Petua Cepat Dapat Anak

Share

Bagi yang susah nak dapat anak(mengandung) mungkin anda boleh cuba petua ini. Petua ni saya dapat melalui email daripada salah seorang sahabat saya. Katanya petua ini alhamdulillah memang terbukti setakat ini.

kacang hijau

Begini petuanya :

  1. Ambil segenggam kacang hijau.
  2. Rendam kacang hijau itu selama 2 hari (sampai tumbuh ekor anak tauge kira-kira panjang ekor itu menjadi 2 kali panjangnye kepala tauge). Air rendaman tu hendaklah sama aras dengan kacang hijau (bagi kacang tu tenggelam dalam air).
  3. Tutup bekas tu (kalau nak mudah, rendam guna periuk)
  4. Bila dah jadi anak tauge, cuci dan buang kulit hijau yang ada (kulit kacang hijau)
  5. Rebus tauge itu dengan 2 gelas air kira-kira dalam 15 minit dengan api sederhana.
  6. Apabila air rebusan itu dah tinggal jadi separuh. Tapis & ambil air rebusan yang tinggal (kira-kira dalam segelas).
  7. Minum air rebusan itu tiap-tiap pagi bermula dari 1st period sampai waktu subur.

Menurut pengamal petua ini, mereka cuma mengamalkan petua ini sebulan saja. Lepas sebulan amal, dengan izin Allah dia mengandung, katanya. Menurutnya lagi, kawan-kawan nya yang lain yang mengamalkan petua ini juga, Alhamdulillah berjaya mengandung.

Kepada mereka yang inginkan anak, cubalah amalkan petua ini. Cuba amalkan dan tawakal pada Allah. Doa banyak-banyak. Semoga dipercepat menimang cahaya mata. Sekian. (1777)

Artikel-artikel lain yang menarik :

Share

157 thoughts on “Petua Cepat Dapat Anak

  1. hai

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    surihati_ku Reply:

    @enah,
    salam enah..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    pali Reply:

    @surihati_ku, sape ni blh kwn tak?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    pali Reply:

    @surihati_ku, cutenye die

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    khasniza Reply:

    hai

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    pali Reply:

    @enah, dah sahor ke?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  2. salam..sy bru amalkan petua nie..da nk masuk setahun kawen..2 ari b4 rye ari tu keguguran..hpfully petua nie menjadi..tgk nx mnth de gud news x..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    surihati_ku Reply:

    @mermaid,
    hai..mermaid
    Allah..kami amat bersimpati dgn anda..sabarlah ada hikmah disebaliknya..
    Cubalah lagi..pati rezeki tu akan ada juga..Insyallah kerna Allah itu Maha Pemuarah Lagi Maha Pegasihani.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  3. hi,sy dah punya seorg anak boy 3 yrs old,planning tahun ni nak lg sorang.Nak tanya kalau guna tauge yg biasa kat pasar tu boleh tak?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    khasniza Reply:

    i anak first 5tahun..dah try dari 2tahun lepas utk dapat baby..tapi tak dapat2..please email i bagaimana nak dapat lg dgn cepat..anak first i girl n kalu baleh i nak baby boy plak..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  4. nak try la.sy dah 3thn menanti tp blm da rzki lg

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    surihati_ku Reply:

    @comel,
    salam mesra..comel
    ya.ada terskan mencuba.mana tahu tahun ini rezeki anda mendapatkan zuriat pula..tidak salah jika kita mencubanya.ka,,kan.. ;)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  5. hi,saya dah rendam kacang hijau 2..kcang hijau mcm ada kepala putih,yang 2 ker ekor dia..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    surihati_ku Reply:

    @sweety, ya..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    ct Reply:

    @surihati_ku,

    salam,boleh ker minum air rebusan nie pd hr ke 17 slps period.sy baru bc tips nie dan 1st period sy dh lepas.boleh ker minum tiap2 hr?boleh bantu x?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    ct Reply:

    @ct,

    hr yg seterusnya nk minum air rebusan nie guna tauge yg same ker?rebus tauge yg same jg ker utk dptkn air rebusan nie?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  6. salam….nak tanya. kalu beli taugeh yang dah siap kat pasar tu boleh ker (20 sen atau 30 sen)? x yah nak tunggu 2 ari, terus leh rebus. boleh ker? dan lagi satu, ari2 ker kene rebus? kalu x tahu waktu subur bila, boleh ker minum setipa pagi wat macam minum pagi?heheh tanya jerk.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  7. kalau dah rebus air tu,hasil nya mungkin dlm 1 gelas,so,macam mana nak minum tiap2 pagi? seteguk sehari boleh lah….mcm mana???…..pls reply a.s.a.p

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    siti78 Reply:

    saya pun nak tahu juga…1 gelas sehari atau seteguk sehari?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  8. salam..
    saya dah kawen 3 thn 2 bln 3 minggu, tapi masih takde zuriat lg.
    saya dah cuba ikut petua nie, dah beli kcg hjau, dah rendam, dah rebus, dah minum.
    tapi..isk2 boleh thn la rasenye..keke..sehingga hari nie, x abis2 lagi diminum w/pun dah sebulan kekeke..
    anisa, sy minum seteguk tiap2 hr..sbb tu x abis2..
    blh ke gitu?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  9. kte senasibkan, x de rezeki lg nak de baby kan,kadang2 penah jgk dah nak putus ase, tp nasib baik de hubby yg selalu bg support…sape de petua,share2 r…mane tahu lau kte share2 de rezeki dapat baby…sape2 yg thyu, reply r email sy ni k…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    khairul Reply:

    cuba pegi klinik Dr Rahim kt byan lepas, penang.
    InsyaAllah berjaya..Alhamdulillah

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    zara Reply:

    @khairul,
    betul ker berhasil?mahal x charge

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  10. aku pun gah try petua taugeh 2, harap2 jadilah kan gan izin ALLAH…same2lah kita doa supaya ape yg kite usaha kan ALLAH balas…..amin….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  11. salam..sy pun sama jugak..masih belum dpt baby.. sejak kawin sy da tak lg mkn jeruk, air bergas, nenas, tapai n sgala mcm makanan yg tajam2… skrg ni sy ambil EPO n folic acid stiap hari..pun still lum ada rezki.. nak kata salah teknik tu..x tau la pulak kan..hehe..

    saya pernah terbaca satu petua mudah hamil, elakkan mkn tauge..tp petua kat artikel ni pulak cadangkan minum air tauge.. huhu..macam2 kan..

    ape2 pun usaha n tawakal jelah..mudah-mudahan berkat usaha kita akan dikurniakan zuriat..amin..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    saba Reply:

    @Nak baby..huhu, pegi lppkn kt jln raja laut utk cek ada mslh ke tak suami istri 2 2 kna cek ikt je nsiht dia org tu insyallah.. sy tgh wat rwtn ksuburn kt sna sblm ni sakit kt bhgian bwh rhim lepas wat hsg(x-ray rahim) alhmdlh dah baik. mdah2an lpas ni dapt mngndung

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  12. askum, sy dah try minum air tauge 2, rasenya boleh tahan lah, mule2 minum mmg cam nak muntah jek, tp dah seminggu sy minum, ok ckitlah n sy serta kan gan pose 3 ari berturut2 dalam sebulan n buat selame 3 bulan,lbh afdol lau pose sne2 gan hubby…. mane lah tahu de rezeki…try lah..same2 kita useha kan..mane tahu kte same2 dapat baby kan..amin

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  13. ENTAHLER.SUSAH SGT DPT ANAK RUPANYER..TP YG SENANG TU,SIAP PAKAI BUANG MCM LAMPIN PAKAI BUANG BERSEPAH3.ADUH MENANGIS BILA DGR BRITA MCM TU..SY PUN DAH 2 THN KWIN,JGNKAN MENGANDUNG,TANDA2PUN TARAK NAMPAK.SEDIH,PILU,TERTEKAN,TUHAN YG TAHU.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    puteri Reply:

    @kita, Betul tuh.. bila dah dapat buang.. kite yang nak nie susah lak nak dapat.. ermmm setiap apa yang allah tentukan ada hikmahnya.. bila kite susah nak dapat kite kan hargainya sampai bila2 kan.. janji jgn putus asa.. semua cite pasal air tauge..puteri pon nak try gak tapi air tauge tu untuk per..supaya kite subur ker pe ker.. lagi satu rebus wat cam masak sayur tuh x leh ekk.. baper lama nak rebus tuh..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    cian mama87 Reply:

    @puteri, aha puteri, air tauge 2 tok ksuburan kita, sy pun masih try lg, rasenya pun boleh tahan lah, dah name pun ubat kan, caranya…rendam kacang hijau selame 2 ari, pas 2 rebus taugeh 2 gan 2 cawan air smpai air nya jadi 1 cawan, minum air 2 tiap2 pg, insyallah kita akan same2 berjaya…kita same2n try k..insayallah…amin..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    liza Reply:

    @cian mama87, tauge tu nak rebus hari2 ke atau 1 gelas tu nk minum sikit2 smpai wktu subur

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  14. sy pun lom ade bby jugak…sy kawen mude tau.16 thn saya dh kawen..skrg umo sy 18thn..dh 2thn lom ade bby lagi..nape ehh saya lmbt hamil???slh skill ke?????

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  15. betol ker petua nie….dr segi saintifiknye ape kelebihan pada sayur tauge tu….saya ni kepingin sangat nak anak…tapi masih xda rezeki….hmmm…sabar je lah..saya cubalah tips ni…selain dr pd taugeh ape lagi?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  16. salam,
    sy baru lg dlm ruangan ni. nak tanya kalau rebus taugeh tu dgn kulit2 kacang skali boleh ke? sbb sy bekerja kalau nak asingkan kulit kacang dgn taugeh pg2 sebelum rebus mcm tak sempat je…
    semoga Allah tunaikan hajat sy utk dpt zuriat sendiri. Aminn…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  17. salam semua…

    saya hampir 2 tahun kahwin n teringin sangat nk ada baby…sampai skang ni lum ada rezeki…saya nk tny ada sesiapa tahu tak y makan acid folic 5mg n susu anmum materna elok utk ibu y ingin pregnant..betul ke?sy ada terbaca tips ni n sedang amalkan around 1 weeks la…ada sesiapa y ble komen?tq…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    w,slm..saya ain. bersabar lah Reply:

    @matahari,

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  18. kalo datang bulan boleh minum x………wjib ka….sebulan kena minum……kena minum tu mcm mana ?????lepas abis dtg bulan ka @ sebelum dtg bulan
    tlng sangat2…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  19. salam..saya dah 2 tahun lebih kawin teringin sangat nak baby.sampai sekarang belum ada rezeki lagi.. dah putus asa..tapi nasib baikla hubby bagi banyak bagi support.petua ni menjadi ker sebab dah cuba macam2.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  20. salam…..
    yana bln 12 nie dah nak masuk 2 tahun kawen..but still lum ader bby….sedih gak biler tgk adik2 dah ader baby sendiri….dah mcm2 yana cuba….nak wat mcm ner..lum der rezeki dari Allah kan……..huhhhh…. so,yana sekarang sedang berusaha…moga2 kali nie akn berjaya…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  21. sy pun sme…2 thn kwin x de rzeki lg nk dpt bby…lau dpt pggang bby 2…cam xcitet sgt2….br2 ni my cousin dah pgnant 2 bln stelah 3 thn lbh kwin…alhamdullilah…my cousin ckp pas dia check doctor smua ok, berurut n dlm mse 2 bln 2 dia x pkai ape2 kecuali…..PAD HERBE…..alhamdullilah…x smpai 2 bln dia pkai pad herbe 2…dia hamil….sy pun otw try pad 2….korang try lah ye….mane thu rzeki kte plk dpt bby…insayallah sme2 kte ushe n berdoa pd ALLAH….dah jgk amal kan 3 zikir ni…..YA KHOLID, YA BAARI, YA MUSAWWIR…..lps solat 5 waktu n pas bersame hsband…sambil usap2 perut bce lah zikir ni…insayallah….kte try sme2 ye…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  22. salam.. sape yg dah berjaya boleh bgtau x? baru je cuba amalkan minum air taugeh ni bulan ni.. harap2 la berjaya.. dh 6 bulan kawin tp blum ada rezeki lg.. :-)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Lina Reply:

    Salam. Sebenarnya kalau pegi pakar pun,bagi yang baru kawin.doktor akan mintak tunggu lepas setahun kawin baru pegi jumpa doktor. Tapi kalau awin nak cuba sendiri trylahHerba Maharani? Cuba tgk kat blog ni http://www.rahsiamudasentiasa.blogspot.com. Ramai jugak yang dah berjaya dengan ikhtiar mengamalkan herba ni. Yang terbaru kakak kawan saya sendiri.dh 3 tahun kawin, Alhamdulillah. ada rezeki dia mengandung. sekarang dah 4 bulan dah.
    .-= Lina´s last blog ..Neutralisasi =-.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  23. salam..saye nak tanya…cmni 3 hari lepas iaitu pada 18/1 saye subur, so adalah bersama hubby hari2 sblmnya kecuali 17/1 kerana saya tinggal berjauhan dgn hubby,so time 2 hubby keja..kemarin n hari nie saya rasa perut x selesa la,angin jd 1 bdn naik kepala smpai nak termuntah,muntah pun angin x ilang,sakit rasa sengal2 kt bhgian ari2..pas 2 dah cm teruk angin smpai x leh nak wat keja, sya pun belila 100 plus, tidak saye memang pantg air bergas nie..org kt tajam.tp dah x tahan sngt minumla..blehla sendawa legala skit..tp risau plak kot2 dah terlekt p minum air gas jd apa2 x?please help me..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Lina Reply:

    Bergantung pd kuat x kuat jerlah. ader kawan saya tu masa ngandung mkn nenas hari2. xpa pun. ada plk yang minum coke terus jatuh. rezeki masing-masing.cuba elakkan sajalah minuman bergas tu.
    .-= Lina´s last blog ..Neutralisasi =-.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    roses Reply:

    2 la ek…kwn saye dulu pun org kt pantg mcm2 xleh mkn..dia punyala jaga tp x lekat gak..last2 dia mls nak pikir,suma dia mkn, lekat plak..it depend la..rezeki Allah nak bg..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  24. ha’ah la,nak tanya sape2 yang pernah mencuba air taugeh ni berjaya hamil ek?sye pon dah try nk dekat sebulan tp slpas habis piriot la,coz baru perasan blog ni…just try jer,harap2 lah ada rezeki kami nt..insyaallah..
    doakan kami berjaya ye..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    roses Reply:

    @rose, alhamdulillah,akhirnya sye prenant jua….trying to conceive almost 1 year ++,Allah makbulkan doa kami suami isteri…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  25. sy penah cube.. minum air taugehnih.. tp ya Allahh sedapla gak :P
    sabar jela.. layangakla.. then bulan tu macam2 ikhtiar sy buatla.. dah rezeki mmg melekat + dgn minum ni la.. then takde rezekilak.. gugur..
    skang dah setahun berlalu..
    bulannih.. i cube lg.. ermmm harap2 ada rezeki.. susahnye rase nak dapat anak ek.. dah bahagian sy kot.. redha jek la..a.a.a
    insyaAllah kt doa sama2 ek

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    liza Reply:

    @aidas, tauge tu nk rebus tiap2 hari ke..ataupun 1 gelas tu nk minum ckit2 hingga waktu subur..?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  26. adidas: tauge tu nk rebus tiap2 ari ke…ataupun nk minum 1 gelas tu ckit2 smpi wktu subur?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    roses Reply:

    mcm saya hari tu sye rebus taugeh tu..buat dalam setengah periuk kecik je.dlm 15 minit tutup api n biarkan sejuk ckit…then simpan dalam peti sejuk,minum air tu setiap pagi setengah cawan n dlm 3@4 hari klo still ada lagi buang lah..coz air taugeh ni klo lama2 dia akan berkeladak ckit..so,better rebus taugeh dlm 3@4 hari skali…ni cara saya lah,Alhamdulillah nampaknya berkesan…u all cuba lah gak,mana tau ada rezeki korang plak kn…now sye dah preggy 21week…;)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    nur Reply:

    maksudnya klu dah nak habis air rebusan tu, terus rebus yg baru…bukan apa kan ambik masa at least 2 hari kacang hijau tu nak bercambah…ke camana?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  27. saya ada rendam segenggam, tpi xsmua tumbuh ekor.separuh jer, so saya reus yg ada ekor jer la..then, saya minum air setengah gelas. lg setengah simpan esok plak.lusa rebus lain la..ok x?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  28. salam..sy baru lg kt cni…sebelom ni sy ada baca artikel pasal air rebusan kayu manis..sy penah try,tp hnya sekali sbb terlalu mual…so agak takut nk try yg ni…ade x..spe2 yg da m’jadi.?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Lin Reply:

    Jom cuba herba Maharani. Insya Allah boleh suburkan badan dan kuatkan rahim.019-451 8510
    Lin´s last blog post ..NEW !!! Marine Essence Beauty Bar

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam