Panduan Cara Kira Waktu Subur

Share

Sebelum ini saya ada berkongsi beberapa artikel tentang tips dan panduan kehamilan, cara untuk cepat mengandung, petua mudah mengandung, cara kira waktu subur, artikel tentang kitaran haid, dan segala macam permasalah tentang mengandung dan kehamilan di dalam blog ini.

Sejak dari hari itu, saya telah menerima beratus-ratus email dari para pembaca yang bertanyakan bermacam-macam soalan kepada saya.

Mereka ajukan pelbagai soalan seolah-olah saya ni adalah pakar sakit puan pula. Hakikatnya saya ni orang biasa saja. Lelaki pulak tu. Manalah saya tau sangat tentang hal-hal kesuburan dan kehamilan ni. huhu…

Paling banyak saya terima email adalah yang bertanyakan tentang bagaimana untuk mengira waktu subur. Ramai diantara mereka yang meminta saya tolong kirakan bilakah waktu subur mereka. Sedangkan sebelum ini, saya dah kongsikan 1 artikel di blog ini yang menerangkan bagaimanakah nak buat kiraan waktu subur. Namun, mereka tetap terus menghantar email kepada saya dan meminta saya tolong kirakan waktu subur mereka.

Oleh kerana saya terlalu sibuk dengan pelbagai tugasan sebelum ini, saya tidak dapat menjawab semua email yang diberikan. Hanya yang sempat jer saya reply. Yang lain, saya minta maaf banyak sebab tak dapat nak jawab. Bukan sengaja tak nak jawab, tapi saya memang betul-betul tak menang tangan. Harap faham keadaan saya yer.

Mengenai cara bagaimana untuk mengira waktu subur tu. Baru-baru ini, saya telah terjumpa 1 laman web yang menyediakan service membuat kiraan waktu subur secara automatik. Apa yang perlu dilakukan ialah, hanya memasukkan beberapa maklumat ke dalam borang yang disediakan. Pastu tekan buttton, dan beberapa saat kemudian, anda akan dapat tahu bilakah waktu subur anda. Memang mudah sekali.

Semua kiraan dilakukan secara automatik oleh web berkenaan. Web tu siap kira waktu subur sehingga 6 bulan yang akan datang. Memang mudah dan bagus untuk mereka-mereka yang ingin mengetahui bilakah waktu subur.

Jadi, sekarang saya akan mengajar anda bagaimana untuk mengira waktu subur dengan mudah melalui laman web berkenaan.

Klik sini untuk download panduan yang saya sediakan.

Sekian.

p/s- Tolong forwardkan ‘pamplet panduan kira waktu subur‘ yang saya sediakan tu kepada kawan-kawan yang memerlukannya. TQ ;)

p/s- Ada sebuah ebook yang menerangkan tentang Panduan Kesuburan Untuk Kaum Lelaki! Jangan anggap subur hanya masalah orang perempuan. Lelaki pun kena subur tahu!! (2226)

Artikel-artikel lain yang menarik :

Share

52 thoughts on “Panduan Cara Kira Waktu Subur

  1. hmmm..info yang berguna leh jadikan guide line

    Thanks..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    ameera Reply:

    @suraya,
    HUAHUAHUA, SYA TAK DAPAT BUKA LAH ARTIKEL CARA KIRA WAKTU SUBUR….. HUAHUAHUA

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

  2. Terima Kasih,emmm..ada tak petua macam mana nak dapat anak perempuan or anak lelaki..ehe..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    DkLiza

    Sebelum ni saya ada kongsikan artikel tentang merancang anak di blog ini.
    Klik link di bawah ini.

    http://pakarhowto.com/belajar-bisnes-internet/petua-merancang-anak-perempuan.html
    http://pakarhowto.com/belajar-bisnes-internet/petua-merancang-anak-lelaki.html

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  3. salam. saya sentiasa melawat laman web ni n cari pelbagai cara untuk mendapatkan zuriat…insyallah. thanks diatas cadangan pakarhowto….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  4. salam kenal dari aku, baloot.

    info yang amat berguna utk aku.
    tapi aku belum lagi kahwin. takpe, kena tau awal2, nanti senang nak prepare kan.. hehe.. :D

    terima kasih pakarhowto

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  5. askum,

    panduan yang ditunjukkan lebih kepada anggaran tarikh anak bakal lahir sekirannya berlaku persenyawaan pada tarikh yang dinyatakan.saya kurang faham macam mana kira ubtuk cegah berlaku kehamilan secara semula jadi.
    untuk pengetahuan pakarhowto,ubat perancang yang saya makan membuatkan saya kurang tertarik terhadap seks,tambahan lagi suami saya selalu keluar malam dan balik jauh pagi(megaji katanya).saya sedikit kecewa dengan tindakan dia kerap keluar.keadaan ini menyebabkan nafsu saya bertambah terikat walaupun saya tahu,setiap kali dia balik mengaji pasti dia ingin bersetubuh dengan saya.tapi saya merasakan diri saya hanya sekaddar tempat

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  6. Alhamdulillah…
    segala – galanya memerlukan doa,usaha dan tawakkal..moga dirahmati Allah S.W.T.Terima kasih.Sama – samalah kita manfaatkan ilmu yang berguna,kerana Allah,untuk Allah.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  7. Akum semua…tahniah pd en.pakar kita,blog ni makin lawa la,byk benda2 yg cute plak tu hehe..sebenonye mmg ni la artikel yg sy tunggu2,akhirnya bertemu jua dgn apa yg diinginkan,thanks utk en.pakar kita ni,keep it up bro…wasalam

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  8. kalau nak buka file tu,
    kena ada software application microsoft…powerpoint.
    biasanya siapa yang guna OS windows,
    memang akan ada punye application ni.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    Liana Reply:

    @PakarHowTo, microsot powerpoint ada tapi tak leh buka juga knape yea??saya pakai microsoft office 2007 .biasa kalau save mcrosoft 2003 blh je run dlm 2007

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  9. laman web yang baik untuk pasangan yg masih belum berjaya mendapat cahayamata…Insyaallah saya akan jadikan panduan untuk menjayakan usaha saya dan suami selama 4 thn ni…tq

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  10. Tengah usahakan untuk mendapat BB sampai skrg… masih belum dimakbulkan oleh Allah S.W.T mungkin ada hikmahnyer… walaupun begitu perlu doa, tawakal dan solat hajat moga diizinkanNYA…Amin.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  11. Saya nak dapatkan buku panduan hamil…boleh pakarhowto call saya ke 0125837324

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @rosma,
    waaa…siap bagi no hp kat sini tu…
    jangan kak….nanti orang lain manipulasikan nombor tu..
    insyaAllah, kalau takde apa2, esok saya call yer….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  12. bagus jugak ada tips2 mcm nie…saya pun dah nak masuk 3 tahun kawin…tapi blm jugak dapat baby…teringin sangat nak timang anank sendiri kalau ada petua best2 lg..tolong email yek….darrrr…..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  13. dah 3 thn sy kawin,teringin sangat2 nk baby…2mggu lepas saya ada buat operation kat perut,doc kata ad harapan besar sy nk ngandung pasni…kwn2 doakan sy supaya cepat dapat baby yer…tq

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  14. saya terigin bila berjimak dengan istri saya dan lepas di dalam untuk mendapat kepuasan sepenuhnye tapi …. ni fail pulak ada password ..boleh beritahu apa passwordnya

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  15. saya ingin memohon bantuan..saya telah membayar rm 25 utk melanggan ebook yang bertajuk ramahtanggaku……saya tak pasti tajuk penuh nya..tetapi sehingga ke hari ini..ebook tersebut belum lg saya dapat..harap dapat bantuan dari yang berkenaan..saya telah membuat pembayaran melalui cimb cliks pada hari selasa bersamaan 15/12/2009 pada jam 1423 pm…harap dalam makluman segera..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @mardiana binti supartak,
    maaf, awak beli dari siapa?
    apa laman web nya?
    saya keliru ni…
    sebab saya tak pernah jual ebook macam tu.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  16. Salam…

    Sye baru jumpa website nie & nak download panduan nak kira waktu subuh tp x dpt…mcm mane ni??

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    nur Reply:

    @Shella,

    salam kawan2ku..

    nur pun baru je kawen bulan Dis tahun 2010..skrg ni pun belum ada rezki pregnant lg..kawan2, doakan nur yer..kat sini ada website yg untuk kira waktu subur..amat2 berguna untuk kita tahu tarikh subur..insya’allah..

    http://www.babycenter.com/ovulation-calculator

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  17. salam, saya xboleh bukak, panduan mengira waktu subur tu, memerlukan password untuk bukak, boleh pakarhowto bantu saya…. tq…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    asmah Reply:

    @Izanshasilla,
    salam, saya pun xleh buka juga.. tlg bantu saya…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  18. Terima kasih banyak info berguna

    Antara usaha yg boleh dibuat banyakkan makan makanan untuk menambah kesuburan:

    1. Kacang-kacangan, seperti kacang hijau, kacang tanah, soya, dll

    2. Buah badam, buah kurma

    3. Manisan Madu

    4. Kismis, susu kambing, dll

    Cara Mudah Hamil

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @Wan,
    teirma kasih atas perkongsian

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam