Petua Mengempiskan Perut Buncit

Share

Bagi lelaki yang mengalami masalah perut buncit, anda boleh mencuba beberapa petua di bawah ini. Mudah saja caranya. Kos nya pun sangat murah.

Petua 1 (Limau Purut + Kapur sirih)
1. Ambil sedikit kapur makan dan sebiji limau purut yang telah di perah jusnya.
2. Kapur dan limau tadi dicampur dan digaul hingga sebati.
3. Amalkan sapu di sekeliling perut sebelum masuk tidur…biarkan ia kering sehingga pagi.

Petua 2 (Limau Nipis + Teh O)
1. Sediakan teh ‘O’ tanpa gula dan perahkan air limau nipis. (Ingat : NO SUGAR!)
2. Amalkan minum air tersebut setiap hari.
* Petua ini hanya sesuai untuk orang yang tidak mengidap sebarang penyakit perut seperti gastrik.

Petua 3 (Limau Nipis + Kapur sirih)
1. Ambil air limau nipis dan campur dengan kapur sirih.
2. Lumurkan atau sapukan pada perut
3. Amalkan setiap malam. (3041)

Artikel-artikel lain yang menarik :

Share

77 thoughts on “Petua Mengempiskan Perut Buncit

  1. sejak kawen itu hari..
    perut semakin buncit..

    skang ni saya tgh try petua no2.
    taktau la berkesan ke tidak…hehe

    apa2pun…teknik paling berkesan…
    takde lain melainkan…
    kita kena selalu ‘exercise’…jogging ker…
    kurang2 seminggu sekali…
    baru la ada kesan.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 2

    [Balas Di Sini]

    Lily Zuan Reply:

    saya baru sahaja lepas bersalin dan masih dalam pantang.harini adalah hari ke 43 saya.
    Memang berkesan cara no.2 & no.3 jika anda ingin mengempiskan perut.
    Seperti saya, saya lakukan selepas mandi pagi dan malam selama hampir 3 minggu berturut2…alhamdulillah..memang ada nampak perubahannya..malahan kulit saya tidak menggeleber…

    slps itu saya hanya lakukan sehari skali slps mandi pagi, kerana pada kulit saya, ada rasa sedikit gatal…dan slps mandi malam pula saya guna losyen mustajab dari dunia herbs..sekarang ni,perut saya semakin menampakkan perubahan dan semakin mengecil malah semakin menegang…cuma, masih ada lagi kebuncitan sedikit yang saya rasa perlu dilakukan dgn senaman sit-up..senaman itu akan saya lakukan selepas saya habis pantang…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    cimbong Reply:

    @Lily Zuan,
    betul ka tu????
    klo betul nk cuba la ni malam….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    joyzieta Reply:

    @Lily Zuan, thniah lily…sye pun dh try losyen mustajab(pati halia)…dh dkt 5-6 tiub pkai,tp..still x turun2 jgk buncit ni ha..cume..angin dlm bdn + pbuangan bhn2 x tpkai kmbali normal…sye akn try amlkn mnum jus limau nipis + teh 0..dsmping truskn pkai losyen halia evry nite..moge bjya cm awk…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    joyzieta Reply:

    @PakarHowTo, hu3…org try jgk jog evry weekends..dkt 2 thun dh amlkn…x pnh stop,hasilnyer…same aja…skit kaki dpt lh…perut cmnie jgk…org mmg dh lme x mnum ais + kurgkn mkn bnde blemak..susah tol nk trunkn buncit ni ha…malu le weiii,sbb bdn sye kecik aja..tggi sdrhana lh(165cm),perut je nmpk buncit…cmner ya…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

  2. petua nomo 5 tu kalo ariĀ² minum bleh rosak jugak perut… asid manyak. kalo rajin wat sit up jer… 10 kali setiap hari dah cukup… aku pemalas nak wat senaman tp sit up ni kkdg aku rajin skit tp x leh wat selalu nanti perot berketolĀ².. muahahaha..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    joyzieta Reply:

    @Milo, ha5…btul2…limau nie asid sgt2..sye skipping shari 50 X,sit up 30 X smggu,tp..mmg btul lh..perut buncit susah btul nk dkurgkn..usha lg ok…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  3. semua petua diatas memang berkesan saya dah cuba semuanya.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    jue Reply:

    yer ker berkesan…petua yg mana paling berkesan dengan cepat

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    jefree Reply:

    @enalan, kapur sirih,kapur makan macam mana nk beza kan?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

  4. itu ke petua nak kempis perut nie..saya tak de masalah gemuk..cuma bahagian perut saja buncit hairan saya..pi pasar pun org ckp kita hamil…4 bulan malu betul….betul petua kat atas tu leh nak kempis perut saya ini..tolong ye

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    sweet Reply:

    @toxid,
    kdang2 sbb kte dh pnh maen ngn bf pun leh dijadikan perut buncit

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

  5. yang penting ialah ;
    cuba amalkan petua yang diberikan dengan istiqamah.
    baru lah ada kesan.
    jangan buat mcm biskut chipsmore…kejap ada kejap takde…
    kejap buat kejap tak buat…
    macammana nak berkesan.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  6. aku bru nk cbe2……
    x tau le brkesan ke x…..
    hope berksan la…….

    Sameer…insyaAllah pasti berkesan…saya dah cuba dan rasai kesannya…alhamdulillah…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  7. Memang apabaila kaum adam perut buncit, setiap kali jumpa kawan pasti diperli, dah masuk berapa bulan, apa jantinanya, lebih teruk lagi siapa yang bertanggungjawab.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    meen Reply:

    @mahamid,
    haha…klu cmtu sume org laki yg buncit kn kmpiskan perut!!

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    zali abu bakar Reply:

    puki lu punya mak

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    zali abu bakar Reply:

    mak engkau yg jawab,anak haram kau ye;aku jumpa kau aku pijak sampai kluar taik. warna hijau.sial kau ye.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

  8. huhuhu . perot aq neyh boncit . jelez tgok kwan baik aq . hope petua2 kat ats tuh menjadi . kadg2 kalo g kem , kene mandi ramai2 , malu gile aq . tepakse tahan nafas time nak mndi supaya prot ta nmpx boncit .

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  9. ps besalin perut ku boncit la berat bdn pn tak trn..cm2 petua dh try cm2 gk cian aq….huhuhuhu..kekawan cmner aq nk dpt balik berat bdn ideal aq nie…tlg lah…..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Sera Aman Reply:

    gne mustika ratu.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    mia Reply:

    sy masih dlm bpantang(38 hari)..sy kurangkan mkn n wt snman ringan..berat turun 10kg je lps bersalin tp boleh nmpak peha n perut makin mengecil..paling sy amalkan stiap hari ialah sapu losyen mustajab..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  10. kalu tea o limau nipis ade gula xjadi ke??

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    zali abu bakar Reply:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3

    [Balas Di Sini]

    hamba allah Reply:

    @zali abu bakar,

    sedara…ckp leklok x bleh ka??
    ingt la ckit..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Everybody Reply:

    @hamba allah, betui tu!!

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    hamba Allah Reply:

    @zali abu bakar,
    Nauzubillah.. moga2 termasuk dalam golongan ornag2 yang beriman.. Amin!

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    cahaya Reply:

    orang mcm ni xblaja agama agaknya…buruk akhlak n akidah

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    herrie Reply:

    saya+pun+rasa+mcm+tu+jugak…….memang+kesianlah+orang+tu,saya+rasa+dia+salah+masuk+laman+blog……tak+pe+buat+tak+layan+je,+biar+dia+sok+sendiri+org+cam+tu+tak+leh+dilayan+buang+masa+je,bagus+kita+teruskan+dgn+komen+petua2+diatas+lagi+bagus+,ada+hasil+dia.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @herrie,
    yesss setuju!!!

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  11. salam…

    org pompuan blom kwen leh ke gune petua ni??

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    akuler Reply:

    tak yah buang masa nanti buat mcm2 esok kawin buncit jugak

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    mirohashi Reply:

    @akuler,

    hahahaha…btui gak noh…..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  12. kalau nak cepat kempiskan perut bagi orang yg lepas bersalin macam mane pulak ye??tolong saye nak dapatkan jawapan!?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    zali abu bakar Reply:

    jawapanya, kau baring kat tengah hiway.tunggu lori sebat kau.comfirm kempis.takyah pakai petua.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 2

    [Balas Di Sini]

    aza Reply:

    ni mesti kecik2 xdiajar budi bahasa

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  13. mak lu……./

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 2

    [Balas Di Sini]

    bangga Reply:

    @zali abu bakar, gko ni, aku rasa la.. sure mak ko pun kau henjut… kalau dgn orgpun ngko cakap ikut mulut ngko je ka… huang huang..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Ronnie Sahni Reply:

    @bangga,

    Betul tu.. org cam gini berani bila kita tak nampak, mcm dlm online.. kat luar senyap je – takut.. tapi bila berkumpul ramai2 ngn member datang balik berani tak betempat dia..

    zali!! aku rasa mak bapak ko buat style 69 la time buat ko-skill binatang, anak pun serupa binatang jugak

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Ezio Auditore Reply:

    @Ronnie Sahni,
    tol la dr td asyik dokmemaki ja mat zali nih…… owg masuk blog ni nak kuruskan badan bukan bg moral owg len down…
    ak ingat ko elok kempiskan mulit la plak zali…
    pew2 pown tip2 nih ak dah cuba dalm 3 mggu…
    plus sit up ngan jogging…
    bab senaman ak pown malas gak ..
    cuma wat 3x semggu…
    MMG berkesan……. ty atas nasihat n tips nih…
    dah nak kawin bru nak ingat nak kempiskan perut hehehehehehe

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    joyzieta Reply:

    @Ezio Auditore, ahah…jgn gduh2 sume…nk kurus/kmpiskn perut..kn topik kiter..buat yg mulut cm lingkang,p cuci bersih2 dulu,bru join d club..ok

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  14. Saya nk tny ckit ni… umur saya muda lg tp perut buncit ckit.. bhgian lain semua ok ..tapi perut ni la bt saya xde kebebasan ni.. saya suka minuman ais..mukin sebab ni la perut saya buncit ,saya dah cuba pelbagai cara dah utk kempiskan tapi tak b’jaya jg…mukin saya ni keturunan yg memiliki kulit perut tebal .. so ada cara tak nk kempiskan perut saya ni…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    akuler Reply:

    tu buncit kena buatan org baik gi cek dgn tok moh

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  15. sedih laaaa coz lps beranak 2 nih, perut sy dh memboyot dhhh… huhuuhuu

    rndu dgn bdn masa zmn blm da anak dulu…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    mia Reply:

    @Emily Felysea Zeena, awk..awk try losyen mustajab..klu awk nk control mkn awk try figure up..mmg bkesan..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Emily Felysea Zeena Reply:

    huhu tp mslhnye berat bdn sy cpt naik sbb kuat mkn kot. hrp2lah kali nih sy dpt kuatkn iman utk kuruskan bdn. bukannye ape, malu la bdn gemuk mcm nihhh…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  16. sgt setuju…exercise tuh penting….lagipun. dengan exercise…dpt keluarkan smua toksin2 dalam badan melalui peluh…badan akan jadi lebih sihat N bertenaga…. :D

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  17. ya ampun……perut aku da mcm 3 bulan da ni…… tolon……… aku pernah stress xmkan nasi seminggu…tp perut aku maintain bulat je……uwaaaaaa:((

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  18. Saya memang Slim… Perut six pack… (Time blaja dulu/ Akftif Silat) Lepas tamat belajar… Perut mula buncittt…. Sy amalkan minum air halia pekat2…… angin dlm perut sume kuar….. berkesan juga…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  19. As Salam Semua….. Tidak dinafikan petua dia atas semua nye bagus…… Sekadar nak berkongsi pengalaman dia sini…. Sy pernah mcuba produk Slim Diet 2… Produk perlangsingan No.1 di Dunia….. Mmg berkesan sgt2 berat sy pun boleh turun sampai 10kg.. sukar untuk dipercayai tapi sy happy sgt ini adalah kebenaran nya yg sy terima….. Perut pun kempis…… Info lanjut boleh layari http://ms-slimdiet2.blogspot.com/

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  20. . NAK LANGSINGKAN BADAN SELEPAS BERSALIN
    CARANYA: Ambil 5 halia bara (halia cina), 10 biji lada hitam, 30 ekor ikan bilis. Tumbuk kesemua bahan sampai lumat dan perahkan air limau nipis. Makan bersama nasi panas waktu pagi dan malam, setiap hari sewaktu dalam pantang.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  21. klau nk cepat bakar lemak, msa jogging sapu lotion mustajab…mmg bkesan…sit up pun ok….yg pnting kena maintain…jg mcm hangat2 tahi ayam!!!

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    korset kurus Reply:

    betul… yang penting komitment dan istiqamah..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam