Blog PakarHowTo

Berinformasi & Memotivasi
Subscribe

Rahsia dan Sejarah Bangsa Yahudi

April 17, 2008 By: PakarHowTo Category: Rahsia

Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2
Share

Negara Haram Israel Tidak Akan Berkekalan

Sejarah telah membuktikan bahawa kaum Yahudi merupakan kaum yang sentiasa ditindas dan ditekan. Peristiwa-peristiwa yang berlaku sepanjang zaman semenjak dari zaman Nabi Allah SWT Musa a.s. sehinggalah zaman mereka berada di Palestin selepas itu sentiasa menyaksikan pembunuhan kaum Yahudi secara beramai-ramai oleh musuh-musuh mereka.

Melalui peristiwa-peristiwa yang berlaku itu, kita selaku umat Islam yakin bahawa kependudukan mereka secara haram di negara Palestin akan berakhir tidak lama lagi.

Mereka akan dihalau keluar dari negara itu sama sepertimana datuk nenek mereka dipaksa keluar dari negara itu. Perkara ini telah dijanjikan oleh Allah SWT menerusi banyak ayat al-Quran, contohnya dalam surah Al-A’raf ayat 167 yang bermaksud:

Dan (ingatlah wahai Muhammad) ketika Tuhanmu memberitahu: Bahawa sesungguhnya Ia akan menghantarkan kepada kaum Yahudi itu, (terus menerus) hingga hari kiamat, kaum-kaum yang akan menimpakan mereka dengan azab sengsara yang seburuk-buruknya (disebabkan kejahatan dan kekufuran mereka). Sesungguhnya Tuhanmu amat cepat azab seksa-Nya, dan sesungguhnya Dia juga Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani.

Kejahatan Bangsa Yahudi Menurut Al-Quran

Ayat di atas menyebutkan bahawa azab dan tekanan akan terus menimpa mereka hingga ke hari kiamat. Berita-berita masa lampau tentang mereka sebelum Islam perlu diberitahu kepada mereka agar mereka sedar bahawa masa tersebut akan tiba dan kebenaran isi kandungan al-Quran sebagai wahyu Ilahi akan terbukti.

Ayat-ayat seperti ini memberi satu kekuatan berupa sokongan moral kepada umat Islam secara amnya dan bangsa Arab Islam khasnya agar berusaha memperkuatkan diri ke arah merealisasikan fakta ini.

Penindasan Ke Atas Yahudi Sebelum Islam

Tersebut dalam lipatan sejarah penjajahan ke atas Yahudi telah dimulakan oleh Raja Fir’aun Nikho dari Mesir. Selepas itu untuk kali keduanya mereka telah dijajah lagi oleh Raja Nabukadnesar (Bukhti-Nashar) dari Babil. Semasa penjajahan tersebut, raja dan tenteranya telah membinasakan habis-habisan Jerussalam termasuk Baitul Maqdis yang didirikan oleh Nabi Sulaiman a.s. dan menawan majoriti rakyatnya .

Inilah yang disebutkan oleh Allah SWT dalam ayat surah al-Isra’ ayat yang bermaksud:

Dan Kami menyatakan kepada Bani Israel dalam Kitab itu: “Sesungguhnya kamu akan melakukan kerosakan di bumi (Palestin) dua kali, dan sesungguhnya kamu akan berlaku sombong angkuh dengan melampau. Maka apabila sampai masa janji (membalas kederhakaan kamu) kali yang pertama dari dua (kederhakaan) itu, Kami datangkan kepada kamu hamba-hamba Kami yang kuat gagah dan amat ganas serangannya lalu mereka rnenjelajah di segala ceruk rantau (membunuh dan membinasakan kamu); dan (sebenarnya peristiwa itu) adalah satu janji yang tetap berlaku“.

Seterusnya pada tahun 203 sebelum Masihi pula menyaksikan penjajahan yang lebih teruk oleh raja-raja Syria malahan membawa kepada penahanan Yahuza yang menjadi raja Yahudi pada masa itu. Orang-orang lelaki dijadikan hamba abdi, manakala cukai-cukai yang tinggi turut dikenakan ke atas mereka.

Tidak cukup di situ Allah SWT membinasakan mereka apabila Rom menjajah pula selepas itu. Negara Palestin telah dimasukkan di bawah negara mereka. Pada tahun 70 Masihi, golongan Yahudi telah melakukan pemberontakan ke atas penjajah mereka iaitu Rom. Pemberontakan ini menemui jalan buntu. Akibatnya Rom telah mengeluarkan arahan kepada gabenornya di situ yang bernama Titus untuk membakar rumah-rumah ibadat Yahudi dan membunuh kebanyakan penduduk Yahudi dan menjual yang lainnya sehagai hamba.

Tidak lama selepas itu, Jerussalem pesat membangun semula. Kaum Yahudi mengambil kesempatan untuk memberontak buat kali kedua tetapi masih gagal. Adrian yang menjadi raja Rom akhirnya memerintahkan agar bandar Jerussalem dimusnahkan habis-habisan dan rakyatnya dibunuh. Ditaksirkan lebih 500,000 jiwa telah terkorban dalam peristiwa itu .

Penindasan Ke Atas Yahudi Selepas Islam

Apabila Nabi Muhammad SAW berhijrah ke Madinah, kaum Yahudi telah menyusun beberapa konspirasi jahat ke atas Islam. Akibatnya, pelbagai tindakan tegas telah dikenakan terhadap mereka sehingga membawa kepada pembunuhan beramai-ramai kaum Yahudi dan pengusiran keluar dari negara Islam Madinah.

Kemudian di akhir kurun ke 13, penindasan ke atas mereka masih berterusan. Pada kali ini negara Eropah pula yang bertindak menekan mereka. Sejarah telah menunjukkan bahawa kaum Yahudi pernah dibunuh di Sepanyol dan Portugal. Bahkan kepercayaan agama Kristian lama beranggapan bahawa menekan Yahudi adalah melambangkan keimanan yang sebenarnya.

Tekanan yang dihadapi menyebabkan Yahudi mencari perlindungan di Andalus. Pemimpin-pemimpin Islam di Andalus pada waktu itu memberi perlindungan politik kepada Yahudi sebagai satu cara untuk berdakwah kepada mereka. Namun panas yang disangka sampai ke petang, rupanya hujan di tengahari. Nikmat perlindungan rupa-rupanya tidak lama. Penganut-penganut Kristian telah berjaya menundukkan kuasa Islam di Andalus. Sekali lagi penyembelihan orang-orang Yahudi berlaku secara beramai-ramai. Mereka di halau keluar dari bandar-bandar seperti Balensia, Qordova, Gibraltar, Barcelona dan juga dari tempat-tempat lain. Seorang paderi besar Katolik di situ yang bernama Hernando Martins telah menyampaikan ucapan anti Yahudi dan mengarahkan agar unsur-unsur termasuk penganutnya dihapuskan.

Peperangan Salib telah meletus di Andalus dan kebanyakan orang yahudi dihapuskan. Ramai dari kalangan mereka telah dipaksa memeluk Kristian. Dalam tempoh kurang dari 3 bulan, setiap individu yang enggan masuk Kristian akan dihalau ke tempat lain luar dari Andalus. Sesiapa yang melanggar perintah akan dihukum bunuh .

Kebanyakan orang Yahudi yang enggan memeluk Kristian telah meninggalkan Andalus. Malangnya di tengah jalan para lanun telah menangkap mereka dan mereka dijadikan hamba untuk diperniagakan. Sesiapa yang terlepas pula jarang yang dapat hidup kerana diserang kelaparan dan penyakit berjangkit seperti taun dan lain-lain.

Walaupun menghadapi pelbagai penindasan, golongan Yahudi akhirnya berjaya juga menaja satu perhimpunan yang menghimpunkan sekitar 80,000 orang ahli. Mereka mengambil keputusan untuk berhijrah ke Portugal setelah mendapat pelawaan rajanya yang beragama Kristian dan bersikap terbuka. Setibanya di sana, raja yang selama ini bersikap terbuka, tiba-tiba berubah menjadi anti Yahudi selepas dipengaruhi golongan gereja yang selama ini menentang mereka. Semua golongan lelaki dewasa Yahudi telah dipaksa meninggalkan negara Portugal, manakala wanita dan anak-anak dipaksa menukar agama kepada Kristian.

Tekanan dan kezaliman ke atas Yahudi sebenarnya tidaklah terbatas di negara-negara seperti Sepanyol, Portugal dan Rom sahaja.

Malahan semua negara Eropah Kristian telah mengambil sikap anti-Yahudi secara terang-terangan. Di bawah dinyatakan peristiwa-peristiwa kezaliman yang berlaku keatas golongan Yahudi:

 1. Di England, King Edwaard telah menghalau Yahudi beramai-ramai pada tahun 1290.
 2. Di Perancis, King Phillip telah menghalau mereka dari Perancis pada tahun 1306. Menurut fakta sejarah, Raja Phillip kemudiannva telah membenarkan sebahagian daripada mereka untuk pulang ke Perancis selepas itu, tetapi keputusan diambil untuk menghalau semula mereka pada tahun 1394.
 3. Di Hungary, golongan Yahudi telah dibuang negara beramai-ramai. Tetapi mereka memberanikan diri pulang semula sebelum dihalau kembali pada tahun 1582.
 4. Di Belgium, mereka dihalau beramai-ramai pada tahun 1370.
 5. Di negara Czechoslovakia pula, puak Yahudi dihalau pada tahun 1380. Mereka kembali semula untuk bermastautin pada tahun 1592. Malangnya pada tahun 1744, Queen Maria Theressa telah mengarahkan agar dihalau semula golongan Yahudi tersebut.
 6. Di negara Austria pula, Raja Bright ke-5 telah menghalau mereka dari negara itu pada tahun 1420.
 7. Di Holland, mereka dihalau dari Outricht pada tahun 1444.
 8. Di Itali, mereka dihalau dari Napoli dan Sardina pada tahun 1540.
 9. Di Jerman, golongan Yahudi dihambat dari Bavaria pada tahun 1551. Kemudian telah berlaku penindasan secara berterusan ke atas mereka oleh masyarakat berfahaman Nazi. Beratus ribu Yahudi telah terkorban dalam keganasan itu.
 10. Di Rusia pula, rakyat tempatan telah berkerjasama menghalau orang-orang Yahudi pada tahun 1510. Golongan Yahudi beransur-ansur pulang selepas itu dengan harapan penduduk tempatan telah memaafkan mereka. Namun begitu, tekanan masih berterusan sehingga tentera Rusia turut masuk campur untuk menyembelih mereka beramai-ramai di Ukraine sepanjang tahun 1919.

Menurut kajian, lebih dari 100,000 Yahudi telah diragut nyawanya termasuk lelaki dan perempuan serta anak-anak mereka. Jalanraya telah dibasahi dengan darah mereka. Tentera telah melakukan kekejaman di luar batasan pemikiran manusia di samping mencincang lumat anggota badan mereka.

Mengapa Yahudi Ditindas?

Antara sebab penindasan dilakukan ke atas mereka adalah kerana sikap sombong dan tidak setia pada perjuangan. Masyarakat Kristian Eropah menyedari sikap yang ditunjukkan itu. Golongan Yahudi merupakan golongan yang tidak pernah kenal erti berterima kasih. Walaupun hanya menumpang di negara orang, perangai mereka tidak ubah seperti tuan yang memeras dan menganiaya golongan peribumi negara itu. Kemahiran berniaga telah menjadikan golongan Yahudi sombong dan tidak berperikemanusiaan.

Orang yang meminjam dan berurus niaga dengan mereka terjebak dalam sistem riba. Ekonomi yang berasaskan riba telah dimulakan oleh korporat-korporat Yahudi yang berjaya untuk memastikan terus menjadi kaya tanpa memikirkan nasib si miskin.

Perkara ini tidaklah menghairankan kerana menurut kepercayaan mereka seperti yang dijelaskan di dalam ‘Talmud‘ iaitu tafsiran kepada kitab ‘Taurat’, ada dinyatakan secara terang-terangan bahawa riba halal dengan urus niaga bersama bukan Yahudi. Ini disebabkan Yahudi adalah anak-anak Allah SWT, manakala selain mereka adalah binatang berupa anjing dan babi. Justeru itu, mereka berhak melakukan apa sahaja demi kepentingan peribadi.

Disebut dalam Talmud lagi:

 • Pemilikan harta-harta oleh selain Yahudi adalah tidak sah. Jadi sesiapa sahaja di kalangan Yahudi boleh merampas hak tersebut.
 • Allah SWT (SWT) menganugerahkan ke atas mereka hak untuk bertindak sesuka hati ke atas bangsa-bangsa lain.
 • Kedudukan Yahudi ke atas bangsa-bangsa lain sama seperti kedudukan manusia ke atas binatang. Bangsa-bangsa lain memiliki sifat-sifat kebinatangan. Tiada siapa yang dapat mengajar mereka melainkan Yahudi.
 • Riba diharamkan sesama Yahudi, tetapi dihalalkan kepada selain mereka. Malahan menurut perlembagaan Talmud itu, HARAM memberikan pinjaman kepada bangsa lain tanpa dikenakan riba.

Penaklukan Palestin Oleh Rejim Haram Yahudi

Sebab utama penaklukan negara Palestin sebenarnya berpunca dari perancangan yang teliti oleh Persatuan Freemason Antarabangsa. Freemason melihat usaha begini penting bagi mengelakkan pupusnya spesis Yahudi dari persada dunia.

Takdir Allah SWT membenarkan mereka berjaya menakluk Palestin dengan restu gerakan Kristian sedunia dan bantuan mereka. Perkara ini berlaku dalam keadaan orang-umat Islam terutamanya masyarakat Arab sedang lalai. Persoalannya, sampai bilakah mereka akan berjaya mendominasi negara yang kecil itu. Mereka perlu waspada kepada masyarakat Arab yang berjumlah lebih 100 juta orang itu yang sentiasa mengingati sejarah buruk antara mereka dan Yahudi sepanjang zaman. Masa jua yang akan menentukan segala-galanya.

Penutup

Janji Allah SWT akan sampai bagi memastikan Islam akan tinggi semula dan musuh-musuh Islam terutamanya Yahudi akan kembali ke era kesusahan dan penindasan seperti keadaan asal mereka.

Kita meyakini usaha mereka mengumpulkan bangsa mereka di tengah-tengah negara umat Islam itu akan berakhir dengan penghapusan mereka secara terus dari muka bumi Allah SWT ini. Ini bersesuaian dengan maksud sebuah hadith sahih riwayat Al-Bukhari dan Muslim:

Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah orang-umat Islam berperang dengan orang-orang Yahudi (di sebuah tempat). Orang-umat Islam akan membunuh mereka beramai-ramai sehinggakan apabila mereka bersembunyi di sebalik batu dan pokok, tiba-tiba pokok-pokok dan batu-batu itu bersuara menjerit memanggil umat Islam agar membunuh orang-orang Yahudi itu, kecuali pokok ‘Gharqad’, kerana ia adalah pokok Yahudi“.

Janji Nabi pastinya benar. Peristiwa ini akan berlaku bagi menamatkan siri pengkhianatan Yahudi terhadap Islam dan manusia secara keseluruhannya

 

Share
Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2

16 Comments to “Rahsia dan Sejarah Bangsa Yahudi”


 1. Assalamualaikum,

  Saya tertarik dengan maklumat yang anda berikan dlm ruangan ini dan Alhamdulillah ada yang berguna namun saya ada sedikit pertanyaan, darimanakah anda dapat maklumat tentang peristiwa kezaliman keatas yahudi? saya ingin tahu kerana saya rasa mungkin bangsa yahudi juga yang menulisnya. Dia cuba mengaburi dan mendapatkan belas ihsan masyarakat dunia bahawa dia merupakan bangsa yang teraniaya dan dizalimi sedangkan dialah bangsa yang sering menzalimi bangsa lain sebagaimana yang termaksud didalam kitab talmud mereka bahwa bangsa lain adalah halal untuk diperlakukan segalanya.

  Sedangkan kita tahu bahawa didalam agama lain, baik Islam, Kristian atau Buddha tiada dalil untuk menghalalkan penganutnya untuk melakukan apa sahaja keatas bangsa lain sebagaimana yang mereka lakukan keatas Palestin sekarang. Mereka ini kaum yang mengikut dalil mereka boleh menghapuskan sesiapa sahaja didunia ini kecuali sesama mereka (yahudi).

  Melalui fakta saudara/saudari bahawa mereka dizalimi sehingga dicincang lumat bagi saya adalah karut! sekiranya benar, mereka sudahpun pupus sebagaimana difirmankan didalam AlQuran. Sifat zalim dan kejam sehingga sanggup mencincang lumat manusia lain tidak ada pada manusia lain kecuali Yahudi! ini adalah propaganda yang mereka sebarkan supaya pemikiran kita dipengaruhi, agar mencerminkan bahawa bangsa dan agama lain juga pernah bertindak kejam keatas mereka dan lebih kejam daripada mereka.

  Kononya bangsa mereka pernah dibunuh beramai-ramai dengan gas beracun oleh hitler (Nazi) namun sehingga kini apakah bukti yang menyokong? mereka ini sebagaiman difirmankan oleh Allah SWT mereka ini bangsa yang bijak dan pandai memutarkan belit fakta sehingga mereka berani mengubah kitab allah kecuali AlQuran demi untuk kepentingan peribadi. Jika tidak masakan mereka boleh menghalalkan riba sehingga ke hari ini.

  Persoalannya kini, adakah saudara/i percaya ada kaum lain yang lebih kejam daripada YAHUDI!? sama-samalah kita fikirkan…

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0

  [Balas Di Sini]

  1
 2. Assalammualaikum w.b.t….

  Saya bersetuju dengan pendapat saudara/i yang memberi komen ini, sekiranya difikirkan secara logik akal & fikiran disertakan dengan iman, tiada manusia yang lebih zalim melainkan bangsa yahudi. Memang benar sekiranya bansa yahudi ini merupakan bangsa yang bijak, tetapi oleh kerana sombong & bongkak mereka kepada Allah mereka telah dilaknat olehNya.

  Saya tertarik dengan komen yang di berikan oleh saudara/i yang mengiginkan bukti tentang pembunuhan beramai2 yang dilakukan oleh tentera nazi keatas bangsa yahudi. Selama ini sejarah yang dinyatakan hanyalah dalam bentuk tulisan @ fakta yang tidak dapat dibuktikan tentang kesahihannya, adakah ini propaganda yang dicipta oleh bangsa yahudi yang telah berkompromi dengan pihak barat untuk mengaburi mata masyarakat dunia.

  Saya ada terbaca sebuah buku yang bertajuk sejarah keilmuaan yang ada mencerikan tentang kaum yahudi dan Amerika yang banyak membuat penipuan yang nyata tanpa diberi tentangan oleh dunia misalnya klorin yang digunakan kononnya digunakan utk merawat air supaya menjadi lebih bersih, sedangkan klorin mengikut kajian dari prof. dari barat sendiri yang menyatakan bahawa ia adalah dari sisa aluminium yang hendak dilupuskan tetapi dijual pula untuk dijadikan ubat.

  Selain dari itu, banyak lagi sebenarnya penipuan yang dicipta oleh yahudi untuk mengubah pemikiran manusia sejagat supaya impian mereka untuk membentuk negara mereka sendiri tercapai dan hasilnya mereka telah berjaya dengan menindas & mengalau orang palestin dari bumi mereka sendiri.

  Kita sebagai umat Islam haruslah sentiasa bersedia dengan memenuhi ilmu didada serta keimanan yang teguh supaya kita tidak ditindas & ditipu oleh mereka yang bergelar yahudi & sekutunya

  Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 0

  [Balas Di Sini]

  safrinaldi Reply:

  Asslm,

  Saya setuju dengan sdr dean, saya juga pernah mebaca serta mendengarkan suatu cerita saat di bangku sekolah bahwasa nya Orang yahudi memang yang paling pintar dalam membalikan fakta yang terjadi.Pembasmian etnik yang dilakukan oleh Nazi tidaklah sebegitu sadis nya,akan tetapi ada konspirasi atau penjilat yang bisa masuk ke sistem pemerintahan Nazi dan mampu mengeluarkan keputusan untuk pengusiran mereka dari jerman karena tidak semua bangsa Yahudi yang mau untuk ikut doktrin Freemanson yang di cetuskan . jadi Seolah olah mereka itu benar benar di bantai oleh Nazi…

  Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

  [Balas Di Sini]

  2
 3. Man Ibn Rayu Alhaj says:

  As-Salam, MARILAH KITA BERSAMA2 MENYOKONG HIZBUT TAHRIR UNTUK MENDIRIKAN KEMBALI KHILAFAH ISLAMIAH. SILA LAWATI LAMAN WEB TERSEBUT. MUDAH2AN ALLAH SWT MEMBERI KITA JALAN PENEYELESAIAN SEBAGAIMANA YG DISABDAKAN RASULULLAH SAW. AMIIN.

  Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

  [Balas Di Sini]

  3
 4. Mm..ape y pernah sy dengar…
  pembunuhan beramai2 keatas bangsa yahudi yang dilakukan oleh tentera nazi tu…sebab mereka da jangka satu hari 6t…
  bangsa Yahudi akan jadi satu bangsa y sangt2 kejam…
  tu la sbb mereka dibunuh ramai2…
  betol @ x….
  Wallaua’alam…

  Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

  [Balas Di Sini]

  4
 5. alhamdulillah..
  skrg ni,bru la saya faham daripada mana asal yahudi ni..semmgnye,yahudi bangsa laknatullah..

  Katakanlah: “Aku berlindung kepada Tuhan Yang Menguasai subuh, dari kejahatan
  makhluk-Nya, dan dari kejahatan malam apabila telah gelap gulita, dan dari
  kejahatan wanita-wanita tukang sihir yang menghembus pada buhul-buhul dan dari
  kejahatan orang yang dengki apabila ia dengki.” (QS. al-Falaq [113]: 1-5).

  Dan melalui surah al-Falaq ni, allah dah berikan sedikit sebanyak gambaran karakter2 yahudi ni..

  mudah-mudahan kita sbgi umat islam mngmbil iktibar dan pengajaran penting…insyallah.

  Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

  [Balas Di Sini]

  5
 6. …..sebenarnya anda menulis utk melepaskan geram bukan berorentasikan pegetahuan.tersirat dalam tulisan anda bahawa anda sendiri percaya kewujudan,ketabahan,kegagahan dan kecerdikan kaum yahudi

  Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

  [Balas Di Sini]

  6
 7. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5

  [Balas Di Sini]

  zol Reply:

  @jaka,

  Surah Al-A’raf

  [167]
  Dan (ingatlah wahai Muhammad) ketika Tuhanmu memberitahu: Bahawa sesungguhnya Ia akan menghantarkan kepada kaum Yahudi itu, (terus menerus) hingga hari kiamat, kaum-kaum yang akan menimpakan mereka dengan azab sengsara yang seburuk-buruknya (disebabkan kejahatan dan kekufuran mereka). Sesungguhnya Tuhanmu amat cepat azab seksaNya, dan sesungguhnya Dia juga Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.

  Sejarah yang saudara penulis blog ini beritahu adalah benar sebab Allah S.W.T telah berfirman bahawa kaum Yahudi akan sentiasa ditindas terus menerus sehingga hari kiamat. Itu janji Tuhan yang Maha Benar.

  Surah Al-Isra’

  [7]
  Jika kamu berbuat kebaikan, (maka faedah) kebaikan yang kamu lakukan adalah untuk diri kamu; dan jika kamu berbuat kejahatan, maka (kesannya yang buruk) berbalik kepada diri kamu juga. Oleh itu, apabila sampai masa janji (membalas perbuatan derhaka kamu) kali kedua, (Kami datangkan musuh-musuh kamu) untuk memuramkan muka kamu (dengan penghinaan dan keganasannya); dan untuk memasuki masjid (BaitulMaqdis) sebagaimana mereka telah memasukinya pada kali yang pertama; dan untuk menghancurkan apa sahaja yang mereka telah kuasai, dengan sehancur-hancurnya.

  Suatu hari nanti Allah S.W.T. akan hancurkan kaum Yahudi sehancur-hancurnya. Iaitu sampai suatu masa, umat Islam dibawah pimpinan Al-Mahdi akan menghancurkan kaum Yahudi dan merampas kembali Baitul-Maqdis sepertimana Salehuddin Al-Ayubbi telah merampas Baitul-Maqdis pada kali yang pertama.

  Percaya lah pada Al-Quran dan Sunnah, sesungguhnya kejadiannya betul-betul akan berlaku. Itu janji Allah Rabbul Alamin. TK.

  Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

  [Balas Di Sini]

  made Reply:

  Semua manusia didunia sama dimata tuhan,kenapa aceh serambi mekah kena tzunami,masjidnya ada yang kokoh tetap berdiri karena mesjidnya
  emang suci mungkin umatnya yang tidak.orang bisa kita kibuli,tapi tuhan tidak.

  Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 1

  [Balas Di Sini]

  god Reply:

  yesus is god

  Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 1

  [Balas Di Sini]

  7
 8. salam semua…terima kasih pd tuan blog yg sudi menuliskan sejarah bangsa yahudi. Saya juga mengkaji dan meneliti tentang sejarah bangsa yahudi ini dan apa yg saudara tuliskan adalah benar.

  Saya gemar mengkaji sejarah Islam dan sejarah dunia untuk mencari penawar untuk hari ini dan persediaan utk masa depan sementelah al quran sendiri 1/3nya adalah kisah-kisah sejarah manusia. Hasil dari kajian tak seberapa saya itu, ada beberapa rumusan yg sy dapat

  1. semua manusia, tidak kira apa bangsa dan agamanya (termasuklah islam sendiri), apabila jiwanya tidak mukmin dan berakhlak seperti Rasulullah, akan melakukan kekejaman di muka bumi ini. Sejarah telah menceritakan kekejaman pemerintah2 islam yg tidak mukmin, apatah lagi pemerintah2 yg bukan islam terhadap penentang-penentangnya lantaran kecenderungan manusia untuk melakukan kesilapan.

  2. kuasa adalah faktornya. keinginan untuk berkuasa, tidak kira apa bangsa dan agama, akan mendatangkan kekejaman dan kezaliman terhadap bangsa yang lemah kecuali pemerintah islam yang mukmin.

  3. kesemua nabi-nabi bermula dari nabi Ishak sampailah Nabi isa adalah dari bangsa yahudi. Nabi muhammad dari keturunan Nabi ismail dan semua mereka dari keturunan nabi ibrahim. Atas sebab itu, bangsa arab dan yahudi merasa lebih utama dari bangsa lain. mujur bangsa arab dianugerahkan dgn nabi Muhammad yang memansuhkan perasaan bangga itu tetapi ianya semakin pudar dan dapat dilihat semangat asabiyah serta bangga diri mereka itu sekarang.

  4. tidak kira apa bangsa seseorang manusia itu, apabila ALLAH menganugerahi hidayah kepadanya, maka selamatlah ia dari neraka ALLAH tetapi tidak semestinya dia selamat dari derita dan sengsara dunia.

  bukan yahudi saja yang jahat, amerika anglo saxon itu juga jahat, jepun juga jahat, monggol juga dulu sangat jahat, viking sweden lagi tersangat jahat, dan banyak lagi bangsa jahat lagi di dunia ini termasuklah bangsa melayu yang dulu2 juga banyak yang jahat.

  kesimpulannya, ada dua pihak. yang jahat dan yang baik. yang jahat ada yg mmg jahat dan ada yang jahat tapi baik. yang baik pula ada yang jahat dan mmg ada yg sebenarnya baik. pastikan diri kita sendiri dalam kelompok yang mana sebelum berani mengecop orang lain.

  Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

  [Balas Di Sini]

  8
 9. apa yg sdh dijanjkn tuhan pasti digenapi.sejarah membuktikan tanah kanaan tanah perjanjian,israel diserakkn bkn krna kejahatnnya kepd bangsa2, ttpi karna keras kepala,menyembah berhala,dn bersungut2.mengapa kita abaikn janji tuhan itu.tuhan tdk pernah mengingkari janjinya.kita hanya menunggu,yang penting bagi kita adlh mmenerapkn ajarn yg diajarkn tuhan kepd manusia biar kita berada disurga.perjanjian itu urusan tuhan,ngapain kita permasalahkn.satu yg kita sembah yaitu tuhan.semua yg terjadi itu sdh ditentukn tuhan.apabila kita meninggal yg dilihat tuhan adalah perbuatn kita selama kita didunia.bkn msl tanah perjanjian,{israel dan palestina}.marilah kita hidup dan bergaul dengan tuhan.apahkah kita sudah menyenangkan tuhan?

  Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

  [Balas Di Sini]

  rabo Reply:

  semua manusia ciptaan tuhan,kalau anda beragama.rahmat Tuhan untuk orang baik jahat,masuk surga urusan allah.yahudi palestina,arab asia,ciptaan tuhan semua.

  Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

  [Balas Di Sini]

  made Reply:

  semua agama percaya tuhannya pencipta jagat raya dan semua isinya,baik yang keliatan dan tidak keliatan.kalau anda tidak percaya pada tuhan sesamu,berarti dunia diciptakan oleh banyak tuhan dong.

  Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

  [Balas Di Sini]

  9
 10. meremang bulu rome bile bace artikel niw.
  banyak orang banyak ragam,
  bile banyak ragam mule la na berperangan.
  subhanaallah…semoge allah melindungi org islam dan org yg ditindas oleh kaum yahudi.

  Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

  [Balas Di Sini]

  10


Leave a Reply

*
CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam


This page is copy protected
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline

Switch to our mobile site

Page 1 of 11