Pakej Percutian Ke Krabi, Thailand

Share

Saper nak ikut saya gi krabi thailand 29oct sampai 1nov ni…hanya RM700 untuk 4 hari 3 malam termasuk flight, hotel, transportation, makan, city tour, island tour naik speed boat dan snorkeling(betui ke aku eja snorkeling ni huhu)…keterangan lanjut sila lihat dibawah…tenkiu

Semasa MATTA Fair bulan puasa yang lepas, saya ada menempah pakej percutian ke Krabi, Thailand selama 4 Hari 3 Malam untuk 2 orang. Tarikh pergi ialah 29 Oktober 2009 hingga 1 November 2009 ini.

Berikut adalah jadual perjalanannya.

29 Oktober (Khamis)

  • Menaiki bas Shuttle Air Asie dari KL Central ke LCCT.
  • Bertolak dari LCCT menaiki Air Asia ke Krabi. Masa berlepas ialah pada pukul 12:25 tengahari. (Sampai di Krabi jam 12:25 tengahari)
  • Sampai di Krabi, kita akan dibawa untuk menyertai “City Tour” melawat tempat-tempat menarik di sekitar bandar Krabi. Makan tengahari disediakan.
  • Makan malam disediakan (Buffet di hotel)

30 Oktober (Jumaat)

  • Makan pagi disediakan (buffet di hotel)
  • Selepas makan pagi, kita akan mengikuti “4 Island Tour” menaiki Long Tail Boat dari pukul 8:30 pagi hingga 4 petang. Island tour ini termasuk melawat ke Poda, Tub, Chicken Island, Pranang dan membuat aktiviti snorkeling. Minuman, lunch box dan buah-buahan disediakan untuk santapan.
  • Setelah habis tour ini, kita bebas membuat aktiviti lain seperti bershopping, bersantai di tepi pantai atau berehat-rehat di bilik hotel. Terpulang pada anda.
  • Makan malam tidak disediakan. Kita boleh pi makan di mana-mana restoran di Bandar Krabi yang majoritinya adalah masyarakat Islam.

31 Oktober (Sabtu)

  • Makan pagi disediakan (buffet di hotel)
  • Selepas makan pagi, kita akan menyertai “Phi Phi Island Tour” menaiki Speed Boat. Kita akan dibawa melawat ke Maya Bay (tempat lokasi filem penggambaran filem Hollywood “The Beach”), Loh Samah Bay, Pilay Bay, Monkey Beach, Bamboo Island dan Hin Klang. Kita bebas melakukan aktiviti snorkeling di sana. Peralatan untuk snorkeling disediakan. Makan tengahari juga disediakan. Masa adalah dari 8:30 pagi hingga 4:30 petang.
  • Selepas tour ini adalah aktiviti bebas sehingga ke malam.
  • Makan malam tidak disediakan. Kena makan sendiri di mana-mana restoran.

01 November (Ahad)

  • Makan pagi disediakan (buffet di hotel)
  • Sehingga sampai waktu penerbangan pulang, boleh la shopping di Bandar Krabi membeli souvinier untuk dibawa pulang.
  • Bertolak balik ke KL menaiki Air Asia. Masa berlepas ialah pada pukul 12:50 tengahari. (Sampai KL 3:05 petang)
  • Dari LCCT kita akan menaiki bas shuttle Air Asia ke KL Central.

Pakej ini termasuk tiket penerbangan pergi balik KL-Krabi, tempat penginapan di Hotel AO NANG VILLA (Bilik Superior), transportation dari KL Central-LCCT dan Krabi Airport-Hotel, makan pagi tengahari dan malam serta pakej mengikuti “city tour”,”4 island tour”, “phi phi island tour”. Bayaran nya cuma RM700/seorang. Ianya sangat murah dan berbaloi. Kalau pergi sendiri, harga tiket saja mencecah hampir RM400. Belum termasuk penginapan, makan2 dan tour lagi. Pakej ini termasuk semua hanya RM700.

Tawaran ini adalah sangat TERHAD. Kepada sesiapa yang ingin mendapatkan keterangan lanjut dan berminat untuk ikut saya pergi bercuti ke Krabi, sila email kepada saya di pakarhowto@gmail.com

Terima kasih.

-GH Syukri- (1642)

Artikel-artikel lain yang menarik :

Share

22 thoughts on “Pakej Percutian Ke Krabi, Thailand

  1. Salam, Ada tak pakej Krabi atau Koh Samui untuk tahun 2010 ni?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    anna Reply:

    ada en azman… en azman boleh talipon saya di talian 04-4419545. Syarikat ini mempunyai 5 biji bas. harga boleh dirunding.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

  2. nk pegi honeymoon kt krabi bln january 2011…klu da pakej mnarik dan murah2,juz pm ke email sy k…tingin sgt..dh la tmpt cntik gila….plz…help me…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    kamal Reply:

    @ruby,

    hi just nak tanya..u dah dapat pakej ke krabi ke??

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  3. sila contact saya untuk pakej sperti di atas.

    Tel: 603-26931278

    Terima kasih

    Regards
    Khatijah

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    neti Reply:

    khatijah,saya bercadang utk bercuti pada  thn 2011 di krabi
    blh tak emailkan pakej kat email saya
    thanks

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    ita Reply:

    @khaty, boleh emailkan sy pakej ke krabi [ada 3-6 feb 2011?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  4. Salam, ada tak pakej ke Krabi 23-26 March 2011 untuk 12org Muslim.
    Tiket penerbangan (AirAsia) sudah ada. Kami cuma perlukan “Tour Package” shj. Hrp dpt membantu. Thanks

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @intan2401,
    kami dah tak menyediakan sebarang pakej lagi.
    harap maaf.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  5. Saya sedang mencari pakej percutian ke Krabi untuk 5 december 2011 hingga 8 december 2005, ada tak pakej yang sesuai?

    Terima Kasih

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @shiddeq,
    kami tidak lagi menyediakan sebarang pakej.
    harap maklum

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam