasrat aku nk jd kan die awek…. tp di tolak sbb die de ska kt laki len… tp aku rasa die tolak mb sbb aku ni buruk kot…. aku x romantik, x kelakar…. aku cba jd romantik tp x boleh… masalah aku, bl aku ske kt pompuan… aku trus ckp kt die…. salah ke cara aku 2 erk?? pe yg patut aku wat kl nk tamabt ati wanita ni? bl diorg ckp x ska kt aku… mmg aku xkan kacau diorang dah… aku bkn pe takut org cakap aku x sedar diri…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    ahken Reply:

    @Zack Biskut,
    ko rilex je..aku dulu pun xensem gak..memula senang je..smpan duit pasal pompuan ni..lebih suke duit…then duit tu jgn bagi kt prempuan.mcm aku..duit yg ade..aku habizkn beli mcm2 brg kecantikan.then bile diri kita ni dah agak hensem dari sblmnye..kite beli kereta,rumah..sbb prempuan nk lelaki yg boleh menjamin mase depan die.bile kita dah ade ape yg prempuan nk..then xpayah carik bergolek2 dtg.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  12. salam semua…ok,sya ade nak tanya skit…camana nak bezakan the signs of girl yang ade perasaan kat kite tp buat2 jual mahal, dengan girl yg tak suka langsung dgn kite?sbb kami lelaki ni tak tau samaada girl tu suka atau tak suka bile kami beri perhatian yang lebih.sya baca komen2 kat atas tu,ade girl yg nak menguji kesungguhan lelaki itu memikat dan ade yang tak suka layanan yg lebih..soalan ni lebih khusus untuk situasi pertama kali cuba nak memikat,bukan yang dah ber’couple’(bole ke guna perkataan ber’couple’ ni?).

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  13. salam..saya nak tanya pendapat semua, cmner kita nak lembutkan hati seorang wanita yang tengah hangin satu badan ngn kita..saya sebenarnya telah membuat satu kesilapan besar pada dia sehingga dia betul2 menyampah kat saya..saya sayangkan dia,tp dia betul2 nak menjauhkan diri dari saya..dah macam2 ayt saya guna utk pujuk dia,tapi masih x makan saman..lagi la dia cakap saya ni orng gila..huhu..adakah perlu saya melupakannya begitu sahaja atau terus berusaha utk memiliki hatinya kembali?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    ahken Reply:

    @faiz,
    hoho..aku pun penah jadi bnde mcni kt ex aku..easy je..klu ko nk die..ko usaha bia die nmpak kt depan mate.or ko lupakan die.pun die akan dtg balik.aku da try 2cara ni.dua2 berkesan

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  14. HEllPz..cam MNe nAk TahU yG oMPuAN tOu SyoX kaT kiTE aRRh..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    afiqah Reply:

    @budaxnakaL, bse ny pmpn x kn tnjuk yg dia ske at llk 2.
    lau nk tau tgok lynan pmpn 2
    ~kdg2 dia lyn cm msuh pn ad gk c0z nk ttup p`rsaan dia
    ~ade yg lyn t`lbih bek
    ~ad yg m’jauh kn dr cnth ble jmpe lki 2 dia cbut lri
    tp pape pn tgok k`adaan gk
    tp yg psti pmpn 2 ske ckp psl sowg llki dlm tmp0h yg singkat

    cre yg t’akhir, tnye dia sndri
    jgn owg len yg tny, t x psl2 owg len lak yg dpt

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  15. salam…korang de ckp kalo nk ngorat pompuan ni jgn smpai mendesak n wat die rimaskn….so, skrng ni ak rs mcm dh mendesak die la…..ak rs die dh rimas ngn ak…..camne ea nk wat die brasa selesa blk ngn kite…..sbb dulu die ngaku die suke kawan ngn ak….skrng ni x lg ….myb care ak yg trlalu brtrus trang kt die…slalu gak ckp ak syg kt die…..camne nk wat skrng ni ea?…..anyone pliz help mE!!!!

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  16. salam…dlu sye krus…owg ckp sye ncem,,,sye x sdar pn dlu sye nsem…tp skng,ble dh abis skolh,bdan sye mkin berisi…ble jmpe kwn2 pompwan deowg ckp’KO DH X NSEM’,,,MLU NYE!!!!!!!sye nk ngrat awek pn awek dh x pandang,,,boleh x bg petua nk krus cre mudah dan cpt???

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    zangetsu Reply:

    @Din Bisa, jogging je la..apa susah

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  17. Dalam perhubungan dan percintaan wanita tidak pernah bersalah. Cuma lelaki saja yang menggangap perkara itu salah terhadap wanita. Lakukan sesuatu yang lain dari lelaki lain utk mengurat wanita. jangan lah guna ayat lapok ( hye tgh buat ape ) hye boleh berkawan, cube kalau korang dengar sendiri geli tak ha3…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  18. org kata…. setiap pasangan yang bersatu bermula dari persahabatan… so why not kalau berkawan terledih dahulu supaya saling kenal antara satu sama lain….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  19. Saya telah mengenali seorang perempuan yang sebaya dengan saya Dari seseorang.Saya mula mengenalinye melalui SMS Dan kami telah menjadi rakan hasil Dari perbincangan exam Peperiksaan SPM.sewaktu peperiksaan berjalan die telah membuatkan Saya jatuh cinta terhadapnye kerana die seolah olah mengambil berat tentang saya Dan sering memberikan ucapan good luck.. Namun Saya keliru sebab sehingga Kini sama ada die Suke pada Saya atau tidak.. Atau bagaimana untuk mengenali wanita seperti ini kerane die benar benar membuatkan saye jatuh cinta

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  20. Bgaimana nk mngorat org yg lebih tua pd kita??
    sbb nk cari yg muda2 pn, kerek sakan bro..
    Yg tua pd kita pn, ok la.. asalkan dia setia dlm prhbungan..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  21. Samekom smua. . aq ada masalah ngn 1 ownk awek ne. . dea da lama syok ngan aq. .tapi tym tu jua la aq reject dea. . pastu aq pon ajak la dea jadi kawan besa ja. . then, bila da lama-lama b’kawan tu aq mula suka kt dea balik. . tapi masalah nya kat cne adalah dea suda ada pakwe baru. .PZZZ. .help me what shud I DO? ?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @aQ suKE diEr,
    pi jer terus terang ngan dia…cakap awak minat sangat ngan dia….kalau dia reject…cari yang lain lor….hehe

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  22. AKU ADA PROBLEM TAPI AKU BG TAW CERITA DULU K.. STORY: AKU DAH BYK KALI PATAH HATI..SAMPAI MASA TU AKU KENALI SORG GURL. DIA SGT MEMAHAMI AKU. KAMI MULA RAPAT. DIA SYG AKU..AKU SYG DIA. TYM TU MASIH DIAWAL PERKENALAN. AKU SUDAH MULA SUKA DIA. TAPI AKU TAKUT UNTUK LUAHKAN BUKAN TAKUT LUAHKAN ISI ATI AKU..TP TAKUT SEKIRANYA AKU KAPEL NGAN DIA DAN KMUDIAN AKU PUTUS DGN DIA MCM YG BLAKU SBLOM NI (AWEK2 LEPAS). AKU XLEH TRIMA KALO TPISAH NGAN DIA SBB AKU SGT SAYANG KAT DIA,,EX AKU DULU PN XPNAH AKU SYG MCM NI. KIRA PASAAN SYG AMAT SGT YG PTAMA DLM IDOP AKU. JADI AKU BIARKAN DULU N PUTUSKAN UTK BKWN JE DULU (SAMBIL AKU XTAW NK WAT CANE). HAMPIR 2 TAHUN…AKU LUAHKAN JUGAK. TP DIA DH SYG AKU SBGI ABG DIA. DIA PON ADE GTAW YG PNAH SYG AKU SGT SMPI HARAP AKU LAMAR DIA DULU. DIA CKP NK MCM NI JE..SBB TANAK KALO KAPEL NNT BREAK N AKU AKN TGLKAN DIA. LG PON DIA DH AGP AKU MCM ABG JE. DAN SKG DIA DA ADE BF TP DIA CKP DIA SYG AKU JGK (SBG ABG JE) TANAK AKU BLAH. TP RASA SYG AKU DAH LEBIH.

    PROBLEM: SI DIA DAH ADE TEMAN IDUP/BF. MASIH SYGKAN AKU SGT N XLE TRIMA KEHILANGAN AKU N NAK AKU BSAMA DIA LG..TP SYG SBG ABG JE. AKU PLAK DAH SAYANG DIA LEBIH DARI SEORG ADIK BRADIK. MCM MANA AKU NK BSAMA DIA YG SMEMANGNYA DH ADA BF N AKU MASIH CINTA DIA SDG KAN DIA AGP AKU ABG JE TP TETAP SUH AKU BSAMA DIA…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @Hamba Allah,
    Pada saya, gadis tu tak adil dengan saudara.
    Dalam masa dia bercouple dengan orang lain,
    dia juga kata dia sayangkan saudara.
    Boleh percaya ker sayang yang macam tu?

    Bagi saya, dia cuma nak jadikan saudara
    sebagai back up jer.
    so, elok fikirkan dengan serius,
    adakah saudara mahu perhubungan yang belum pasti ini???

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Hamba Allah Reply:

    @PakarHowTo,

    baiklah. terima kasih sbb reply. saya sbgi lelaki sy akan lakukan keputusan sendiri yg nekad juga nnti. cuma ingin bertanya..adakah kesilapan saya tdk meluahkan perasaan sy diawl2 dulu? ini sbgi pgajaran sy dimasa depan. ke-2..jika ini adalah masalah saudara/saudari..apakah tindakan yang saudara/saudari lakukan?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @Hamba Allah,

    Kalau saya, saya akan berterus terang sekali lagi dengan dia.
    Saya akan nyatakan perasaan saya sejujur dan seikhlas mungkin.
    Selepas bagitau perasaan,
    saya akan terus lamar dan nyatakan planning saya
    untuk hantar rombongan ke rumahnya.

    Saya akan bagi dia masa untuk fikirkan lamaran saya.
    Kalau dia tak terima dan reject juga,
    saya akan give up la.
    At least saya dah cuba melamar untuk dapatkan dia.
    Kalau dia memang dah taknak,
    saya terpaksa la berusaha untuk lupakan dia
    dan cari orang lain.

    Apa2pun…kalau saya, saya akan buat keputusan dengan tegas
    Dan bagi kata putus pada dia.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  23. aku da gile ngan sorang minah kt keje aku..mslhnye die ni tnang org..da 4 thn diorang tnang tp tnang die tu mmg problem skit..cite ni aku thu pd mulut minah ni sendri..aku da ckp kat mnah tu yg aku ske kat die..die x mara, tp x thu nk ckp cam ne…lps tu aku mmg tunjuk caring aku kt die smpai aku rse die pun tgkap syok kat aku…korang pk la dlm 20 hri aku knal die aku da abis 600 utk topup sj..aku mmg series gler ngan bdk ni..tp mslahnye skang die cam nk cbe jauh diri plak ngan aku..atas alasan die xleh nk trime aku & dia da tnang..xde org len lg dlm hti die…walaupun sblm ni die ckp yg tnang die ni xde duit utk kawin, xde tggungjawab,kuarge kacau bilau..xde inisiatif utk wat pape kat die walaupun utk kuar jmpe..aku mmg da desperate skang ni…tlg la aku shabat2 sume..aku bkn nk wat jd awek aku..aku nk kawin ngan minah ni

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  24. actually xperlu laa terhegeh-hegeh kt perempuan ni..buat mcm yg admin sroh tu..buat cool je..means anggap cm mmber je..yg penting lelaki kena ada duit,rumah,pkerjaan yg tetap..yg leh senangkan dyeorg..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  25. saran aku bang, buat yg masih jomblo coba cek ebooknya rajaplayboy.com yg aku nggak jomblo lagi disitu bakalan dijelasin trik2 yg gokil banget buat ngeluluhan hati cewek.. asli deh temen2 gw dah banyak dapetin cewek dari jurusnya dan kebukti banget hasilnya, beda dari yang lain. aku aja kurang dari 2 minggu buat dapetin cewek cakep.. coba dari dulu tau triknya pasti udah banyak cewek dan jadi dewa playboy sekarang xiixixixi

    mudah2an menginspirasi bagi para jomblower hahaha
    josua´s last blog post ..Aku Nggak Jomblo Lagi

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @josua,
    kelakar pulak baca komen dari indonesia ni…huhuhu

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam