Blog PakarHowTo

Berinformasi & Memotivasi
Subscribe

Tips Dan Petua Untuk Mudah Mengandung

June 05, 2009 By: PakarHowTo Category: Petua

Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2
Share

Kira-kira pukul 9.30 pagi tadi, saya ada menerima 1 email dari salah seorang pembaca setia blog pakarhowto ini.

Dalam email nya kepada saya, beliau telah berkongsi tentang tips dan petua bagaimana untuk mudah mengandung. Beliau menulis berdasarkan pengalaman sebenar beliau. Jadi saya rasa, adalah sangat wajar jika saya dapat berkongsi apa yang beliau kongsikan ini dengan anda semua.

Bilelah kita nak dapat anak ni??? huhu

Bilelah kita nak dapat anak ni??? huhu

Semoga apa yang dikongsikan ini, dapat sikit sebanyak memberikan panduan kepada mereka yang sedang berusaha untuk mendapat anak.

Berikut adalah kandungan email yang saya terima dari beliau.

Disini saya ingin juga berkongsi pengalaman berkaitan tips @ petua utk senang hamil walaupun saya masih belum hamil lg tp saya masih mencuba lagi nie..

Saya sudah berkajwin selama hampir 3 thn..Macam2 petua & tips telah saya amalkan tp mmg belum ada rezeki lagi tuhan nak bg..tidak mengapa..saya akan bersabar & berusaha sehingga dapat..insyallah..

Saya pernah mendapatkan rawatan doktor pakar..Saya pernah pergi utk membuat rawatan di LPPKN tp masih belum ‘melekat’ lg….tahun ini saya berjumpa dengan doktor pakar dan beliau ada mengatakan saya mengalami ‘Polycystic Ovary’/Ovari bengkak..itu adalah punca mengapa saya tidak mengandung sampai sekarang. Beliau menyuruh saya utk diet & turunkan berat bdn kepada berat badan ideal..Skg berat bdn saya 75kg dgn ketinggian 166 cm. doktor menyarankan utk saya menurunkan berat sehinnga 60kg iaitu kpd berat bdn ideal..Doktor mengatakan berat bdn yg berlebihan menyebabkan ovari saya bengkak..Doktor memberikan saya ubat subur & perlu dimakan selama 2 bln tetapi masih tidak mendatangkan hasil..Akhirnya doktor menyarankan saya utk membuat IUI..tp saya belum bersedia ke arah itu..biarlah saya terus mencuba..dan mencuba..

Tahun lepas saya ada mencuba produk ‘biodex’..ramai yg bercerita mengenai prduk tersebut & ramai yg telah menggunakannya mendapat anak…saya pun teringin mencuba..tp mmg bkn rezeki saya…xmenjadi juga..saya rasa ini disebabkan kerana saya tidak mengikut peraturannya..kadang2 saya mkn..kadang2 tidak..ini kerana kosnya yg begitu tinggi..xmampu utk saya meneruskannya…

Cuma saya mendapat tips drp pakar drp biodex mengenai mkn yg tidak boleh dimakn & dielakkan..saya tidak digalakkan utk memakan ‘fast food’ contohnya KFC, PIZZAHUT, MC DONALD, A&W dan sebagainya..Jika saya ambil ini akan menambahkan hormon lelaki (prostegen) dlm bdn kite sekaligus melambatkan lg proses utk mendapatkan anak..saya jugak tidak digalakkan utk memakn benda2 yg tajam & berangin contohnya nenas, ubi kayu, limau & sebagainya.

Diharap dgn hasil karangan saya ini dapatlah diguna pakai oleh org2 yg ingin mendapatkan anak..ada lagi tips2 utk mendapatkan anak ini tapi biarlah dulu..Akan saya karangkan kemudian.

Sekian, terima kasih

Wassalam

AMELIA AMINUDDIN ? rozamy2411@yahoo.com

Saper ada tips atau petua lain, kongsikanlah dengan para pembaca blog ini (tinggalkan di ruangan komen). Semoga perkongsian ini dapat memberikan manfaat untuk semua.


Share
Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2

243 Comments to “Tips Dan Petua Untuk Mudah Mengandung”


  1. Slm.

    Tak de ke sesiapa yang dah cuba makan royal jelly. dengar kabar tak kurang juga khasiatnya, orang yang putus haid tiba tiba datang semula setelah makan makan royal jelly.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    surihati_ku Reply:

    @alang,
    salam alang..cubalah mana tahu ia mungkin hasil yang terbaik..selagi kita tidak mencuba selagi itulah kita tidak tahu akan keberkesanannya ubt itu thdp tubuh anda…

    apa yg penting usaha.. :)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    aniz alias Reply:

    saya makan royal jelly,, dapat kulit cantek dan kalo mengandung makan kulit anak pun akan cantek.. pasal kesuburan tu tak dinafikan cuma belum rezeki saya lagi nak dapat zuriat

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    pza Reply:

    @alang,
    salam..
    pza nk tny kat ner kita nk beli royal jelly tu ya?
    coz mcm brminat nk mncuba..
    pza da kawen 1thn 1bln tp lum de rezeki nk timamng bby lg=(…
    hope kwn2 dpt tlng…
    tQ…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    zurina Reply:

    @pza,

    saya pun ade dengar psl royal jelly.. mmg betul ape yg di bagitau oleh surihati_ku… kalau pza nak try, boleh try royal jelly CNi mmg bagus

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    pza Reply:

    @zurina
    thanx zurina 4 ur info..=)
    zurina da cuba ke?..
    insyALLAH pza akn cuba,mdh2n ada rzeki pza t..
    amin…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    1
  2. Dahlia Shaik says:

    Salam semua,

    Saya mendapat email ini dari seorang teman …

    RASULULLAH S.A.W. ADAB UZ-ZIFAF Ahmad telah
    menceritakan :

    “Telah menceritakan kepada kami oleh ‘Amru bin Hafsah
    dan Abu Naar dari Muhammad bin Al-Haitham dari Ishak
    bin Hanjih, dari Husaif dari Mujahid daripada
    Al-Khudri yang berkata : “Rasulullah s.a.w. telah
    berwasiat kepada Saidina Ali bin Abi Talib r.a di mana
    baginda telah bersabda : “Wahai Ali, bila pengantin
    perempuan masuk ke dalam rumahmu, maka (suruh ia)
    tanggalkan kasutnya ketika ia duduk dan (suruh ia)
    membasuh kedua-dua kakinya . Maka sesungguhnya apabila
    kamu berbuat demikian Allah mengeluarkan tujuh puluh (
    70 ) jenis kefaqiran dari rumah kamu,! dan Allah
    s.w.t. menurunkan tujuh puluh ( 70 ) rahmat yang
    sentiasa menaungi di atas kepala pengantin sehingga
    sentiasa keberkatan itu meratai setiap penjuru rumahmu
    dan pengantin itu sejahtera dari penyakit gila, sawan
    (gila babi) dan sopak selama mana ia berada di dalam
    rumah tersebut. Laranglah pengantin itu daripada
    memakan dan meminum empat ( 4 ) jenis makanan ini pada
    minggu pertama perkahwinan iaitu :

    1. Susu

    2. Cuka

    3. Coriander (Ketumbar)

    4. Apple Masam

    Saidina Ali r.a bertanya : “Wahai Rasulullah,
    mengapakah empat jenis makanan ini di larang..?”

    Baginda menjawab : “Kerana rahim perempuan itu kering
    dan sejuk, dengan sebab dari empat perkara (makanan)
    ini untuk menghalang dari dapat anak. Sesungguhnya
    tikar di penjuru rumah adalah lebih baik daripada
    perempuan yang tidak dapat anak.”

    Saidina Ali r.a ! bertanya : “Wahai rasulullah,
    mengapakah cuka itu di larang..? (semasa haid dan
    semasa minggu pertama perkahwinan).”

    Baginda menjawab : “Apabila ia minum cuka semasa haid,
    sesungguhnya haidnya itu tidak akan bersih
    selama-lamanya secara sempurna .

    Mengenai Coriander (ketumbar) ia mengganggu haid di
    dalam perutnya dan menyukarkan kepadanya kelahiran .

    Tentang Apple masam, ia memotong haid sebelum masanya
    maka menjadikan haid itu berlalu begitu saja dengan
    sebabnya.”

    “WAHAI ALI PELIHARALAH WASIATKU INI SEBAGAIMANA AKU
    TELAH MEMELIHARANYA DARI JIBRIL A.S.”

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Missz Ada Reply:

    @Dahlia Shaik, Saya dah byk kali baca tentang hadis ini, dan byk kali juga telah dijawab bahawa ini adalah hadis palsu.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    2
  3. assalamualaikum n gud morning.. kiki dah hampir 2 tahun kahwin, tapi belum ada rezeki lagi.actually kiki pernah mengandung last year, tapi keguguran bulan 7 aritu mase baby 4bln lebih…sedih sangat2 coz baby memang nak sangat baby. tapi kiki redha coz setiap yang berlaku mesti ada hikmahnya kan.. sekrg ni kiki terus berusaha n berdoa semoga tahun ni kiki dapatla baby..banyak tips dalam ni yang kiki leh gunakan.tq

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    sukun Reply:

    salam kiki..sy bersimpati dgn masalah kiki skrg.byk2lh bersbr k.cma,kiki perlu jaga mkn.jgn mkn benda yg tajam spt nenas, kcg pea,kalo boleh fast food k.amalkan ambik EPO.sgt elok.sy hanya berkongsi tuk anda.tp bila dh lepas masa ovulasi berhanti mkn EPO.EPO boleh d ambil drpd hari 1 haid sehingga ovulasi.lg 1, mknan yg byk MSG 2, kurang kan k.insyallah, kiki akn dpt rezki lh 2.byk2 lh berdoa k.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    puteri Reply:

    @kiki, ermm..puteri pon cam kiki nak sgt anak. EPO tu untuk per….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Lin Reply:

    Salam…
    Jemput datang ke blog saya http://www.rahsiamudasentiasa.blogspot.com dan baca sendiri testimoni sebenar khasiat herba Maharani yang dah terbukti serasi dan berkesan dengan ramai wanita pelbagai peringkat umur. Insya Allah, dipermudahkan ikhtiar kita.
    Di sini saya sertakan beberapa testimoni untuk kebahagiaan suami isteri,mengandung dan lain2 untuk panduan anda.

    Testimoni 1

    Kawan baik saya. Masalah penat dan keletihan. Rutin hariannya yang buat 2, 3 kerja sehari. Start dari jam 5 pagi buat kuih untuk jualan, 9pagi – 6ptg di ofis, 8-10mlm mengajar kelas tuisyen. Saya kata dia ‘gila kerja’. Masalahnya ialah, lepas jam 10 dah tak larat..letak kepala je, ,hubby melenting . So selepas pengambilan, ternyata kemampuan herba maharani memberi “extra energy” dan juga mengaktifkan hormon androgen (hormon seks) berkesan sekali. Tak lagi masam-masam muka ngan hubby. Bahkan katanya..lebih hebat dari sebelumnya. Tambahan info : 1 x hubungan suami-isteri = 30 minit berjogging = 45 minit berbasikal. So tak nak ke?

    Testimoni 1
    Dear kengkawan….berkongsi pengalaman setelah memakan ubat ni Herba Maharani.. sebelum tu nak bagitau, saje je nak syer pengalaman…dah kawin lebih dari 6 tahun… dan masih tak dikurniakan cahayamata.dah pergi jumpa dokter pakar dan dah buat segala macam treatment termasuklah IUI beberapa kali…nampaknya Alhamdulillah, lepas makan herba ni.rasa badan makin cerdas & cergas plak.semalam pagi buat urine test ni, ada 2 line.hati ni berdebar plak.maklumlah tak sangka positive.then tengahri semalam,pegi klinik nak double confirm betul ke pregnant.Alhamdulillah.dokter mengesahkan pregnant dah 5 minggu….Akhir kata,nak ucapkan terima kasih kerana memperkenalkan herba Maharani ni pada saya. walaubagaimana pun kita tetap kena yakin pada Allah….

    Testimoni 2

    Office mate lama saya, usia waktu itu 40 tahun, ada 2 org anak lelaki, yang bongsu berusia 13 tahun. Teringin nak dapat anak perempuan. Dah banyak mencuba pelbagai herba. Saya syorkan la herba maharani, pengambilannya secara berterusan dan istiqamah, Alhamdulillah, tak berapa ingat mungkin selepas setengah tahun, kakak ni disahkan mengandung , tambah lagi seronok..dapat baby girl.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    icha Reply:

    @kiki, hi…icha dah 4 bln kawen….tanda2 nk hamil xde lg….yg mmbimbangkan icha, icha ni mmg ada mslh period sejak muda lg… kkdg 4-6bln xdtg… tp kawan icha kata dia pun prnh ada mslh sama n amalkan minum permata suri (produk CNI), dia mengandung…malah maknye yg berumur 43 thn amalkan x sampai sbln, pregnant!! terkejut dgr! tp pe pun, tu sume pemberian Allah… pe pun kite usaha sama2 k…doakan utk icha dpt baby yer…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    3
  4. shermannsixk says:

    Sebagai lelaki ada satu tips yang ingin saya kongsikan. Dalam rumahtangga sebenarnya perasaan ghairah itu yang penting. Biasanya manusia ghairah apabila rindu dan pasangannya berada jauh. Tapi bila depan mata commitment menyukarkan kita hargai pasangan kita.

    Saya dapat anak dan masih ingat disebabkan saya dulu selalu outstation dan ada sekali sehingga 3 minggu menyebabkan apabila balik hubungan suami isteri yang begitu ghairah menghasilkan zuriat.

    Lately walaupun saya depan mata, wife langsung x hirau pun, asyik kalau berjimak pun dengan tak ikhlas kononnya penat usruskan rumahtangga sedangkan, rumahtangga macam tu juga. Xde rezekilah jadinya nak dapat anak lagi….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    puteri Reply:

    @shermannsixk, puteri nak tanya laa.. semua kengkawan cite masalah n bab kesuburan pihak isteri.. ermm kalaulah masalah tu datang dari suami..tip untuk suami lak xde ekk…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    4
  5. Salam…ada sesiapa penah cuba Premium Beautiful? sepupu saya yang dah 5 thn x dpt anak, Alhamdulillah.selepas 3 bulan pakai..dgn izin Allah mengandung…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    5
  6. Salam…sepupu saya penah cuba pakai korset Premium Beautiful yang ada infra-red tu, Alhamdulillah, dengan izin Allah mengandung…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    6
  7. cian mama87 says:

    askum….sy dah sthn stgh kawin, but x de baby lg….skrg ni sy gah try minum air tauge yg sy wat sendiri tiap2 pg n puase 3 ari berturut2 dalam sebulan selame 3 bulan….sy amik petua ni dr kwn sy, dia try…gan izin allah dia hamil…try lah, mane tahu de rezeki….same2lah kita mencuba n terus mcuba…..allah 2 maha mendengar….kita same2 akan dapat baby…insayallah…amin…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    puteri Reply:

    @cian mama87, ermm..betul ker petua tuh… puteri pon nak anak gak tapi air tauge tuh..eikk..wat camner tuh mama…hehe. apa rasa air tauge tuh…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    siti Reply:

    @cian mama87, jadi tak awak cb cara ni???

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    7
  8. org tua2 selalu ckp jgn mkn nenas sbb tajam. tp dlm prubatan xbrpa pasti samada nenas bole mnyebabkan keguguran.

    lin ada terjumpa web luar negara. antara cara mudah bersalin. tp tuk yg dh 37 minggu ke 40 minggu mngndung je. tp leh la dterima pakai knp nenas ni xboleh mkn.

    nenas ada enzim bromelain. yang melembutkan pangkal rahim. jd bila mkn nenas bnyk2, 2yg leh gugur atau sng bersalin. bila janin dh besar dn berat, servik lak lmbut xkuat mnampung berat janin maka gugur lah. mcm 2jgk bila mkn nenas even janin xberat mana pn tp kita bg tekanan pada rahim mcm waktu wt keje berat angkat brg berat, pn leh gugur.

    tp nenas mentah saje. nenas dlm tin atau jus, kndungan nenas kurang dan enzim bromelain 2hilang. tp walau mcm mana pn, jgn lh mkn nenas lnsung.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    8
  9. Saya ada guna ‘teknik turki’ dan kit ovulasi untuk kesan waktu kesuburan
    .-= salmah´s last blog ..Cara Terbaik Untuk Ingin Cepat Hamil =-.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    9
  10. salam..saya baru khwin 5 bulan.mengalami ovary cysts..saya ingin kan anak cepat..tak pernah amalkan acid folik dan susu anMuM…saya nak tanya,adakah apabila saya mengandung blh menjejaskan kesihatan anak saya sekiranya mengandung tika saya mengalami penyakit ovary cycts??? umur saya 23 tahun dan sebelum hamil boleh ka saya mengamal acid folik dan susu anMUM????

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Lin Reply:

    Salam…
    Jemput datang ke blog saya http://www.rahsiamudasentiasa.blogspot.com dan baca sendiri testimoni sebenar khasiat herba Maharani yang dah terbukti serasi dan berkesan dengan ramai wanita pelbagai peringkat umur. Insya Allah, dipermudahkan ikhtiar kita.
    Di sini saya sertakan beberapa testimoni untuk kebahagiaan suami isteri,mengandung dan lain2 untuk panduan anda.

    pagi buat urine test ni, ada 2 line.hati ni berdebar plak.maklumlah tak sangka positive.then tengahri semalam,pegi klinik nak double confirm betul ke pregnant.Alhamdulillah.dokter mengesahkan pregnant dah 5 minggu….Akhir kata,nak ucapkan terima kasih kerana memperkenalkan herba Maharani ni pada saya. walaubagaimana pun kita tetap kena yakin pada Allah….

    Testimoni 2

    Office mate lama saya, usia waktu itu 40 tahun, ada 2 org anak lelaki, yang bongsu berusia 13 tahun. Teringin nak dapat anak perempuan. Dah banyak mencuba pelbagai herba. Saya syorkan la herba maharani, pengambilannya secara berterusan dan istiqamah, Alhamdulillah, tak berapa ingat mungkin selepas setengah tahun, kakak ni disahkan mengandung , tambah lagi seronok..dapat baby girl.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    10
  11. sayang... says:

    saya dh kawen msk thn ke5..tp lum ad tanda2 utk dkurniakan rezeki….segala rawatan saya dh cb,,berurut,biodex,trement hosp… tp msh lum ad rezeki lg…mmg sedih tp tu semua dugaan ALLAH pd kt…kn byk bersabar..iktkn mmg xthn bl asyik di desak jer…tp kn pujuk diri sendiri bersabar…orang luar xth pe masalah kt…tp th memperkatakn saja..tp saya bersyukur di kurniakan suami yg ambil berat n paham…..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    11
  12. sayang... says:

    klu ad per2 petua bg th yer…..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    12
  13. sayang... says:

    mcamner nk bt period kt normal tiap2 bln…sejak akhir2 ner period x normal..srang ne dh 2 bln xdtg…test upt syik negatif jer…br2 ne g berurut… makcik tu kt cam ad jer tp test upt cma jer…xad jg…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Lin Reply:

    Salam…
    Jemput datang ke blog saya dan baca sendiri testimoni sebenar khasiat herba Maharani yang dah terbukti serasi dan berkesan dengan ramai wanita pelbagai peringkat umur. Insya Allah, dipermudahkan ikhtiar kita.
    Di sini saya sertakan beberapa testimoni untuk kebahagiaan suami isteri,mengandung dan lain2 untuk panduan anda.

    Testimoni 1

    Kawan baik saya. Masalah penat dan keletihan. Rutin hariannya yang buat 2, 3 kerja sehari. Start dari jam 5 pagi buat kuih untuk jualan, 9pagi – 6ptg di ofis, 8-10mlm mengajar kelas tuisyen. Saya kata dia ‘gila kerja’. Masalahnya ialah, lepas jam 10 dah tak larat..letak kepala je, ,hubby melenting . So selepas pengambilan, ternyata kemampuan herba maharani memberi “extra energy” dan juga mengaktifkan hormon androgen (hormon seks) berkesan sekali. Tak lagi masam-masam muka ngan hubby. Bahkan katanya..lebih hebat dari sebelumnya. Tambahan info : 1 x hubungan suami-isteri = 30 minit berjogging = 45 minit berbasikal. So tak nak ke?

    Testimoni 1
    Dear kengkawan….berkongsi pengalaman setelah memakan ubat ni Herba Maharani.. sebelum tu nak bagitau, saje je nak syer pengalaman…dah kawin lebih dari 6 tahun… dan masih tak dikurniakan cahayamata.dah pergi jumpa dokter pakar dan dah buat segala macam treatment termasuklah IUI beberapa kali…nampaknya Alhamdulillah, lepas makan herba ni.rasa badan makin cerdas & cergas plak.semalam pagi buat urine test ni, ada 2 line.hati ni berdebar plak.maklumlah tak sangka positive.then tengahri semalam,pegi klinik nak double confirm betul ke pregnant.Alhamdulillah.dokter mengesahkan pregnant dah 5 minggu….Akhir kata,nak ucapkan terima kasih kerana memperkenalkan herba Maharani ni pada saya. walaubagaimana pun kita tetap kena yakin pada Allah….

    Testimoni 2

    Office mate lama saya, usia waktu itu 40 tahun, ada 2 org anak lelaki, yang bongsu berusia 13 tahun. Teringin nak dapat anak perempuan. Dah banyak mencuba pelbagai herba. Saya syorkan la herba maharani, pengambilannya secara berterusan dan istiqamah, Alhamdulillah, tak berapa ingat mungkin selepas setengah tahun, kakak ni disahkan mengandung , tambah lagi seronok..dapat baby girl.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    13
  14. salam..bln6 ni genap 6thn sy berkahwin…td msih blum dikurniakan anak… teringin sgt nk dpt ank,umo mkin lme mkin meningkat..thn ni genap 29thn… skrang still mncuba lg..da mcm2 cara..doakan saya ye…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    14
  15. salam….usia perkahwinan br 8 tahun…he…he…tapi kami blm dikurniakan zuriat. Bila jupe doktor…depa kata kami berdua tiada pe2 masalah. Tapi bila jupe perubatan Islam depa kata saya ada masalah saka yang memakan benih dalam rahim saya. Sekarang sy berusaha untuk berubat dgn perubatan Islam, sblm tu sy dah uat iui , namun nasib x menyebelahi saya.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    lizz Reply:

    salam salina……..mcmana awk skrg? dah berjaya dptkan zuriat ker? saya pernah drg org ckp salah satu sbb susah dpt zuriat krn ada “benda” yg memakan benih kita……tapi saya mcm xpercaya pkara tu….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    15
  16. umieyabi says:

    salam.sy berkahwin blum smpi 1 thun tp sdg mengandung 8 bulan.alhamdulillah rezeki dr ALLAH. sy tdk amlkan apa2 petua stakat ini. apa yg nk sy kongsi kat sini, slalulah kita berdoa dan mengaharap paddNYA. jgn mudah putus asa & yakin bhwa apa yg dirancang olehNya adlah yg terbaik buat hambanya.wsalam.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    16
  17. sy da sethn 2 bln berkahwin tp msh blum ada baby…msh mencuba.
    kwn2 yg bru kahwin da mgandung, sy tumpang hepi wlpn terasa yg teramat sgt…blum rzk sy lg nk mgandung, nsb baek suami sgt memahami, wlpn die nk sgt baby…. sy rancg nk bjumpa doktor. pastu sy nk cuba produk biodex…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Lin Reply:

    Salam…
    Jemput datang ke blog saya dan baca sendiri testimoni sebenar khasiat herba Maharani yang dah terbukti serasi dan berkesan dengan ramai wanita pelbagai peringkat umur. Insya Allah, dipermudahkan ikhtiar kita.
    Di sini saya sertakan beberapa testimoni untuk kebahagiaan suami isteri,mengandung dan lain2 untuk panduan anda.

    http://www.rahsiamudasentiasa.blogspot.com

    Testimoni 1
    Dear kengkawan….berkongsi pengalaman setelah memakan ubat ni Herba Maharani.. sebelum tu nak bagitau, saje je nak syer pengalaman…dah kawin lebih dari 6 tahun… dan masih tak dikurniakan cahayamata.dah pergi jumpa dokter pakar dan dah buat segala macam treatment termasuklah IUI beberapa kali…nampaknya Alhamdulillah, lepas makan herba ni.rasa badan makin cerdas & cergas plak.semalam pagi buat urine test ni, ada 2 line.hati ni berdebar plak.maklumlah tak sangka positive.then tengahri semalam,pegi klinik nak double confirm betul ke pregnant.Alhamdulillah.dokter mengesahkan pregnant dah 5 minggu….Akhir kata,nak ucapkan terima kasih kerana memperkenalkan herba Maharani ni pada saya. walaubagaimana pun kita tetap kena yakin pada Allah….

    Testimoni 2

    Office mate lama saya, usia waktu itu 40 tahun, ada 2 org anak lelaki, yang bongsu berusia 13 tahun. Teringin nak dapat anak perempuan. Dah banyak mencuba pelbagai herba. Saya syorkan la herba maharani, pengambilannya secara berterusan dan istiqamah, Alhamdulillah, tak berapa ingat mungkin selepas setengah tahun, kakak ni disahkan mengandung , tambah lagi seronok..dapat baby girl.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    17
  18. mummy sera says:

    saya berumur 24 dan mempunyai anak berusia 4 thn.sy ingin hamil lagi ttp kitaran haid sy ni tak menentu.haid sy berlanjutan selama sbln.tp bila cek doktor,doktor kata sy sihat dan takde masalah.haid sy ni berpanjangan dan sy tak tahu nak buat apa…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Lin Reply:

    Salam. cuba Herba Maharani.Insya Allah boleh regularkan period dan tingkatkan kesuburan. http://www.rahsiamudasentiasa.blogspot.com

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    18
  19. wawa_eda says:

    salam… saya baru 2 bulan kwin… saya ada masalah ovari bengkak… ada sesiapa tahu cara utk kurangkan bengkak dia… adakah itu boleh mnybabkan x boleh ada zuriat…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    19
  20. slm…

    sy dah kawin 7 bln lbh… namun blm ada rezki utk mengandung. Teringin sgt utk mempunyai baby sdri & merasai nikmat mengandung…

    sy ada terbaca berkenaan pentingnya bersama suami pd wktu subur bg meningkatkan potensi utk hamil.. info yg sgt berguna utk saya & mungkin yg lain.. permasalahan saya adalah, setiap kali selepas bsama suami… air mani suami akan tertumpah keluar wlupun sy masih berbaring di katil. Saya beranggapan kemungkinan hal ini yg menyebabkan saya sukar hamil… bagaimana munkis saya boleh hamil seandainya sperma suami x bertemu dgn ovum sy…

    normalkah keadaan yg saya lalui ini?
    adakah org lain yg mengahadapi mslh spt saya alami?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    icha Reply:

    @nong, maaf tny…mcm mn keadaan ttumpah…dia cpt tarik ke?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @icha,
    kalau lambat tarik pun tetap akan tertumpah gak…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    miza Reply:

    yaa…saya jg mengalami maslh yg sama dgn icha…jd mcm manalah tu??normal ka xdk ya keadaan mcm tu

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    20
  21. Salam..kami dah kahwin 3 tahun 6 bulan..masih belum dikurniakan anak lagi..isteri keguguran 3 kali..paling lama pun 5 bulan.. pelbagai ujian dibuat di HUKM namun Dr kata tiada masalah ditemui..rawatan islam pun dah buat dan mcm2 makanan tambahan dah cuba..tapi masih belum ada rezeki kami lagi..ustaz yang merawat ada kata bhw isteri mempunyai saka keturunan yang memakan janin…sewaktu isteri saya hamil kali pertama memang jin tu ada akui dia yg memakan anak kami sewaktu merasuk isteri..tapi banyak tempat dah pergi utk buang tapi belum lagi terbuang rasanya…saya ingin mendapat pandangan anda semua skiranya ada cara atau ikhtiar lain..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    21
  22. santubong says:

    memg best la blog ni…sy dah 3 tahun kawin…x ada rezeki lg….dah cubarawatan homeopati tp masih mcm 2 jugak

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    22
  23. Asalamualaium semua..saya baru juga kahwin 4 bulan…alhamdullilah saya dah mengandung baru masuk 1 bulan..saya nak kongsikan kepada semua…selepas solat bacalah ayat 38 surah ali imran dan ayat 89 surah al-anbia, sebelum minum baca selawat ke atas nabi 3 kali dan bacalah “Ya zaljali wal ikram” 11 kali dan tiupkan ke dalam air dan minum..penutup baca juga selawat ke atas nabi…sebelum berjimak suruhlah suami amal bacaan ” Ya Mutakabbir” sebanyak 11 kali..insyaalah dengan keberkatan allah..insyaalah ada lah rezeki…tetapi dengan niat percaya 100% kepada allah..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    ABD AZIZ Reply:

    @bibi,
    BISSMILLAH, DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA AGONG.CARILAH SESEORANG YANG BOLEH MEMBUANG SAKA TERSEBUT DAN MENGAJARKAN ZIKIR KHUSUS UNTUK BENTENG DIRI DARI KEHADIRANNYA SEMULA.
    TAK CUKUP DENGAN SEKADAR MEMBUANGNYA SAHAJA SAKA BOLEH DATANG BALIK.
    TAKPUN CARI GURU MURSID BELAJAR SOLAT HAJAT UNTUK MINTA PETUNJUK INSSYA ALLAH DLM MASA 7 HARI ALLAH AKAN BUKAKAN CARA UNTUK SELESAIKAN MASALAH ITU.
    UJIAN ALLAH KEPADA KITA, KITA KENA BERSIH DAHULU…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    23
  24. saya pun ada masalah air mani suami tumpah lepas bjimak.
    mcm ne nak hamil kalau mcm ni??tolong…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    su Reply:

    @su, sabar byk2 ye.doa la moga2 kt cpt dpt anak. amin

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @su,
    air mani meleleh keluar tu adalah normal
    dan tak perlu dirisaukan.
    teruskan usaha…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    ABD AZIZ Reply:

    @su, SELEPAS BERSAMA JANGAN TERUS BANGUN DIK.AMALKAN DOA SEBELUM JIMAK, YANG SELALU DILUPAKAN OLEH ORANG MUDA, DAH INGATPUN TK BUAT KERNA DEK NAFSU BERGELORA LUPA PADA ALLAH. KEMBALI PADA MATLAMAT PERKAHWINAN BUKAN UNTUK BERSERONOK JE.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    24
  25. nak tanya,apakah cara terbaik dan paling berkesan untuk cepat dapat anak? sapa tahu,bolehla kongsi di sini .T.kasih

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    25
  26. sy br kawen 6 bln..sy tringin nk dpt baby awl..tp sy ni selalu kena senggugut ms haid wlpn x stiap bln kena tp yg teruknya smpai perut rs kejang and pengsan since bfore kawen lagi smpai la skrg..ada kemungkinan ke sy sukar nk hamil..sbb mak mertua sy ckp mcm tu jgk..huhuhu..sy x nk la smpai cmtu..husband sy hrp sgt kami dpt ank awl tp sy pulak sakit camni..

    ada idea x??

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Lin Reply:

    Salam. Erin cuba tengok Herba Maharani kat blog ni http://www.rahsiamudasentiasa.blogspot.com. Insya Allah.sangat berkesan untuk kurangkan/hilangkan period pain, dan macam2 masalah wanita.sekaligus menyuburkan badan. Insya Allah.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    26
  27. Saya ada saranan kepada pembaca yang ingin mendapatkan zuriat walaupun telah 10 tahun kahwin belum dapat anak.Telah terbukti kenalan rapat berjaya mengandung dua kali setelah mengamalkan Advanced Nutritional Supplement (the best and safest nutritional supplement in the world,listed dalam buku rujukan doktor sejak Jun 2007-MIMS, bergred farmaseutikal bukan sekadar food supplement biasa dan mampu mengubati penyakit dari peringkat sel).

    Saya sendiri telah sembuh dari penyakit Endometriosis kritikal yang mana setiap bulan saya terpaksa menganggung kesakitan seperti nak beranak selama 3 minggu-sebelum,semasa dan selepas haid.

    Saya tidak mengambil sebarang ubatan drug hospital kerana takutkan side effectnya setelah menyelidik di internet tentang kesan2 negatif pengambilan ubatan tersebut.Alhamdulillah setelah 4 bln mengamalkan supplement tersebut, saya tak sedar pun haid saya datang dan tidak sakit lagi hingga kini.Saya pergi membuat ultrasound dan doktor terkejut kerana ketumbuhan 6cm saya itu telah hilang sepenuhnya dan peratusan untuk saya mengandung kembali amat tinggi kata doktor.

    Untuk makluman Endometriosis saya telah berlarutan selama 7 tahun.Anak bongsu saya telah berusia 8 1/2 tahun sekarang..dan insyaallah akan menambah lagi cahaya mata.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    yai Reply:

    Slm..boleh tlg bagitahu jenis supplements yang diambil tu? Saya sgt berminat.. Please..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    ayue ferdaus Reply:

    null

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    ayue ferdaus Reply:

    sy dh nk hmpir 3thun kwin..sblm ni dh ade baby tp mninggal dlm kandungn msa dh sarat(9bln), sedih sgt2…tp sy redha dgn ketentuan Allah, sy skrg tgh ikhtiar utk mengandung lg tp smpai skrg (dh sethn lbih) blum ade rezeki…klau ade yg blh hulurkan tips atau supplement yg blh membantu utk sy hamil lg…bantulh sy yg inginkn cahaya mata….n sy nk tnye yg anggerik ckp 2 nk bli di mn ye?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    mi mi Reply:

     
    sy pn berminat utk dptkn supplement tu.. tlh sthn sy kahwin tp nmpknya blom lg ade tanda2 utk pregant..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    miza Reply:

    @Anggerik, saya jg berminat….d mna bleh dptkn supplement tu ya

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    27
  28. boleh tau mane nak dapat supplement tu & yang mane satu buka website die cam byk sgt jer product.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    28
  29. sy pn berminat utk dptkn supplement tu.. tlh sthn sy kahwin tp nmpknya blom lg ade tanda2 utk pregant..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    29
  30. salam…
    sye baru berkahwin 2bulan…cz bdn sakit2 sye g urut..cukup 3x…bidan ckp perut sye kosong..sye tak fhm apa maksudnya..ada sape2 yg fhm maksud bidan tu??
    tp bidan tu ada ckp yg sye ssh or lambat tok nak dpt anak..ikot rezeki la…sye jd sgt2 tertekan..actually fmly my hsband pon jns ssh n lambat tok dpt anak…perlu ke sye mkn jamu or pape supplement??

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    30
  31. salam…
    sye baru berkahwin 2bulan…cz bdn sakit2 sye g urut..cukup 3x…bidan ckp perut sye kosong..sye tak fhm apa maksudnya..ada sape2 yg fhm maksud bidan tu??

    tp bidan tu ada ckp yg sye ssh or lambat tok nak dpt anak..ikot rezeki la…sye jd sgt2 tertekan..actually fmly my hsband pon jns ssh n lambat tok dpt anak…perlu ke sye mkn jamu or pape supplement??

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    31
  32. adik ipar saya sblum ni pun ade mslh saka ni. bermcm2 ikhtiar dah buat. Bermcm2 utz dan jumpa. Akhirnya, dgn izin allah ade satu cara yg dia buat smpi bdnnya rasa sgt ringan dan tenang sbb dia dah bebas dr gangguan saka tu. Biasanya, bila kita berubat, kita hanya diubati dr luar shj. tetapi, amalan ini perlu dibuat oleh pesakit itu sendiri dan istiqamah. Caranya, setiap solat waktu amalkan membaca selawat nabi sebyk 100 kali. Tetapi, pd setiap selesai solat maghrib khamis mlm jumaat berselawat sbyk 300 kali. Bila dijadikan amalan, selawat ini akan sebati dlm diri pesakit & anasir jahat dlm diri akan menjadi panas. Insyaallah, isteri en akan merasai perubahannya walaupun ia mengambil masa yg agak lama.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    32
  33. subahana ALLAh, saya pun sudah hampir lima tahun berkahwin tapi belum dikurniakan anak lagi, walaupun saya pernah buat rawatan dengan Dr pakar tapi masih sama jugak. hati memang rasa kecewa tapi nak buat macam mana kita sebagai seorang yang beriman terpaksalah reda dan usaha lagi sehingga berjaya.tapi kekadang saya ada jugak rasa tertekan dengan masalah ini tapi saya buat bodoh aje kita sebagai insan biasa nak buat macamane sudah rezekinya tak ada jadi saya dan suami bersabar ajelah…………………….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Lin Reply:

    Salam…
    Jemput datang ke blog saya http://www.rahsiamudasentiasa.blogspot.com dan baca sendiri testimoni sebenar khasiat herba Maharani yang dah terbukti serasi dan berkesan dengan ramai wanita pelbagai peringkat umur. Insya Allah, dipermudahkan ikhtiar kita.
    Di sini saya sertakan beberapa testimoni untuk kebahagiaan suami isteri,mengandung dan lain2 untuk panduan anda.

    Testimoni 1
    Dear kengkawan….berkongsi pengalaman setelah memakan ubat ni Herba Maharani.. sebelum tu nak bagitau, saje je nak syer pengalaman…dah kawin lebih dari 6 tahun… dan masih tak dikurniakan cahayamata.dah pergi jumpa dokter pakar dan dah buat segala macam treatment termasuklah IUI beberapa kali…nampaknya Alhamdulillah, lepas makan herba ni.rasa badan makin cerdas & cergas plak.semalam pagi buat urine test ni, ada 2 line.hati ni berdebar plak.maklumlah tak sangka positive.then tengahri semalam,pegi klinik nak double confirm betul ke pregnant.Alhamdulillah.dokter mengesahkan pregnant dah 5 minggu….Akhir kata,nak ucapkan terima kasih kerana memperkenalkan herba Maharani ni pada saya. walaubagaimana pun kita tetap kena yakin pada Allah….

    Testimoni 2

    Office mate lama saya, usia waktu itu 40 tahun, ada 2 org anak lelaki, yang bongsu berusia 13 tahun. Teringin nak dapat anak perempuan. Dah banyak mencuba pelbagai herba. Saya syorkan la herba maharani, pengambilannya secara berterusan dan istiqamah, Alhamdulillah, tak berapa ingat mungkin selepas setengah tahun, kakak ni disahkan mengandung , tambah lagi seronok..dapat baby girl.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    33
  34. salam semua…alhamdulillah…
    final i dah pregnant almost 5wek…
    mcm yg i pnh comment b4 tis (comment 31)
    syukur…berkat kate2 bidan tu…i bsungguh2 berusaha,,,i amalkan minum air taugeh (lalu minum 2x je, tu pon jennuh nk telan)…pas2 dlm masa yg same i cuba berurut..tp i cari bidan yg i yakin btl2 kosong (bidan tu mgajar org mgaji al-quran) klu ikot bidan ni pon,,,i mmg ok..takde masalah…
    pas2 i amalkn baca zikir2 yg kawan2 suggest, surah nabi zakaria..
    syukur..i berhsil…mte semua tolong doakan utk saya ye..
    doa dan harapan sye dapat melahirkan anak ini..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    miza Reply:

    @neia, mcm na nak sediakan air taugeh tu???

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Lin Reply:

    Salam…
    Jemput datang ke blog saya dan baca sendiri testimoni sebenar khasiat herba Maharani yang dah terbukti serasi dan berkesan dengan ramai wanita pelbagai peringkat umur. Insya Allah, dipermudahkan ikhtiar kita.
    Di sini saya sertakan beberapa testimoni untuk kebahagiaan suami isteri,mengandung dan lain2 untuk panduan anda.

    Testimoni 1

    Kawan baik saya. Masalah penat dan keletihan. Rutin hariannya yang buat 2, 3 kerja sehari. Start dari jam 5 pagi buat kuih untuk jualan, 9pagi – 6ptg di ofis, 8-10mlm mengajar kelas tuisyen. Saya kata dia ‘gila kerja’. Masalahnya ialah, lepas jam 10 dah tak larat..letak kepala je, ,hubby melenting . So selepas pengambilan, ternyata kemampuan herba maharani memberi “extra energy” dan juga mengaktifkan hormon androgen (hormon seks) berkesan sekali. Tak lagi masam-masam muka ngan hubby. Bahkan katanya..lebih hebat dari sebelumnya. Tambahan info : 1 x hubungan suami-isteri = 30 minit berjogging = 45 minit berbasikal. So tak nak ke?

    Testimoni 1
    Dear kengkawan….berkongsi pengalaman setelah memakan ubat ni Herba Maharani.. sebelum tu nak bagitau, saje je nak syer pengalaman…dah kawin lebih dari 6 tahun… dan masih tak dikurniakan cahayamata.dah pergi jumpa dokter pakar dan dah buat segala macam treatment termasuklah IUI beberapa kali…nampaknya Alhamdulillah, lepas makan herba ni.rasa badan makin cerdas & cergas plak.semalam pagi buat urine test ni, ada 2 line.hati ni berdebar plak.maklumlah tak sangka positive.then tengahri semalam,pegi klinik nak double confirm betul ke pregnant.Alhamdulillah.dokter mengesahkan pregnant dah 5 minggu….Akhir kata,nak ucapkan terima kasih kerana memperkenalkan herba Maharani ni pada saya. walaubagaimana pun kita tetap kena yakin pada Allah….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    34
  35. Hakikat Yang Mengurniakan Anak adalah dari ALlah swt

    Manusia hanya ikhtiar secara batiniah ( doa, solat hajat, istighfar, sedekah…doa nabi zakaria as..dll) dan zahiriah( perubatan, berjimak..tentu waktu subur dll..)

    Masalah air mani keluar memang semua macam tu… biasanya..selepas dipancut…jgn cabut lagi…

    masalah saka (jin makan benih)… kekuatan sebenar untuk halau makhluk itu..adalah AMALAN diri sendiri….(Hakikatnya dari Allah)… kalau jenis malas beramal..nak harap ustaz je mari ruqyah…. tak selesai…..

    jin pun makhluk….( di cipta )… kita manusia pun makhluk ( di cipta)… yag di cipta tak ada kuasa sedikit pun…. PENCIPTA Yg Maha Berkuasa….. cuma jin ni tak nampak…tu yang dia berlagak nak mamposs….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    35
  36. siti aisyah says:

    assalamualaikum….ermm…sya nak tahu,kenapa sya ssh sgt nak mengandung..?sya dh berumah tgga selama 8 thn tp tak juga dpt2 zuriat..sya akui sya mmg lmbt dtg haid..kdg2 tu 3 bln skali br sya dtg haid…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Mimiew Reply:

    @siti aisyah, Sy suggest cuba pn siti mgambil supplement epo (evening primrose oil), ade d jual d farmasi. epo ni ptg utk stabilkn hormon utk dptkn kitaran haid yg teratur.. sy pn dlm proses mguna supplement ni..sama2 kita ikhtiarkan..mudah2an dgn izin Allah..kita akan dikurniakan cahaya mata…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    aien Reply:

    btul ke epo dpt stabilkan hormon??????

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Mimiew Reply:

    @aien, iyer aien..sy pn skg tgh mgunakn supplement epo ni. mmg mnunjukkn hasil. be4 ni haid sy x teratur..kitaran haid sblm guna epo dlm lingkungan 36 hari, 39 n 45 hari utk 3 bln yg lps. then slps mgambil epo ni..kitaran haid sy hanya 33 hari jer.. penting nyer kita kene tahu haid yg tetap/teratur utk mengira tempoh subur dgn tepat bg wanita yg ingin hamil.

    sila layari website di bwh tentang khasiat epo:

    http://halaqah.net/v10/index.php?topic=540.0

    http://amandaeltiqaz.blogspot.com/2010/01/kebaikan-evening-primrose-oil.html

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Lin Reply:

    Salam.tengok testimoni Herba Maharani kat blog ni. Insya Allah.www.rahsiamudasentiasa.blogspot.com

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    36
  37. assalamualaikum..apa yang saya ingin kongsikan adalah berkaitan dengan masalah sukar mengandung…saya juga sedang berusaha untuk mendapat anak ke 3 setelah anak bongsu berusia 10 tahun…saya telah disahkan mengalami ‘Polycystic Ovarian Syndrome’ (PCOS) pada penghujung tahun 2009…iaitu masalah kebengkakan ovari akibat ovum yang tidak dapat keluar pada setiap bulan. Antara tanda2 mengidap PCOS ialah gemuk @ berat badan berlebihan, haid tidak teratur @ tidak datang untuk tempoh yang lama, tumbuh bulu2 roma yang berlebihan seperti lelaki…Ingatkan nak cuba dulu sendiri tapi bila cari kat internet apa itu PCOS nampaknya kalau guna produk canggih pun sukar nak mengandung….sebelum ini saya telah diberi ubat subur dan ada juga guna produk yang ada kat pasaran tetapi xde rezeki juga…….akhirnya saya menjalani ujian untuk ‘Laparoscopy & ovarian drilling’ pada Dec 2010 atas saranan Doktor memandangkan saya pun dah berumur 35….Takut gak nak buat ujian ni sebab ujian ni lebih kurang macam operation gak…bila dah tanya kat kawan2 yang pernah buat barulah faham…. hanya operatian kecil je kat perut…..Alhamdullilah, selepas operation’mensus’ semakin teratur….tetapi nampaknya ‘mensus’ belum datang bulan ni….jika ada rezeki ,syukur alhamdulillah
    Jika ingin lebih maklumat, sila cari info berkaitan PCOS…insyaalah ada jawapannya untuk masalah PCOS

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    37
  38. Saya telah berkahwin selama setahun 8bulan tetapi masih belum dikurniakan zuriat.. family saya dan mertua semua bertanya… Saya rasa tertekan dengan semua soalan tu.. Pelbagai ubatan dan suppliment telah saya cuba tetapi masih belum berhasil.. Minggu ini pula saya akan mencuba rawatan secara tradisional iaitu urut.. Ape-ape pun doakan saya ye semua..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Lin Reply:

    Salam…
    Jemput datang ke blog saya dan baca sendiri testimoni sebenar khasiat herba Maharani yang dah terbukti serasi dan berkesan dengan ramai wanita pelbagai peringkat umur. Insya Allah, dipermudahkan ikhtiar kita.
    Di sini saya sertakan beberapa testimoni untuk kebahagiaan suami isteri,mengandung dan lain2 untuk panduan anda.

    http://www.rahsiamudasentiasa.blogspot.com

    Testimoni 1
    Dear kengkawan….berkongsi pengalaman setelah memakan ubat ni Herba Maharani.. sebelum tu nak bagitau, saje je nak syer pengalaman…dah kawin lebih dari 6 tahun… dan masih tak dikurniakan cahayamata.dah pergi jumpa dokter pakar dan dah buat segala macam treatment termasuklah IUI beberapa kali…nampaknya Alhamdulillah, lepas makan herba ni.rasa badan makin cerdas & cergas plak.semalam pagi buat urine test ni, ada 2 line.hati ni berdebar plak.maklumlah tak sangka positive.then tengahri semalam,pegi klinik nak double confirm betul ke pregnant.Alhamdulillah.dokter mengesahkan pregnant dah 5 minggu….Akhir kata,nak ucapkan terima kasih kerana memperkenalkan herba Maharani ni pada saya. walaubagaimana pun kita tetap kena yakin pada Allah….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    38
  39. slm… saya teringin jugak nk pregnant lg,ank saya yg first suda 3 taon… period saya x terator..kdg2 lmbt smpai 2 bln, sya juga ada masalah senggugut yg teruk,,, tp alhamdulillah, setelah gunakan produk herba maharani senggugut sya da xde, period pn ok,,, cuma blm pregnant sajew lg,,, mmg saya mengalami masalah sukar hamil sewaktu dpt ank pertama dulu hgga skrg,,, tp baru saje gn herba maharani tu 4 bln,, sya try sbb ramai testemoni herba maharani tu yg da berjaya hamil…. so,, sya akn terus berdoa dan usaha,,,

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    39
  40. hmm

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    40
  41. emm…sy pun dh dekat setahun mendirikan rumah tangga tapi belum mendapat zuriat. or in other words blum ada rezeki.

    jadi sy tidak terlalu tertekan sangat walaupun org disekeliling asyik bertanya jer termasuk suami saya.
    saya nampak suami sy terlalu mengharap….

    n ramai org pesan kat saya supaya mengamalkan makan asid folik ;)
    ramai kata asid folik bagus tuk sesiapa yang plan nak pregnant…tapi pape pun kite hanya berusaha

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    mamamia Reply:

    pernah terbaca artikel tentang asid folic bagus dimakan 3 bulan sebelum kite merancang kehamilan….jditk semestinyer dmkan oleh ibu2 yg sah hamil sja..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Lin Reply:

    Salam…
    Jemput datang ke blog saya dan baca sendiri testimoni sebenar khasiat herba Maharani yang dah terbukti serasi dan berkesan dengan ramai wanita pelbagai peringkat umur. Insya Allah, dipermudahkan ikhtiar kita.
    Di sini saya sertakan beberapa testimoni untuk kebahagiaan suami isteri,mengandung dan lain2 untuk panduan anda.

    Testimoni 1

    Kawan baik saya. Masalah penat dan keletihan. Rutin hariannya yang buat 2, 3 kerja sehari. Start dari jam 5 pagi buat kuih untuk jualan, 9pagi – 6ptg di ofis, 8-10mlm mengajar kelas tuisyen. Saya kata dia ‘gila kerja’. Masalahnya ialah, lepas jam 10 dah tak larat..letak kepala je, ,hubby melenting . So selepas pengambilan, ternyata kemampuan herba maharani memberi “extra energy” dan juga mengaktifkan hormon androgen (hormon seks) berkesan sekali. Tak lagi masam-masam muka ngan hubby. Bahkan katanya..lebih hebat dari sebelumnya. Tambahan info : 1 x hubungan suami-isteri = 30 minit berjogging = 45 minit berbasikal. So tak nak ke?

    Testimoni 1
    Dear kengkawan….berkongsi pengalaman setelah memakan ubat ni Herba Maharani.. sebelum tu nak bagitau, saje je nak syer pengalaman…dah kawin lebih dari 6 tahun… dan masih tak dikurniakan cahayamata.dah pergi jumpa dokter pakar dan dah buat segala macam treatment termasuklah IUI beberapa kali…nampaknya Alhamdulillah, lepas makan herba ni.rasa badan makin cerdas & cergas plak.semalam pagi buat urine test ni, ada 2 line.hati ni berdebar plak.maklumlah tak sangka positive.then tengahri semalam,pegi klinik nak double confirm betul ke pregnant.Alhamdulillah.dokter mengesahkan pregnant dah 5 minggu….Akhir kata,nak ucapkan terima kasih kerana memperkenalkan herba Maharani ni pada saya. walaubagaimana pun kita tetap kena yakin pada Allah….

    http://www.rahsiamudasentiasa.blogspot.com

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    41
  42. salam sumer, sy ade petua untuk isteri bagaimana nk suburkan tempat penerimaan benih suami, blh cuba jamu mak bidan (info http://rahsiapuaskanbatinisteri.blogspot.com/) dan cari ibu kunyit hidup, di kopek kulitnye

    n d blend bsama air suam biasa, air nye yg kuning d campur bsama jamu mak bidan,

    n asam jawa gaul dgn air suam, campurkan skali dalam 1gelas n minum sehari sekali. insyallah berkesan, dgn izin allah.

    untuk suami, nak suburkan benih, sy rekemen mkn vimax, ade dlm blog sy. herba2 yg hebat dpt melancarkan darah, n menyuburkan benih, n banyakkan air mani,

    bila suami isteri bekerjasama n iktiar yg terbaik, insyallah, hanya allah tentukan terbaik untuk kita, selamat mencuba!!!! salam kbahagiaan

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    42
  43. ibu a'isy says:

    cb2…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    43
  44. ibu a'isy says:

    cb lg

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    44
  45. salam..sy dah berkawin selama 8 tahun..hanya dikurniakan seorang anak saja.tp sampai sekarang sy belum lagi dikurniakan anak ke 2,saya sungguh sedih bila terkenang nasib saya ini dan berasa malu berhadapan dgn teman2 dan orang2 sekeliling….banyak keadah telah saya cuba tapi masih belim ada hasil…..saya bertambah kecewa…..biarlah sy terus cuba semampu sy boleh….dan kini sy mencuba royal jelly (CNI)…..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    mamamia Reply:

    bersyukur dgn rezeki yg satu tu…ade yg lagi malang, berbelas tahun kawin masih langsung tkde rezki.saya juga berusaha keras utk yg ke3, tp kalau msih tk dikurniakan, tetap saya bersyukur utk ke2-2nya tu.Alhamdulillah..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    45
  46. Saya dah berumur 35 thn, ank pertama dlu bunting pelamin,ank kedua, lekat tanpa dirancang,sekarang tengah berusaha nk dapatkan baby lagi, tp setahun lebih yg lpas, malangnya saya keguguran.sampai skarang takde tanda2 nk hamil.dah berusaha keras tentukn masa subur, & guna pelbagai teknik masa bersama, letak bantal kecil dbhagian punggung & mcm2 lgi..msih tkde rezki.Bila baca komen2 pelbagai ni, saya berminat nak mncuba..1)minum air kelapa pagi /petang 2) herba maharani (ade sesaper lgi yg ade pngalaman makan herba tu, sila kongsikn…doakn agar saya berjaya

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Lin Reply:

    Salam…
    Jemput datang ke blog saya dan baca sendiri testimoni sebenar khasiat herba Maharani yang dah terbukti serasi dan berkesan dengan ramai wanita pelbagai peringkat umur. Insya Allah, dipermudahkan ikhtiar kita.
    Di sini saya sertakan beberapa testimoni untuk kebahagiaan suami isteri,mengandung dan lain2 untuk panduan anda.
    http://www.rahsiamudasentiasa.blogspot.com

    Testimoni 1

    Kawan baik saya. Masalah penat dan keletihan. Rutin hariannya yang buat 2, 3 kerja sehari. Start dari jam 5 pagi buat kuih untuk jualan, 9pagi – 6ptg di ofis, 8-10mlm mengajar kelas tuisyen. Saya kata dia ‘gila kerja’. Masalahnya ialah, lepas jam 10 dah tak larat..letak kepala je, ,hubby melenting . So selepas pengambilan, ternyata kemampuan herba maharani memberi “extra energy” dan juga mengaktifkan hormon androgen (hormon seks) berkesan sekali. Tak lagi masam-masam muka ngan hubby. Bahkan katanya..lebih hebat dari sebelumnya.

    Testimoni 1
    Dear kengkawan….berkongsi pengalaman setelah memakan ubat ni Herba Maharani.. sebelum tu nak bagitau, saje je nak syer pengalaman…dah kawin lebih dari 6 tahun… dan masih tak dikurniakan cahayamata.dah pergi jumpa dokter pakar dan dah buat segala macam treatment termasuklah IUI beberapa kali…nampaknya Alhamdulillah, lepas makan herba ni.rasa badan makin cerdas & cergas plak.semalam pagi buat urine test ni, ada 2 line.hati ni berdebar plak.maklumlah tak sangka positive.then tengahri semalam,pegi klinik nak double confirm betul ke pregnant.Alhamdulillah.dokter mengesahkan pregnant dah 5 minggu….Akhir kata,nak ucapkan terima kasih kerana memperkenalkan herba Maharani ni pada saya. walaubagaimana pun kita tetap kena yakin pada Allah….

    Testimoni 2

    Office mate lama saya, usia waktu itu 40 tahun, ada 2 org anak lelaki, yang bongsu berusia 13 tahun. Teringin nak dapat anak perempuan. Dah banyak mencuba pelbagai herba. Saya syorkan la herba maharani, pengambilannya secara berterusan dan istiqamah, Alhamdulillah, tak berapa ingat mungkin selepas setengah tahun, kakak ni disahkan mengandung , tambah lagi seronok..dapat baby girl.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    46
  47. Boleh cuba rawatan tradisional ini:

    Refleksologi Jurus ( urutan kaki + ubatan + pantang)
    Tempat: Taman Bersatu, Kulim, Kedah
    Perawat: Tok wan
    Konsep bayaran: Sedekah
    Kesembuhan: 100% pergantungan pada Allah SWT

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    mamamia Reply:

    tima kasih utk saranan tsebut. tok wan ni memang perawatannyer khusus utk org yg sukar dptkn ank ke?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Na Reply:

    @mamamia,

    Semua penyakit, insyaallah. Perubatan tradisional, cuma sesetengah orang mungkin rasa leceh sikit sebab guna daun2, rebus2, kisar2. Tapi urut tu memang sakit sikit la. Kita ikhtiar, mana tahu kut2 ada rezeki. Boleh tanya apa2 petua dan ayat al-quran yang boleh diamalkan. Siapa yang rajin bertanya, lebih banyak yang dia dapat. Rawatan 11-2 ptg, 5-7 mlm. Jumaat tutup. Di rumah beliau, tempat terbuka.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    mamamia Reply:

    Sekali lgi, tima kasih daun keladi….kalu sudi kongsi lagi…tadi try jengok2 tntang herba maharani tu…nmpak cam menarik…ade satu lgi produk kesihatan utk kesuburan..TRICAJUS…sesaper ade info @ ingin bkongsi pnglaman menggunakannyer, sudi2knlah kongsikan…moga antara kite yg bermasalah yang same, berjaya jumpe penawarnyer..dgn izin-NYA.Amin.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    zas Reply:

    boleh bg kt saya no. tel tokwan tu x?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    47
  48. zaza KL says:

    hai…sy dah berkahwin selama 6 tahun..dr awal perkahwinan ade sakit cyst…3x opret n ovari kiri dah buang..sekarang ade cyst lagi n tiup tesumbat…ade x cara nk elokk tiup sumbat selain wat IVF tuk wat bby…nk wat IVF x mampu…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    TENGKU MAA Reply:

    @zaza KL,

    tahun lepas saya pun sama ada opret fibroid kat ovari belah kanan. sampai sekarang blum juga m’gandung….. tapi sekarang nii saya amalkan minum jus delima… jus delima boleh merawat rahim kita…. jadi cubalah… mane tahu mujarab untuk zaza…. try

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Lin Reply:

    Salam…
    Jemput datang ke blog saya dan baca sendiri testimoni sebenar khasiat herba Maharani yang dah terbukti serasi dan berkesan dengan ramai wanita pelbagai peringkat umur. Insya Allah, dipermudahkan ikhtiar kita.
    Di sini saya sertakan beberapa testimoni untuk kebahagiaan suami isteri,mengandung dan lain2 untuk panduan anda.
    http://www.rahsiamudasentiasa.blogspot.com

    Testimoni 1

    Kawan baik saya. Masalah penat dan keletihan. Rutin hariannya yang buat 2, 3 kerja sehari. Start dari jam 5 pagi buat kuih untuk jualan, 9pagi – 6ptg di ofis, 8-10mlm mengajar kelas tuisyen. Saya kata dia ‘gila kerja’. Masalahnya ialah, lepas jam 10 dah tak larat..letak kepala je, ,hubby melenting . So selepas pengambilan, ternyata kemampuan herba maharani memberi “extra energy” dan juga mengaktifkan hormon androgen (hormon seks) berkesan sekali. Tak lagi masam-masam muka ngan hubby. Bahkan katanya..lebih hebat dari sebelumnya.

    Testimoni 1
    Dear kengkawan….berkongsi pengalaman setelah memakan ubat ni Herba Maharani.. sebelum tu nak bagitau, saje je nak syer pengalaman…dah kawin lebih dari 6 tahun… dan masih tak dikurniakan cahayamata.dah pergi jumpa dokter pakar dan dah buat segala macam treatment termasuklah IUI beberapa kali…nampaknya Alhamdulillah, lepas makan herba ni.rasa badan makin cerdas & cergas plak.semalam pagi buat urine test ni, ada 2 line.hati ni berdebar plak.maklumlah tak sangka positive.then tengahri semalam,pegi klinik nak double confirm betul ke pregnant.Alhamdulillah.dokter mengesahkan pregnant dah 5 minggu….Akhir kata,nak ucapkan terima kasih kerana memperkenalkan herba Maharani ni pada saya. walaubagaimana pun kita tetap kena yakin pada Allah….

    Testimoni 2

    Office mate lama saya, usia waktu itu 40 tahun, ada 2 org anak lelaki, yang bongsu berusia 13 tahun. Teringin nak dapat anak perempuan. Dah banyak mencuba pelbagai herba. Saya syorkan la herba maharani, pengambilannya secara berterusan dan istiqamah, Alhamdulillah, tak berapa ingat mungkin selepas setengah tahun, kakak ni disahkan mengandung , tambah lagi seronok..dapat baby girl.
    Lin´s last blog post ..TURUN BERAT BADAN CARA BETUL DAN KEKAL

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    48
  49. dh 5 thn sy berkahwin,
    hingga skang masih belum dapat zuriat,
    dh banyak tempat berubat ngan bidan…

    pernah gak berubat ngan pakar…
    sampai skang masih berasa kecewa…
    tkde ape2 yg fositif…
    rasa cam dh putus asa…
    kecewa sangat2

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    TENGKU MAA Reply:

    @ina,

    sabar yerrr inaa…. mungkin belum ada rezeki lagi …. mane tahu tuhan nak bagi sekejap jeee…. jadi jangan putuss asa…. terus mencuba….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Lin Reply:

    Salam ina,
    Jemput ke blog akak dan baca sendiri testimoni Maharani. Insya Allah boleh ikhtiar dan cuba. Manalah tau serasi dengan Ina.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    49
  50. slm sya ad msalah hormon tak seimbang, piriot sya kejap datang, kejap tak.. ni bulan 1,2,3 mai, bulan 4 tak mai, blan 5 mai, blan 6,7,8 tak mai2…. dah mcm2 bnda sya wat dah, megurut, ke hospital, ke kilnik suwasta… tapi tetap macam tu jugak…. dokter kta kan msalah hormon sya menyebap kan sya skar hamil….. apa perlu sya lakukan….. tolong la bagi tips untuk sya… biodex sya tak manpu…..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Lina Reply:

    Salam zee..
    Jemput ke blog akak dan baca sendiri testimoni Herba Maharani. Insya Allah boleh bantu regularkan period seterusnya suburkan badan.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    50


Leave a Reply

*
CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam


This page is copy protected
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline

Switch to our mobile site

Page 1 of 11