Rahsia – Kebaikan Minum Air Suam

Share

Fakta ini sangat bagus. Bukan semata-mata berkenaan air suam, tetapi berkenaan serangan Jantung. Masyarakat Cina dan Jepun minum teh panas untuk ketika bersarapan, bukannya air sejuk, mungkin inilah masanya kita perlu mengubah tabiat minum semasa makan.

Kepada sesiapa yang gemar minum air sejuk, fakta ini sangat bermakna buat anda. Memanglah sesuatu yang nikmat untuk minum segelas air sejuk selepas makan. Walaubagaimanapun, air sejuk akan melikatkan minyak yang kita makan bersama hidangan. Sudah tentu ia melambatkan lagi proses pencernaan. Sekali gumpalan minyak ini bertindakbalas dengan asid di dalam perut, ia akan memecah dan diserap oleh enzim intestine lebih cepat berbanding makanan pejal. Ia akan selari dengan enzim intestine. Dalam masa terdekat, ia berpotensi bertukar menjadi lemak dan mendorong kepada kanser. Jadi, adalah sangat penting untuk minum sup panas atau air suam selepas menikmati sesuatu makanan.

Petanda Lazim Serangan Jantung
Anda seharusnya mengambil tahu yang petanda serangan jantung bukan sahaja pedih pada sebelah kiri dada. Awasi jika terasa sakit yang menyesakkan pada dada kiri. Mungkin anda belum pernah merasa sakit dada semasa terkena serangan jantung. Muntah-muntah dan berpeluh berlebihan juga antara tanda-tanda lazim. 60% pesakit yang terkena serangan jantung adalah ketika sedang tidur dan tidak boleh bangun dari tidur. Sakit pada dada boleh menyebabkan tidak sedarkan diri. Berhati-hati dan berjaga-jagalah sentiasa. Lebih banyak yang anda ketahui berkenaan serangan jantung, maka lebih peluang untuk anda terselamat.

Kata pakar kardiologi (jantung), jika seseorang telah membaca fakta ini, sebarkanlah ia kepada 10 orang lain yang dikenali, anda mungkin tidak mampu menyembuhkan pesakit, tetapi anda sebenarnya berjaya menyelamatkan seseorang dari menjadi pesakit. (1447)

Artikel-artikel lain yang menarik :

Share

8 thoughts on “Rahsia – Kebaikan Minum Air Suam

 1. ingin kongsi bersama masalah – saya ada seorang kawan lelaki dah punya 5 orang anak seorang isteri duduk serumah tapi tak mesra bercakap hanya yang penting sahaja tapi bila dengan kawan-kawan kerja peramah habis saya nak tanya apakah dia sakit jiwa

  Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

  [Balas Di Sini]

 2. ..alhamdullah,stkat nie,sy msih mngamalkn mnum air suam,stiap kli slepas mnjamu slera,wlaupun dkdai mkan……
  ..tQ ats mklmat brguna nie,ckup bguss~

  Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

  [Balas Di Sini]

 3. @Anita Samat, hai,sbnrya mslh kwn awk tu,dia x skit jiwa.Adakh istriny juga pndiam?Kena cri dmana silapny.Adakah istri mnepati khendak suami?Tak bleh slhkn si suami 100%.Sptutny dlm rumahtgga,slh sorang kena open mnded,sllu bgurau,Saling memahami,n tolak egois ktepi demi kcriaan rumahtgga.F suami pndiam,istri kena ceria sifatnya.Syukur sy mdpt suami yg tak kering gusi dbuatnya.

  Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

  [Balas Di Sini]

 4. “Kata pakar kardiologi (jantung), jika seseorang telah membaca fakta ini, sebarkan ia kepada 10 orang lain yang dikenali, anda mungkin tidak mampu menyembuhkan pesakit, tetapi anda sebenarnya berjaya menyelamatkan seseorang dari menjadi pesakit.” Kata2 hikmah yang kawan2 semua harus perhatikan dan pelajari dengan teliti.

  Latest Entry: Free Latest Infomation

  Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

  [Balas Di Sini]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam