Petua Mengatasi Bau Busuk Ketiak

Share

Ni saya nak cakap kat korang yang ada masalah ketiak berbau (busuk) jer. Yang ketiak korang bau wangi takyahlar buang masa nak baca…. wokey? Saya ni memang 'bercinta' kalau duduk…tak kiralah kat sebelah betina atau jantan yang ketiak (aka badan) yang berbau (busuk). Bayangkanlah kalau korang naik bas ker 'train' dan terduduk kat bawah ketiak orang. Dan lagi satu kalau korang ada pasangan yang bermasalah sama….. sure potong stim korang jer kan? 

So, kat bawah ni saya nak cakap macam mana korang nak buat/guna deodorant yang bukan saja paling murah tapi paling berkesan di dunia. Deodorant yang melambak dijual kat kedai tu….. mengarut….. silap-silap haribulan ketiak korang pun bleh lebam dan hitam macam bontot kuali dapur kayu. Sebab dah hitam tu….. makanya ada orang tak cukur bulu ketiak….. takut nampak hitam bile dah cukur….. Kalau cara semulajadi yang saya ajar ini tak menjadi, korang boleh maki kat saya….. no pobelemo.

 Baik begini cara ;

  1. Korang kena pergi kedai beli limau nipis (kalau limau purut pun wokey). Yang dah ada pokok kat belakang rumah tu….. lagi bagus 100% jimat.
  2. Korang potong dua limau nipis tu guna pisau….. bukan guna gigi.
  3. Korang bawak masuk bilik mandi dan bukalah baju. Yang nak bogel tu….. terpulang.
  4. Tenyehlar limau tu kat ketiak korang sampai limau tu jadi nipis. Yang tak biasa mungkin rasa tak selesa dan pedih….. tapi kena tahan jer lar sikit.
  5. Bahagian yang kena tenyeh tu akan jadi merah-merah dan korang biarkanlah beberapa minit. Paling senang korang gosok gigi lar.
  6. Lepas tu korang mandi macam biasa….. dan yang nak pakai sabun shokubutsu tu pakai jer la.
  7. Lepas mandi keringkanlah badan korang macam biasa.
  8. Korang pergi depan cermin dan luruskan dua-dua tangan ke atas, lepas tu ciumlah ketiak korang. Sure baunya menyelerakan ops menyegarkan.
  9. Amalkan seminggu 2 kali wokey, dan bagi yang memang species berbau tu kenalah tiap-tiap hari hingga hilang bau.

Sekian. Cara ni bukan setakat kat ketiak, tapi mana-mana bahagian badan pun bleh, takder haram pun. Bagi ketiak korang yang dah lebam dan hitam tu, kenalah tambah kapur sirih secukup rasa masa tenyeh limau nipis tu….. tapi take time gak dia nak cerah. Selamat mencuba menery mengetest. * Hasil tulisan sahabat saya , Saudara Rafee.

 

Sudahkah anda mengundi 'PakarHowTo Junior'? 

PakarHowTo Junior memerlukan sokongan dan undian anda. 

Sila lihat dibawah ;

0); border-right-color: rgb(204, 0, 0); border-bottom-color: rgb(204, 0, 0); border-left-color: rgb(204, 0, 0); border-top-width: 3pt; border-right-width: 3pt; border-bottom-width: 3pt; border-left-width: 3pt; margin-left: 4.85pt; margin-right: 4.85pt; " width="440">
0.75pt; padding-left: 0.75pt; height: 50.6pt; ">

Tolong undi untuk "PakarHowTo Junior”


1) Klik http://apps.facebook.com/gapcastingcall/?type=discovery
2) Klik "Allow" aplikasi yang terpapar

3) Pilih Negara –>  "Malaysia"
4) Klik –> "M"
5) Klik muka surat 3, cari "Muhammad Nayyif Aasir"
6) Klik pada gambar (Muhammad Nayyif Aasir) 
7) Tekan "VOTE" pada gambar 
7) Selesai. Tq :)

 


 


(1279)

Artikel-artikel lain yang menarik :

Share

17 thoughts on “Petua Mengatasi Bau Busuk Ketiak

  1. thanks a lot ,.Saudara Rafee. sy dh try mnjadi giler ptua Saudara Rafee.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    surihati_ku Reply:

    @WAWA, wahuhu..satu potensi yang bagus tu :) tak rugi mencuba kan..hheheee
    .-= surihati_ku´s last blog ..google.com/~r/pakarhowto/~3/ZPeJK9VxYjI/senarai-kabinet-malaysia-2010-kemaskini-2-jun-2010.html" rel="nofollow">Senarai Kabinet Malaysia 2010 (Kemaskini 2-Jun-2010) =-.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  2. Sy pun nk bg petua utk hilangkan bau badan atau senang cakap bau hangit. Ni pengalaman sy masa bersekolah dulu la..duk sekolah dr awal pagi smpai lewat ptg..aktif pulak tu..mane x hangit badan ni. Ok, caranya ialah dengan makan limau kasturi beserta kulitnya. Sy mkn 5 biji tp cicah dengan kicap la..xtahan masam wooo..Alhamdulillah skrg dh 8 thn..xde lg bau hangit..berkesan..sekali mkn tahan lame..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    YUSRI Reply:

    @Leyna, BETUL SAYA DAH TRY LIMAU BANYAK KHASIATNYE..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    nahur kamel omar Reply:

    7.

    salam to all, masalah bau badan dan peluh memang common di kalangan kita, lebih lebih lagi keadaan cuaca kita. cubalah SABUN PUCUK DAUN JAMBU BATU – NATURE’S SECRET dan anda boleh melihat result dalam 3 hari. pls surf womenattitude.blogspot.com or call 0163235232 for more detail – bau badan – gatal & ruam – kurap – panau – keringat – bau kaki – tumit merekah – jerawat batu dan basic skin problem.. its 100g n only for rm 16.50 – thank u

    Leave a Reply

    Name nahur kamel omar

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  3. untuk hilangkan bau ketiak yg dah melekat kat baju ade tak?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    surihati_ku Reply:

    @roxy,terpasalah baju tu direndam lama-lama..pakai downy oklah sikit..
    .-= surihati_ku´s last blog ..google.com/~r/pakarhowto/~3/ZPeJK9VxYjI/senarai-kabinet-malaysia-2010-kemaskini-2-jun-2010.html" rel="nofollow">Senarai Kabinet Malaysia 2010 (Kemaskini 2-Jun-2010) =-.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  4. Sy plg x suka mengamalkn cara tradisional ….leceh..ttp kpd yg berusaha menggunakan petua di atas, sy myokong pnh usaha anda. Tp sy nk share 1 crita ngn anda semua.

    My hbby mmg x suka mggunakn deodorant. katanya x slesa. mlekit. dia hanya mgunakn bedak jenama Protex. Time2 panas, bdn pn berpeluh. Keluar lh jgk bau2 hangit+masam. sy pnh tegur die. tp die marah. Katanya sy ni isteri *****coz mgatakn sesuatu yg die x suka dgr. tp sy ckp benda yg betul. sy pn x tahan nk duduk sblh die. 1 day sy blikn die deodorant jenama Rexona. Mula2 mmg die xnk guna. Then, 1 hari trbuka hati die nk guna jgk. Sy pn prsn..bila dok sblh die xde bau hapak dh…wangi lg ader. so sy tnye die…then die jwb..die guna deodorant yg sy blikn… Fuh!!! Korang dgr tu….since that day, die sntiasa mgunakn deodorant x kira siang @ mlm…

    Utk pngtahuan anda semua, Rexona adalah jenama deodorant terbaik. x melekit. cpt kering. berdasarkn pgalaman sy, sy dh mgunakan byk jns deodorant ttp semuanya melekit, x selesa. Jd sy syorkn anda mbeli REXONA utk mghilangkn bau busuk ketiak. Harga berpatutan @ RM5.90.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam