Blog PakarHowTo

Berinformasi & Memotivasi
Subscribe

Suami suka tonton movie lucah – apa patut dibuat?

July 11, 2011 By: PakarHowTo Category: Masalah Rumahtangga

Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2
Share

Salam hormat kepada semua pembaca. Anda apa khabar? Saya Alhamdulillah, sihat walafiat tapi agak kepenatan sebab baru balik dari kampung isteri di Baling, Kedah tengah malam semalam.

Hari ni, saya tak dapat nak menulis panjang. Sebab ada banyak sangat kerja yang perlu dibereskan sekarang.

Saya cuma nak berkongsi 1 masalah rumahtangga yang telah di hantar kepada saya. Saya kongsikan masalah ini atas permintaan beliau sendiri. Harap anda semua dapat bagi pendapat.

* Identiti pengirim tidak akan didedahkan sama sekali.


Assalaamu’alaikum…PHT

Harap permasalahan ini dpt dipublishkan ke blog PHT agar dpt pandangan dan nasihat org lain.

Sedihnya rasa bila dapat tahu suami suka menonton gambar2 dan video lucah! Rahsia ni tbongkar masa 4 bln kahwin, 1st time saya tjumpa dlm hp, kemudian dvd2 melambak tersorok dlm umah, dgn petunjuk ALLAH SWT saya tjumpa benda2 tu.Terkejut sungguh masa tu dan airmata berderai laju!

Disebabkan tgh pregnant, saya cuba elak dari marah2, kawal api kepanasan ni. Saya hya mampu menangis dan mcm2 fikir.Mak bapaknya yg dh lama duk dgn dia xkan bole x tjumpe benda2 tu dan x tahu dark secret anaknya tu.

Yang mbuatkan saya sgt2 tkejut krn, suami seorang yg bole dikatakan bagus agamanya ; selalu solat awal waktu, solat jemaah di surau stp waktu, rajin membaca Al-Quran, hafal bbrp surah alquran, hafal hadith, suka mbaca buku2 agama, pergi ceramah usrah kat surau. Macam mana pula bole tjebak dgn benda2 haram tu????

Suami juga seorg yg agak kuat seks, dan sy sentiasa memenuhi khendaknya tanpa menolak. Siasat punya siasat rupanya sumbernya dari adik dia, adik dialah yg beli dvd2 tu, download dr internet pastu sama2 share dgn abg die! Adik beradik sama je!!!

Dh byk kali sy tjumpa benda2 tu dlm hp, pc, dvd sumenye sy buang.Tapi sy dimarahi dan dikasari pula dsebabkan buang benda2 tu, suami tetap mpertahankan maksiat haram tu dgn mcm dolak dalih dia..katanya nak ‘study teknik’, suka tgk body pompuan (sy sedar body sy x secantik mcm pelakon2 x senonoh tu, tp cukup bsyukur dgn kejadianNYA ini) dan katanya “dosa mbunuh pun ALLAH ampunkan, maksiat mata ni bole btaubat, ALLAH ampunkan jugak”. Nauzubillah..

Benarla dunia akhir zaman ; kita cuba amar makruf nahi mungkar, tp dikritik dan dipersoalkan. Bila sy tanya adakah die x puas dgn saya? dijawabnya tidak, malah sy sentiasa memenuhi khendaknya tanpa menolak wpun tgh sarat hamil.

Kini dah 2 thn kahwin, suami masih x b’ubah..saya nampak dgn mata kepala sdri die dok sedap layan benda2 tu!!! astaghfirullah hal azim. PC ofis, pc sy pun tsimpan benda2 haram tu, game seks pun ade! Skrg ni dh sebulan pc di rumah sy bwak kuar dari umah tu letak di ofis sy.

Saya nasihat, tegur dgn berhemah, lemah lembut, sopan santun (x pernah sikit pun sy bkasar tinggi suara kat die) tarbiyah, send email artikel2 agama…masih x jln. Dlm senyap2 dia download benda2 tu, sume sy dpt kesan walaupun dia cuba menipu.

Alhamdulillah ALLAH gerakkan hati sy dan beri petunjuk.Dah puas sbnrya sy selalu nasihat, tegur dgn baik, solat hajat, doa kpd ALLAH dan terus berdoa.

Minta nasihat kwn2 sekalian apa yg bole sy lakukan agar suami sedar insaf dan tinggalkan tabiat buruknya ni???Minta Tolonglah sya xnak airmata ni sia2 keluar krn memikirkan hal manusia.

** Baca artikel terbaru dari PakarHowTo di sini :

http://pakarhowto.com/teknik/suami-suka-tengok-video-lucah-apa-yang-boleh-dibuat.html

Share
Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2

59 Comments to “Suami suka tonton movie lucah – apa patut dibuat?”


  1. SubhanaAllah..tp tabiat2 camni mmg susah nak dibuangkan.mmg dunia dah akhir zaman.nak disuruh bertaubat,suami puan lagi tahu soal agama..harap puan bersabar dan banyakkan berdoa.mungkin doa seorang isteri mampu mengubah tabiat tak baik suami. Sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    joyzieta Reply:

    @iera, stuju!!!

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    walinong sari Reply:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5

    [Balas Di Sini]

    iera Reply:

    @walinong sari,

    tutuplah matamu dari melihat kejahatan.tutup jualah matamu dari melihat kemaksiatan.kalau nak belajar sekalipun,banyak kaedah2 islam yang boleh dipraktikkan.bukannya dengan menonton video lucah ini.rosak akidah.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    kyle Reply:

    BENDA X ELOK TU..X ELOK JGK TGK…WLUPUN BERSAMA SUAMI ISTERI…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    mai Reply:

    Asmkum
    Allah bagi mata bukan untuk buat kemungkaran.(zina mata)Nanti akhirat esok Allah tanya mata yang cantik tu pakai untuk apa? Dont lah insult ur wife’s intelligence.
    Itu pasal lah bebudak tu pandai buat kungfu bawak kekawan datang bila takde orang kat rumah cos mak bapak letak video educational tu rata2 .Dah tengok video educational tu nak jadi private tutor pulak . Lepas tu mak bapak baca paper marah bebudak ni buang bayi kat tong sampah lah.Dia lupa dia antara statistik yg meningkatkan problem yang tak boleh di bendung ni.Ingat semua ni ustad2 je ke punya tanggungjawab ke?.Everthing starts from the home.So parents kena make it right first.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    5057akulahhb Reply:

    @iera, Cubalah cari jalan yg paling berhikmah……mintta petunjuk dariNya.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    kiki Reply:

    kesiannya saya pyn macam awak gak dah 8 th kawin tapi perangai tetap mcam tu gak.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    1
  2. Orang yang kuat agama sebenarnya lagi kuat ujian dari Allah.
    Moga2 puan bersabar dan mohon petunjuk dari Yang Maha Esa agar suami meninggalkan benda2 zina ini.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    najihah Reply:

    betul ker org yg kuat agamanya lg kuat ujian drNya

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    ida Reply:

    betul..tu awak…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    2
  3. masyaAllah…

    mari kita berdoa pd Allah agar suami lebih kuat dan teguh iman.. mudah2an suami tidak terpsong jauh dan tersesat… doakan yg TERBAIK buat suami kita… insyaAllah…niat murni kita sbg isteri akan dirahmati Allah hdknya…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    3
  4. Bersabar je, saya rasa itu adalah cubaan buat puan, puan mestilah banyak bersabar dan memohon doa dan pertolongan dari yang maha esa, supaya suami puan berubah, saya cadangkan supaya puan selalu memasang cd atau video ceramah agama supaya hatinya lembut, saya tidak tahu dengan jelas kerektor suami puan, tapi cubalah nasihat dengan lemah lembut

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    4
  5. Cemana laa erkk nak mengharamkan bende2 lucah tu semua berada dalam umah kite…pada pendapat saya,semuanya berbalik pada “hati”..paksa la kalau dah tak mahu berubah nak buat cemana?…saya pun tensen ngn budak2 sekarang ni…bende2 mcm gini…biasa je bagi dorang…try check hp budak2 sekarang!!..tak sah kalau tak ada…adoooiii laa cemana laaa zaman remaja ank2 saya karang ni..risauuu sungguh2..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    5
  6. joyzieta says:

    Salam puan.Mmg wujud insan2 yg sme spesis ngn suami puan nie,malah,kwn opis sye pun de cmnie.Nsihat sye,bykkn bdoa agr ALLH bukakan ati suami.Puan dh try sume,tegur,buang bnde2 x patut tu,tp..still die leh crik bhn tsebut,kn..so..2 aje crenyer..x pun,kalu puan nk lg keras,p adukn mslh nie kt pej agama,supaya suami dberi kaunseling.Yg penting,puan kene byk bsabar..ok..jge ksihtn puan n bby dlm kndungan.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    6
  7. Riwayat Cinta says:

    Salam singgah…semuanya bermula dari hati.Jika hanya dgn ibadah zahir jua belum menunjukkan bahawa hati seseorang itu bersih.Kalau boleh,ajaklah suami ke majlis2 kuliah agama,majlis maulid nabi,majlis zikir bersama dgn org2 soleh.Mudah2an dgn berkat org2 soleh,hati yg keras dan sukakan maksiat menjadi lembut nnt….Insya Allah,perubahan ke arah kebaikan dpt dilaksanakan jika berbetulan dgn caranya. :-)

    Zaman sekarang,mmg diakui amat sukar utk memelihara mata drpd perkara haram.Di sini pentingnya menjaga pandangan sbb segala2nya bermula dari mata.Pandangan mata akan turun ke hati.Semoga puan tabah menghadapi ujian ini…..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    7
  8. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4

    [Balas Di Sini]

    ezza Reply:

    @leena,

    Salam..
    sebenarnya kekasih awak tue kasihkan isterinya, dia tak mahu isterinya terluka dia bila tahu dia curang walau secara maya. mana ada lelaki yg bercinta seikhlas hati tak mahu berdampingan dengan `kekasihnya’??

    berfikirlah dengan waras dimana kedudukan wanita seperti awak ini. hukum karma jgnlah dipandang sepi..hari ini awak memberi sumbangan menganiaya isteri kekasih awak, esok lusa ALLAH akan memberi balasan serupa. Lelaki jenis ini kurang imannya atau jenis suka mencari masalah walaupun sanggup memfitnah si isteri dgn keburukan yg direka2 agar dpt menambat hati perempuan lain..

    Jgn lekas terpedaya dgn sandiwara `suami org’ yg membelakangkan hukum agama demi nafsu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    8
  9. salam,

    sy pun setuju jugak dgn pendapat leena supaya puan izin suami puan berkahwin 2… walaupun idea ni belum tentu suami puan berubah tetapi setidak2 nya puan telah buka jalan untuk suami puan berubah…. lagi 1, kita slalu di sogok kan citer2 yg negatif bila suami berkahwin 2 manakala citer yg baik dan positif pasal suami kahwin 2, di sorok2 dan gelapkan… sampai buat forum lah, talk show lah dan mcm2 lagi… apa2 pun, smoga puan byk2 bsabar ye…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    9
  10. mengkudu says:

    sungguh kasian juga bila terbaca bingkisan puan.apapun sebagai usaha,puan amalkan baca bismillah(habis) sekali,selawat atas nabi (3 kali) niatlah seperti,mohon ALLAH limpahkan hidayah,mintak dia diberi petunjuk dan keinsafan meninggalkan kerja sia sia, selepas niat itu baca surah AL Fatihah (7 kali) di samping banyak bersedekah.buatlah semampunya selepas solat dan waktu waktu senang.banyaklah beristifa.baca doa mintak dihindar dari perkara maksiat.doa ini ada dalam buku kecil dijual di kedai buku agama bertajuk,Risalah Doa(ada gambar wanita menadah tangan) buku ini harus ada pada setiap wanita.walaupun kecil tetapi sumbangannya sungguh bermakna.salam moga ALLAH sentiasa memberi perlindungan kepada puan dan keluarga.Bersabarlah bila diuji.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    10
  11. babyreen says:

    salam
    saya nak menyampuk sikit..
    takkan la kegemaran suami yg gemar tengok video lucah hendak disogok dengan poligami kot..?
    lagipun penulis dah btau dia pasti akan melayani suaminya dan tak pernah menolak..
    jangan lah kerana nak menjadi madu sanggup kata isteri pertama garang..
    suami kalau kuat ibadat pun tapi tak mampu menyara banyak isteri tetap diharamkan berpoligami ye..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    11
  12. setuju ngan babyreen.

    bukan ke dlm Islam dh ade panduan jelas utk mengawal hawa nafsu?
    =berpuasa.

    cube install software yg block laman2 web lucah.

    mintak tlg org2 yg dihormati suami utk menegurnye…kerana mungkin suami rase isteri ni lebih ‘bawah’ dari die, jd die taknak dgr nasihat isteri.

    kepada puan,

    bersabarlah. bersabar bukan bermaksud duduk diam tunggu dan lihat, tetapi tak jemu berusaha + berdoa + bertawakal. itulah maksud sabar yg sebenarnye.

    mudah2an suami puan insaf dan berubah ke arah yg lebih baik, insyaALLAH, ameen.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    12
  13. Saya ada satu idea..mungkin xpernah dibuat orang..tapi mungkin idea ini akan menyebabkan dia berubah..saya pernah dengar ceramah agama, idea inilah yang disyorkan oleh ustaz tersebut..Apakata anda join sekali tengok cerita lucah itu bersama suami..bila dia tengah syok tengok tu, anda tumpang sekaki!..saya pasti suami anda akan gelabah tahap gaban..paling kurang pun dia akan ajak anda buat hubungan kelamin masa tu jugak!..Saya pasti & yakin suami anda berubah..kalau xberubah jugak!, anda syorkan dia kahwin lagi satu..tapi pastikan anda bersedia dengan situasi ini & persediaan dari segi harta & wang ringgit..Cthynya kalau anak kita hisap rokok..kita join sekali beli & hisap depan anak..pasti dia berubah!..kalau anda dh habis ikhtiar..berdoa pada Allah setiap saat..moga2 suami anda berubah..ingatlah orang yg kuat imannya..semakin kuatlah dugaannya..malah syaitan sentiasa memburunya..amin.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2

    [Balas Di Sini]

    13
  14. besarnya ujian dr Allah kpd puan..sy doakan puan byk2 sabar dgn mendekatkan diri kpdNYA.. sy cadangkan, puan cari seseorang yg disegani dan dikagumi oleh suami puan utk menegur dan beri nasihat kpd suami puan tu..contohnya mcm majikan dia ke, ayah dia ke, org alim ke..sbb suami ni kalau isteri yg tegur dia x kisah sgt..tp kalau org yg dia hormat tegur dia, dia akan malu dan insyaAllah dia akan berubah..di samping itu puan teruslah memohon kpd Allah tnpa putus asa..^_^

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    14
  15. http://www.darussyifa.org. Dalam buku yang dikarang oleh Ustaz harun din ada satu doa pemutus susu atau pemutus dari perangai buruk. harap dapatkan buku tu dan beramallah dengannya. semoga Allah membantu.

    Kalau tak mampu buat sendiri , jumpalah ustaz kat darul syifa minta tolong mereka. Semoga membantu.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    15
  16. salam, sabarlah pun banyak-banyak dan berdoalah kepada Allah semoga doa puan dimakbulkan Allah.Allah maha pengasih dan pengampun. cuma jgn putus asa untuk berdoa.apa yang puan lakukan dah cukup bagus cuma menunggu masa doa puan dimakbulkan Allah.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    16
  17. bersabarlah.. setiap apa yang di buat memang menyakitkan..saya juga sama seperti puan cite tp xla teruk smpi cmtu..ble sy tegur dia terima tp skrg da xde lg..sy kdg2 smpi gaduh gn dia..tp sabar jela..xpun pergila bjupa jab.agama tye dan ceritakn mslh ni dan kte bole dpt mndegar penjelasan dn nsihat dr yg pakar dlm hal agama..jd pergilah segera ke jabt agama..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    17
  18. saya berkongsi masalah yg sama dgn pengirim… saya perasan perkara ini berlaku bila saya dalam keadaan uzur… suami akan curi-curi menonton sendirian waktu saya dan anak-anak sudah tidur…

    kepada ‘orang yang mencadangkan’ supaya suami tersebut berkahwin lain… pada saya… tak payah la… saya pernah tanyakan pada suami saya sendiri perkara tersebut… dia tak nak pun… tujuan menonton dia bukan sebab dia terdesak sgt nak buat seks… cuma dia berkeinginan… tapi sbb isteri uzur – tak bole… sbb tu je dia layan mata…

    saya dah tak marah… cuma doa… suatu masa nnt dia akan berubah… tapi klu saya terjumpa cd atau apa-apa gambar yg tak elok… saya buang je walaupun tanpa izin dia… kalau dia marah… saya kata je la… benda maksiat buat apa nak simpan dlm rumah… karang klu anak2 terjumpa dan terpasang cd mcm tu kan jadi bala… ;p

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    18
  19. Salam..
    Sy rasa say ad penah terbaca satu buku,tp sy x ingat tajuk buku tu..berkenaan suami yang suka tgok video lucah ..isteri dy dah puas nasihat, suami tu tak berubah-ubah gak.. tp suaminya tu , kira alim lah jgak..satuhari, atas kehendak Allah S.w.t , si suami p ke Mekah ngan kawan2nya…wat umrah kot..kawan2nya elok shj dapat melihat Kaabah, tp si suaminya ni, x dapat tgok Kaabah. Tiap kali nak tgok Kaabah, adegan2 lucah yg penah ditontonya muncul..nak dipendekkan citer, kawan2nya sarankan supaya dy bertaubat dan insaf lepas dy mengaku kat kawan2nya, dy tgok video lucah…
    So, si suami ni insafdan wat solat taubat,dan akhirnya berubah…..

    saja nak share citer ni..maybe yg lain ad penah terbaca or terdengar psl citer ni..kesimpulannya, bantuan Allah s.w.t akan datang sendiri klau memang dah tiba waktunya suami puan berubah, tp puan sendiri kena bertawakkal dan berusaha kpd Allah s.w.t dahulu, so, tolong sabar byk2…..time kasih ..wassalam

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Ash Reply:

    @Nur,

    Voila! itu dia penyelesaiannya. Ajak je suami ko buat UMRAH, nescaya dia akan insaf terus kerana melihat adegan2 tu kat Kaabah. Mudah gile je sebenarnya.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    19
  20. cik adik says:

    seramye dgr..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    20
  21. cik adik says:

    seramnye dgr

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    21
  22. Assalamualaikum
    Looks like abe u suka alam fantasy like most men altho dia solat tapi tak menhindar drp zina mata .Allah suruh kita usaha so do it the fun way.be the wife/ partner he is fantasing for eg look in the website n self learn eg type dlm computer “How to be creative in bed/bedroom”buat apa yang halal yang dicadang dalam tu .Just do everything yang membawa kebahgiaan.masa muda ni memang masa untuk belajar apa yang u both suka n sesuai n mendatangkan oomph .Ull find slowly abe u will find the wife more interesting n full of surprises
    eg pakai kinky baju tidor/everthing yang sexy yang soft alluring etc2 bilik pun hmm romantic.walaupun pregnant u can be very sexy cos badan u Allah sediakan untuk baby so banyak pertukaran so make the best of ur assets .dah usaha thenn doa Ya Fath (Allah yang maha pembuka sebutan Fathah )bukalah hati suami ku untuk mencintai ku sepenuh hati dan jadilah aku isterinya tempat ia mendapat kebahgiaan.Usaha lah dengan cara positif .Jangan lupa solat doa baca quraan lebeh baik solat tahajjud menangis dengan Allah n then Tawakkal.U saja dalam bilik dengan suami u so jangan surprise with ur new antics n creativity dia jadi suami yang prihatin tanpa u duga .Masa tu lah u slowly satu2 sorok cd lucah tu cos u can be better than that .Never say die usaha lah do it the fun way stop lamenting hanya u saje tau apa yang lacking in u n him n tanya slowly what makes him excited .Internet ni tempat belajar something u malu nak tanya orang tapi look at it in a positive way guna dengan car vpositive for u n husband to enjoy married life.Lepas tu jangan complain ya he is yours for the asking.InshaAllah .Orang yang membahagikan suami n mencari keredhoan suami —-> jalan menuju ke syurga

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Ash Reply:

    @mai,

    Ok saya akan cuba serius dalam mengkomen skrg…
    Warghhhhh hahahahahahahahahahahhhhhhhahahah HAHAHAHHAHHHAHAHHAHAHHHHHHHHAHHAHAhahahahahhahAHAHHAHA!!!!!Mana punye ustat ajar tah ni? Klako gile!

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 2

    [Balas Di Sini]

    mai Reply:

    @Ash,
    Asmkum Ash
    u lagi teruk at least I guna bahasa rojak orang lain paham jugak .u n mamat yang baru naik pangkat che gu beso pening lalat tu dah marah I .u kalo tak tau taip gunalah satu finger je cukup lah jangan lah main tekan dengan ur palm rosak lah .Kalo nak share idea pun share lah at least nampak gak u dah pass spm .Kalo tak u mesti lebeh teruk pada I yang pom 4 dropout ni. budaya menunjuk kan bangsa .ni zaman hitech ni bnyak orang stress tau.tu pasal since semua dah mahe kena lah guna pakar2 yg belum pass ni . Ake tu kena guna nanti karat siapa susah?u n keluarga u gak susah .ok dong

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Ash Reply:

    @mai,

    Tu bahasa universal la. I taip dengan kelima2 jari I sebab terlalu pantas menaip. Kenapa u sibuk2 dgn I punya SPM yang memang dah pun cemerlang tu? U sendiri tak pass form 4 tak payah la tanye. Aku tak stress pun. Aku rasa komen ko klaka aje. (ok klako gile).

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    mai Reply:

    @Ash,
    Asmkum
    jangan marah dong actually I got carried away after replying mamat lagi satu tu .I agree with u klako jugak I punya comment ni .U selalu tengok wayang tak ?.Dia kan ada tahap2 yang age mana boleh tengok apa ?Sorry lah patut cerita2 topic macam ni owner blogger kena lah screen sesuai untuk form 4 dropout or spm dropout. Kalo spm straight A’s ni dia mesti baca nampak klako/klako giler cos dia dari different dimension and space .Thank you for the reply selamat berpuasa

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Ash Reply:

    @mai,

    Budak bawah 14 tahun sepatutnya dilarang surf internet. (Law kat London, California).

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    BUDIN Reply:

    @mai, JGN GUNA BAHASA ROJAK. NAK BM, BM SEMUA LAH. NAK ENGLISH, ENGLISH SEMUA LAH. INGAT NAMPAK CERDIK KE KALO ROJAK2 GINI!!!!!

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    mai Reply:

    @BUDIN,
    asmkum
    Hello bro ,jangan lah baca blog emo sangat .I bukan nak amik spm pom four pun dropout!.I tahulah u guru beso sekolah pening lalat ,kita niat suka2 je exchange “bidang kepakaran masing2 yang 2 cents worth ” yg takde certipeket ni .Kalo nak yang bercertipeket bayar lah consultant motivasi ke psychologist ke or psychiatrist .U tak suka makan rojak ke ?.Sedap tahu Rojak Kadiak kat tepi jalan tu.U belum cukup pakar lagi kalo x makan rojak .Tu I baru buat rojak u dah pening belum lagi I buat pasta ke lassagna ke sure u migraine cos nanti u kena guna kamus tebal lak yg beli dari Instituit Terjemahan Negara.Mahe tau dahlah tempat tu nak gi naik lrt lepas tu naik bas lak .If u have something to share please do .Dapat pahala tau.tak caya tanya lah Ustad ada siaran ulangan lepas pukul 12 mlm .Jgn lepak kat kedai 24jam tu wife u tunggu kat rumah. Tak yah lah kutuk2 manje ni takde seni lah.Mujur lah kerje I bukan guru beso ,guru kecik je so tu belum lagi dalam I punya duty list.Gi amik wudhuk dulu ya …ikut sunnah

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    BUDIN Reply:

    @mai, mai, aku tak sekolah la.. itu pasal aku tak faham apa kau tulis… nanti kau suruh anak kau kawin india, kawin cina, kawin org putih, baru keluarga kau rojak nanti… baru putih sikit kulit cucu kau nanti.. kau memang dah hitam, dpt cucu putih pun jadi lah… hahah kau ni mesti mangkuk rojak kan.. uitu pasal teruk sgt hahaha

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    mai Reply:

    @BUDIN,
    asmkum bidin n ash
    semoga bahagia selalu
    life is a learning experience.Life is about changes ,u change with the times.
    Semoga kita dapat jadi orang yang berfikiran London tapi berjiwa Kaabah/Quranic.Amin
    Selamat Berpuasa .Semoga dengan berpuasa dan ihtisab(mahasabah diri) kita dapat menjadi orang2 yang bertakwa n diampunkan dosa dalam bulan Ramadhan ini Amin.
    Thank u for the feedbacks it is highly entertaining .

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Isteri... Reply:

    Alhamdulillah…

    Saya setuju apa yg cik/puan mai reply…
    Kadang2 kita manusia ni hanya nmpk hari senang kita…
    Jgnlah terlalu moden… di akhirat nti semua tu x akan diambil kira…
    Kita jd manusia jgnlah sentiasa meninggi diri… klu dah terkena boleh terduduk nanti… kita tak sentiasa berada dikedudukan teratas…
    Cerminlah diri kita dulu sebelum kita menilai diri org lain…
    Klu kita mulia disisi manusia belum tentu kita mulia di sisi Allah…
    Jagalah lidah semasa berkata-kata…
    Kepada cik/puan mai… bersabarlah…
    diorg ni kekadang…. cakap tp x berfikir…
    Ada akal tp letak tepi…
    Selamat menyambut ramadhan…
    Semoga berbahagia di samping keluarga…

    Wasalam….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    22
  23. puan ape2 je says:

    nasib pn lebih kurang sama sy.Ditambah pula kdgkala suami layan benda2 tu smpai melancap!!! kan #$#%^ tu…isteri ade, bole pulak melepas dgn cara yg salah dan x sepatutnya. Bila dpt tahu suami buat tu, xde lah sy nk terus angin mngamuk…sy lyan mcm biase, sindir2,…biarlah sape yg mkn cili terasa pedasnya.

    Baru2 ni, die balik keje..sy cek sluarnya basah, baunye pun dpt cam bau air tutttt..balik selalu cium sy,ni tak, terus capai tuala dan mandi, sy dpt rsa naluri seorg istri die wat benda tu kat ofis.
    Melihatkn suami yg sedemikian mnyebabkn b’ubah perspektif sy,org yg dilihat bagus agamanya…tp, di sebalik tu tabiatnya yg lain2 mmg susah nk pcaya. Benda yg dh terang2 dan jelas haram hukumnya, xkan x tahu nilai..Cakap x serupa bikin!

    Apapun sy xkan putus asa utk terus dakwah suami. mudah2an ALLAH permudahkn niat suci ini dan dberikan taufiq dan hidayahNYA utk suamiku..hukumlah suamiku di dunia ini jgn di akhiratMU kelak Ya ALLAH…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    23
  24. Assalamualaikum…. sedih membaca kisah puan.. seperti kisah saya diulang kembali…. bekas suami saya dahulu mcm tu jugak… saya puas nasihatkan dia.. malahan dia kata ada org buat lagi besar dosanya… tengok jer bkn buat.. kata dia… dan dia juga mengingatkan saya jgn sesekali melarang hobi dia… saya cuba fikir mcmmane nak dia berubah… saya tengok sekali ngan dia… tapi saya pulak yg naik muntah… bagi saya..dia lakukan terhadap saya bkn diri saya yg sebenarnya tetapi menjiwai pelakun dlm cd tuu… cara tu pun tak berkesan sebenarnya…. dan akhirnya saya biarkan jer la minat dia tu… dlm pada tu saya cuba2 nasihatkannya…. masa terus berjln… benda tak elok dilihat memang mempengaruhi juga.. apa yg saya khuatir terjadi juga keatas rumah tangga saya… dia ada hubungan ngan kwn sepejabat dia… itu lah dia… si suami kalau di kawal oleh isteri… sebenarnya si isteri tahu suaminya berhidung belang… dan perkara itu memang ada pd sikapnya… walaupun berkawin lebih pun… tapi saya tak sekat pun suami saya… atas nasihat ustazah… dia menyuruh saya izinkan suami saya berkahwin ngan kekasih dia tuu… tetapi saya berfikir balik… adakah cara itu boleh membahgiakan diri saya dan anak2… sikapnya itu memang begitu… tak akan berubah… oleh itu untuk saya membuat keputusan… saya buat solat tahjud dan istikharah… minta petunjuk… apa yg harus saya lakukan… dan saya relakan dia berkahwin tetapi dia mesti adil lagi saksama… akan tetapi dia tak mampu tuk berlaku adil…oleh itu saya berundur diri…. Memang Islam mengharuskan poligami.. tetapi bukan atas berlandaskan nafsu semata2…. Kalau awak rasa kuat tuk hadapi… awak redhakan tuk bermadu… tetapi kalau awak rasa mampu tuk jalani hidup seorng… jgn risau Allah sentiasa bersama…. Tapi buat masa sekarang teruskan berdoa dan solat hajat agar dia berubah… cuba baca surah al-fatihah dan tiupkan keumbun2 nya semasa dia tidur… mudah2 an hatinya akan lembut… saya tahu cara nei setelah saya dah berpisah… saya telah mencuba ke atas anak saya… alhamdulillah….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    24
  25. Isteri .... says:

    Assalamualaikum..

    Tahajjud Cinta…

    Kau datang ketika duka
    dan bintang bercahya
    tunjukku ke jalan syurga

    Kau datang ketika duka
    dan bintang bercahya
    tunjukku ke jalan syurga

    Ku haus di tengah laut
    lemas mencari tempat berpaut
    kirimkan aku kekuatan
    serta pedoman di kesesatan

    Ku sunyi dalam gembira
    perih pedih tanggung derita
    sungguh aku bukan wali
    yang suci dari hina dan benci

    Kau datang ketika duka
    dan bintang bercahya
    tunjukku ke jalan syurga

    Terlalu lama aku mencuba
    terlalu banyak
    cinta yang ku damba
    tiada yang sempurna
    hanyalah fana
    Tuhan, ampuni hamba-Mu

    Kau datang ketika duka
    dan bintang bercahya
    tunjukku ke jalan syurga

    Ku rebah di dada malam
    memecah dendam yang lama diam
    ku tanggalkan baju dunia
    dakapku dengan selimut syurga
    ya Tuhanku hanya padamu
    tempat mengadu segala rindu
    limpahi ku rahmat kasihmu
    dalam tahajjud cinta bersujud

    Wasalam…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    Ash Reply:

    @Isteri ….,

    lepas ni kuar lagu tarawih cinta, witir cinta, istikharah cinta, tahiyat awal cinta…. mengarut tol la korang ni.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Isteri... Reply:

    Alhamdulillah…Ash

    Mudah2an lepas ni lagu yg Ash senaraikan kat atas akan keluar x lama lg… n liriknyer ditulis oleh Ash sendiri…

    Moga2 lirik yg ditulis boleh mendatangkan kebaikan kepada semua org… Boleh selesaikan semua masalah…
    N janganlah terlalu moden sgt biarlah berunsur keislaman…
    Yang dapat membuka pintu hati setiap insan & diri sendiri…

    InsyaAllah…Amin

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Ash Reply:

    @Isteri…,

    Aku ckp ko yang mengarut dengan lagu2 mcm ni. Bukan aku yg nak tulis lagu. Kenapa la byk sgt org biol skrg ni?

    Tgh popular lagu keislaman mula la semua nak wat. Pas ni kalau dangdut popular balik mula la semua dangdut. Bangang punya industri muzik malaysia.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    25
  26. Tq “isteri” …bebudak tu biarkan dia ngan dunia dia.
    Witir Cinta……tak kenal maka tak cinta
    Ketika Aishah bertanya kepada kekasih nya
    Wahai kekasih ku yang amat ku cintai
    kenapa kah gerangan masih sujud sehingga bengkak2 kaki mu
    sedangkan engkau telah dijanji Syurga oleh Yang Maha Esa
    ya Humairah, tidak boleh kah aku menunjukkan kesyukuran ku
    atas Nikmat yang tak terhingga dilimpahkan keatas ku

    Wahai orang2 yang beriman jika engkau cinta pada Ku
    ikut lah Muhammad yang membawa Alfurqan
    semoga selamat dititian Sirat
    menuju kesuatu tempat
    yang telinga tak pernah dengar dan mata tak pernah lihat

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Ash Reply:

    @mai,

    Suka hati la labu. Jgn gebang2 je nak Islam, tapi hapah pun tarak.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    26
  27. Mengenai masalah Puan, suami suka tengok gambar lucah,rasa saya puan perlu ambil perkara ini slow and steady jgn terburu buru nanti kesannya buruk,ini adalah suami puan suka tengok utk tengok teknik, sepatutnya puan memberi ruang utk puan dan suami utk berbincang secara terbuka mengenai seks dan cara nak laksanakan,utk bersama,mungkin suami pun suka cara yg ekcostik dan macam2 stail tapi kerjasama dari puan agak lembab dan terbatas, jadi kalau lelaki diberi makan cukup nescaya kegiatan ini akan beransur kurang,percayalah,senua ditangan puan, berbincang tanpa rasa malu, kan suami /iseri what is there to be shy of.Fikirkanlah sebelum dia mual makan di luar.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    27
  28. ENTAH LH..SUSAH JUGA BILA BERHADAPAN DGN SUAMI CAMNI..SUAMI2 DILUAR SANA..FAHAMI HATI ISTERI2 YG TERLUKA..”BUKAN KN SEORG SUAMI ITI DITUGASKAN OLEH ALLAH UTK MEMBIMBING ISTERI DAN ANAK2?”.. FIKIR LAH..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    28
  29. suami yg saya baru kahwini 8 bulan pun rupanya berperangai jelik mcm ni. sy dapat tau baru2 ni..patutlah die selalu tdo lewat 3pg. rupanya download video2 lucah di internet.saya dah block pun sume laman web lucah tu..

    patutlahh lepas kawen die slalu mencarut kalo marah. rupanya dipengaruhi video2 lucah. bile saya ugut nk repot pd mak pak die..die bleh jwb mak mentua saya tu tau habit die..hahaha..mcm ni la manusia akhir zaman..

    masalah saya lagi teruk dr penulis di atas..dah laa suami saya tu kaki tgk video lucah, die n family die (temasuk adk beradik die) x reti solat 5 waktu.. ayh mentua saya xpernah solat even umo dah 55thn ke atas.

    pastu kalo saya tegur pasal solat die akan pukul saya hingga pernah cuba bunuh saya dengan hempap muka saya dgn bantal supaya saya x bernafas.maki hamun saya dgn kata2 sial, mencarut dan mcm2 lagi.suami saya ni sgt panas baran. saudara mara pun tak tau krn perwatakan die di depan org luar sgt berbeza.dr segi luaran org nampak die sgt bersopan, berbudi pekerti mulia. di rumah hanya Allah yang tahu

    bile saya mengaji die kata saya sengaja nak menunjuk2 pd die.. bleh plak die pk mcm tu..dalam hati saya sedih dan tersiksa hanya Allah je yang tau..saya mengaji utk tenteramkan perasaan saya dpt suami yg mcm ni.

    saya hanya bleh berdoa saja die diberi petunjuk. setiap kali kalo ape saja sy tegur pasti diherdik dgn kata2 cacian, dipukul dan dihina.

    buat masa ni saya hanya seorang suri rumah. sy bertekad, jika sudah dapt kerja nanti saya akan failkan fasakh. untuk makluman semua, dari awl kahwin hingga sekarng 8 bulan berkahwin pun saya xpernah diberi nafkah batin. pernah ditanya dia akan jwb tanggannya sakit (pernah accident 6bln lalu). die hanya perlukan saya utk puaskan die sorang saja utk oral. sebaliknya tidak utk saya.

    mungkin ini adalah pengajaran dari Allah kerana tidak selidiki betul2 bakal suami dan keluarganya di awal perkenalan.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @lia,
    hmmm…berat juga ujian yang saudari hadapi.
    tapi teruskan jugalah berkhidmat pada suami.
    dalam masa yang sama…teruskan beramal dan berdoa.
    moga2 suami saudari diberi petunjuk oleh Allah SWT…amiin.

    kepada yang lain2…
    sila ambil pengajaran dari perkongsian pengalaman ini.
    selidik betul2 bakal suami anda sebelum membuat keputusan untuk berkahwin dengannya.
    jangan pilih ikut nafsu…kelak menyesal dikemudian hari.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    29
  30. hamba dhaif says:

    assalamualaikum,

    sebaik-baik jgn biarkan suami anda berkeseorangan dan cuba menambahkan aktiviti harian agar sentiasa sibuk. Rasulullah juga berpesan untuk berpuasa bagi menahan mata melihat benda2 yg haram.

    dulu saya juga mengalami masalah sama sehingga saya buntu mencari cara yang terbaik bagi mengatasinya. puasa sunat pun saya malas. sampai suatu ketika saya berdoa kepada Allah supaya tunjukkan cara bagaimana caranya utk menghentikan perbuatan ini. suatu masa pada malam itu, ketika saya menunggang motor saya tersesat. jalan tersebut jalan kampung dan sangat gelap. saya panik. bertambah pula motor terlanggar lubang dan rim motor bengkok depan dan belakang menyebabkan motor saya pancit. jam ketika itu 11-12 tgh malam. saya hanya mampu melafazkan ‘bismillahillazi la yadurru ma’asmihi syai’un fil ar dhi wala fis samaai wahuassamii’ul’alim….’saya x ingat berapa banyak yg saya baca dan ketika itu hati benar2 bertaubat…alhamdulillah, Allah membuka jalan bagi saya. tiba2 ade seorg makcik membuka gerai dan saya dpt mencari kedai motor terdekat waktu itu dgn bantuan mak cik 2…ajaibnye kedai motor tersebut juga masih buka waktu tersebut. syukur saya sempat sampai ke rumah sebelum pukul 2 pagi. hanya Allah yg dpt membalas budi mak cik itu.

    sejak perisitiwa itu, saya berhenti melakukan perbuatan terkutuk itu kerana selalu teringat perisitiwa hitam 2. Allah telah membuka pintu hati kepada hamba2 nye yg benar2 berdoa.

    nasihat saya suruhlah suami puan berdoa dgn ikhlas. ibadah yg diterima Allah dapat mencegah kemungkaran… insya-Allah….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    30
  31. kadang2 pk takut nak kawen bila banyak sangat masaalah yg dtgnya dari kaum adam..tp xkawen dtg pulak masaalah lain .selagi hidup dipenuhi pelbegei dugaan dan ujian

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    31
  32. Rocky mama says:

    husband sya pun dulu macam itu juga,dia sanggup untuk membiarkan
    saya yang sedang menunggu layanan dia untuk tonton dvd haram tuh,
    bayangkan apa isteri akan rasa??macam diri langsung tak berguna…
    saya ada tanya kawan2 lelaki dia,apa yang seronok sangat tengok cerita2
    macam tuh,sedangkan masing2 dah ada isteri kan??tau apa diorang
    jawab “hari2 tengok lauk ikan kering jer,sekali sekala nak juga tengok lauk
    ayam”,saya yang dengar tak tau nak jawab apa,sebenarnya mereka tak
    langsung bersyukur dengan isteri yang diciptakan untuk mereka,mereka
    asyik nak berfantasi dengan wanita yang tidak halal bagi mereka,dan mereka menggangap,kita yang sebagai isteri ini diciptakan realiti tidak setanding yang dia lihat di dalam drama2 biru tuh,ada juga sesetengah lelaki dia menginginkan sesuatu yang berbeza dari isteri dia,tapi dia tak mahu memberitahu isteri,ego berlebihan yang menghalang mereka meminta….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    32
  33. asalamu’alaikum, kalau dengan larangan pun suami puan xnk, cuba dengan GALAKAN pulak, sebagai contoh, tolong downloadkan lagi video2 lucah untuk suami, lepas tu serve sendiri kat suami video2 yg baru puan download, bagi suami tu rasa bersalah dengan perbuatannya. insyaallah dengan izinNya.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    33


Leave a Reply

*
CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam


This page is copy protected
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline

Switch to our mobile site

Page 1 of 11