Blog PakarHowTo

Berinformasi & Memotivasi
Subscribe

Pakej Percutian Ke Krabi, Thailand

October 02, 2009 By: PakarHowTo Category: Info Berguna

Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2
Share

Saper nak ikut saya gi krabi thailand 29oct sampai 1nov ni…hanya RM700 untuk 4 hari 3 malam termasuk flight, hotel, transportation, makan, city tour, island tour naik speed boat dan snorkeling(betui ke aku eja snorkeling ni huhu)…keterangan lanjut sila lihat dibawah…tenkiu

Semasa MATTA Fair bulan puasa yang lepas, saya ada menempah pakej percutian ke Krabi, Thailand selama 4 Hari 3 Malam untuk 2 orang. Tarikh pergi ialah 29 Oktober 2009 hingga 1 November 2009 ini.

Berikut adalah jadual perjalanannya.

29 Oktober (Khamis)

  • Menaiki bas Shuttle Air Asie dari KL Central ke LCCT.
  • Bertolak dari LCCT menaiki Air Asia ke Krabi. Masa berlepas ialah pada pukul 12:25 tengahari. (Sampai di Krabi jam 12:25 tengahari)
  • Sampai di Krabi, kita akan dibawa untuk menyertai “City Tour” melawat tempat-tempat menarik di sekitar bandar Krabi. Makan tengahari disediakan.
  • Makan malam disediakan (Buffet di hotel)

30 Oktober (Jumaat)

  • Makan pagi disediakan (buffet di hotel)
  • Selepas makan pagi, kita akan mengikuti “4 Island Tour” menaiki Long Tail Boat dari pukul 8:30 pagi hingga 4 petang. Island tour ini termasuk melawat ke Poda, Tub, Chicken Island, Pranang dan membuat aktiviti snorkeling. Minuman, lunch box dan buah-buahan disediakan untuk santapan.
  • Setelah habis tour ini, kita bebas membuat aktiviti lain seperti bershopping, bersantai di tepi pantai atau berehat-rehat di bilik hotel. Terpulang pada anda.
  • Makan malam tidak disediakan. Kita boleh pi makan di mana-mana restoran di Bandar Krabi yang majoritinya adalah masyarakat Islam.

31 Oktober (Sabtu)

  • Makan pagi disediakan (buffet di hotel)
  • Selepas makan pagi, kita akan menyertai “Phi Phi Island Tour” menaiki Speed Boat. Kita akan dibawa melawat ke Maya Bay (tempat lokasi filem penggambaran filem Hollywood “The Beach”), Loh Samah Bay, Pilay Bay, Monkey Beach, Bamboo Island dan Hin Klang. Kita bebas melakukan aktiviti snorkeling di sana. Peralatan untuk snorkeling disediakan. Makan tengahari juga disediakan. Masa adalah dari 8:30 pagi hingga 4:30 petang.
  • Selepas tour ini adalah aktiviti bebas sehingga ke malam.
  • Makan malam tidak disediakan. Kena makan sendiri di mana-mana restoran.

01 November (Ahad)

  • Makan pagi disediakan (buffet di hotel)
  • Sehingga sampai waktu penerbangan pulang, boleh la shopping di Bandar Krabi membeli souvinier untuk dibawa pulang.
  • Bertolak balik ke KL menaiki Air Asia. Masa berlepas ialah pada pukul 12:50 tengahari. (Sampai KL 3:05 petang)
  • Dari LCCT kita akan menaiki bas shuttle Air Asia ke KL Central.

Pakej ini termasuk tiket penerbangan pergi balik KL-Krabi, tempat penginapan di Hotel AO NANG VILLA (Bilik Superior), transportation dari KL Central-LCCT dan Krabi Airport-Hotel, makan pagi tengahari dan malam serta pakej mengikuti “city tour”,”4 island tour”, “phi phi island tour”. Bayaran nya cuma RM700/seorang. Ianya sangat murah dan berbaloi. Kalau pergi sendiri, harga tiket saja mencecah hampir RM400. Belum termasuk penginapan, makan2 dan tour lagi. Pakej ini termasuk semua hanya RM700.

Tawaran ini adalah sangat TERHAD. Kepada sesiapa yang ingin mendapatkan keterangan lanjut dan berminat untuk ikut saya pergi bercuti ke Krabi, sila email kepada saya di pakarhowto@gmail.com

Terima kasih.

-GH Syukri-

Share
Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2

22 Comments to “Pakej Percutian Ke Krabi, Thailand”


  1. saya pilih krabi untuk honeymoon nanti..tapi tak tahu nak pergi camane

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    1
  2. Salam, Ada tak pakej Krabi atau Koh Samui untuk tahun 2010 ni?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 3 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    anna Reply:

    ada en azman… en azman boleh talipon saya di talian 04-4419545. Syarikat ini mempunyai 5 biji bas. harga boleh dirunding.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    2
  3. sy tak ada scaner utk copy n paste bukti pymt utk beli panduan jodoh fb..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @adzha,
    tak perlu scan.
    hanya nyatakan bank mana, tarikh dan masa membuat pembayaran.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    3
  4. amynieza says:

    nak pegi krabi or koh samui on 29oct til 31oct 2010..do u have any pakej.include hotel n mkn..flight dah booked.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    4
  5. nak pege honeymoon kat krabi feb next year.kalu de pakej murah,send email kat saye yeh.tekiu.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    5
  6. nk pegi honeymoon kt krabi bln january 2011…klu da pakej mnarik dan murah2,juz pm ke email sy k…tingin sgt..dh la tmpt cntik gila….plz…help me…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    kamal Reply:

    @ruby,

    hi just nak tanya..u dah dapat pakej ke krabi ke??

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    6
  7. sy nk g krabi maybe around jan @ feb 2011..kalau ad pakej menarik tlg email saye..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    azrul Reply:

    @ayuni, saya pun nak pegi……klu sorang brapa tiket

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    7
  8. sila contact saya untuk pakej sperti di atas.

    Tel: 603-26931278

    Terima kasih

    Regards
    Khatijah

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    neti Reply:

    khatijah,saya bercadang utk bercuti pada  thn 2011 di krabi
    blh tak emailkan pakej kat email saya
    thanks

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    ita Reply:

    @khaty, boleh emailkan sy pakej ke krabi [ada 3-6 feb 2011?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    8
  9. intan2401 says:

    Salam, ada tak pakej ke Krabi 23-26 March 2011 untuk 12org Muslim.
    Tiket penerbangan (AirAsia) sudah ada. Kami cuma perlukan “Tour Package” shj. Hrp dpt membantu. Thanks

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @intan2401,
    kami dah tak menyediakan sebarang pakej lagi.
    harap maaf.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    9
  10. hehe.. nampaknya aku pun terlambat nk grap pakej ni

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    10
  11. Nak gie honeymoon ke krabi dr 13/9/2011 – 16/9/2011. Ader pakej menarik x?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @dinie,
    Maaf, kami sudah tidak menyediakan sebarang pakej lagi.
    Harap maklum.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 1

    [Balas Di Sini]

    11
  12. Saya sedang mencari pakej percutian ke Krabi untuk 5 december 2011 hingga 8 december 2005, ada tak pakej yang sesuai?

    Terima Kasih

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @shiddeq,
    kami tidak lagi menyediakan sebarang pakej.
    harap maklum

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    12
  13. Hai,
    Saya nak ke Krabi pada 19 hingga 23 Disember 2012,berapa kosnya untuk 2 orang?
    tq

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    13


Leave a Reply

*
CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam


This page is copy protected
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline

Switch to our mobile site

Page 1 of 11