Rahsia Mata Perempuan

Share

Berikut ini dikongsikan dengan anda rahsia yang tersembunyi disebalik mata seorang wanita… Jangan tanya saya, boleh percaya ker, betul ker info ni? Sebab saya pun tak pasti…

Apa kata anda check dan nilai sendiri…

Saiz mata kecil
Peramah, banyak cakap, kurang pertimbangan.
Lelaki boleh jadi kelam kabut akibat mulutnya. Bersikap periang tapi bila marah lambat sejuknya. Bila bercinta suka tukar pasangan kerana hatinya tidak pernah puas. Boleh bahagia dengannya jika dapat penuhi kehendak duniawinya dan melayan syahwatnya dengan baik.

Saiz mata sedang
Sederhana, tidak banyak berahsia, ada pertimbangan, bertanggungjawab serta perlukan belaian mesra suami.

Saiz mata lebar
Cukup kuat berahsia, otak kurang cergas, pemarah,bertindak tanpa fikir panjang, kurang teratur, tiada arah tujuan dan putus asa.Tapi boleh setia. Nafsu syahwat tinggi.

Mata selalu berkedip
Pemaaf, senang dibawa berbincang, memahami dan sabar.
Wanita ini baik.

Mata jarang berkedip
Wanita ini istimewa, bijaksana, baik pekerti, setia, adil, bertanggungjawab, tidak cerewet, membantu dan membahagiakan.

Mata cengkung
Kurang memuaskan, materialistik,hidup dengannya boleh sengsara, kata manis tapi bohong, mahu senang, mudah curang, bila anda susah dia tidak peduli.

Mata redup
Wanita ini mudah dipermainkan, tidak dapat kawal emosi, hati
tidak tetap, banyak kenalan kurang sahabat, mengumpat, irihati, kejam, kasar,mencemuh, pemarah.

Mata yang seolah2 nak tersembul keluar
Sifatnya baik, rela, tabah, menyenangkan,ikut kata. Tapi mungkin tidak tepati janji, pendendam, tamak dan marah bila tidak puas nafsu syahwatnya.

So, apa kata anda? Anda dalam kategori jenis mata yang mana satu? Ada yang mengena…tepat atau sipi2 saja? Atau langsung tak kena? Anda baca dan anda nilai lah sendiri… Saya hanya berkongsi maklumat yang ada… :) (1661)

Artikel-artikel lain yang menarik :

Share

31 thoughts on “Rahsia Mata Perempuan

  1. ada gak ekk makna t’sirat mata kiter…kalo mata den xtaw arr mkna pe yer..coz mata den sepet cm ank cina tp owg kta beso..ntah le yg mna toi..den tgk kdg2 beso kdg kecik..huhuhu..mkna taik lalt lak x de ker..hihi

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  2. Saya sebenarnya bukan tak bersetuju…tapi kadang2 ia kurang tepat…yang paling tepat ialah bergantung pada hati…Kadang2 yang mata besar macam ikan lolong tu pun material dan busy body…heheheheh…i’m sorry…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  3. macam mana kalau mata cengkung tapi jarang berkedip??
    minta pendapat sapa2 yang ariff pasal hal ni…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Nur syafiqah athirah Reply:

    kiranya dua2…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    AHJ Reply:

    @farid, Ganas serta pengganas. Ha..ha..ha

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  4. waduh!!! mata-mata lain maknanya.. Ini pula rahsia mata…. mungkin ada betulnya…dan mungkin ada tak betulnya… tapi yang pasti mata bercahaya tu..pasti banyak excerise membaca….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  5. Haha ha…..rasa nak tergelak membacanya….
    betulke atau bantai jer….
    Mata encik Shukri yang mana satu….
    Oh ya rahsia mata lelaki pulak macamana…????

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    klon_surihatiku Reply:

    askum..

    ha,saya usulkan anda pge aje kat ruang “SIAPA KAMI” sure anda akan dpt jwpannya nti..

    KELAK AWAK JGN LUPA BG TAHU PD SAYA & KAMI SMUA YE..

    KAMI TGH TUGU NIE…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  6. hehehe…mcm2 ya. Mcm mata sya ni mcm mane plak? Ade org kata mata sya mcm duit 50sen.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @za,
    waaa…mata macam duit 50sen??
    besar dan bulat benar tu….
    sure setiap lelaki yang memandang nya akan ‘cair’ jadinya…huhuhu

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  7. Nanti saya survey kat 50rang…baru saya tau macam mana bentuk mata saya ni..dah dapat jawapan nnti, saya akan refer balik blog pakar how to ni…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  8. hehe..nx tw x mte sye ny cm nerw..? erm,kla0 k0wng ng0k sndiry mzty cair..mta sye jnis kcik..bukn spet tw,n slalu brkedip2.. bilew lky ng0k mte sye dy0wg akn prsan mte sye brsinr cgt,cm dyung..ag2 bulu mte sye lebt n lntik..0ri tw,n0 mscara.. try r,mnum innershine pati berry n bnyk mnum air ks0ng n mam syur lobk ptih n kngkung.. ALWAYS SHINE AS ME..huhux

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    surihati_ku Reply:

    @ilah_librs94, hehe..kelakar jugalah awk ni ya ilah_librs94.apapun terima ksh sb awk sudi berkongsi imu dgn kami disini ..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  9. oo..cmtu ke…
    x tau la mata sy ni duk kategori mana……
    ehehehe….^^

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    surihati_ku Reply:

    @Asma’, salamasma..ada mata untuk mencari ilmu itu sudah memadaikan..kan..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Asma' Reply:

    @surihati_ku,
    a’a..betol tu…
    anugerah yang perlu dihargai n dijaga…=)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  10. ada betol nya jugak..

    tapi kalau mata yg berair(seakan-kan mahu menangis)

    kategori redup ke..?

    p/s:masalah mata kot..rabun la katakn..memang selalu berair

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    surihati_ku Reply:

    @ocean,
    mata reduplah kot..huuh..sure nampak tenag disitu..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam