Blog PakarHowTo

Berinformasi & Memotivasi
Subscribe

PakarHowTo – Mencari Orang Hilang

November 25, 2009 By: PakarHowTo Category: Pengumuman

Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2
Share

Assalamualaikum semua para pembaca sekalian? Anda apa khabar? Saya sentiasa doakan anda sentiasa sihat, bahagia, ceria dan dirahmati Allah sokmo2 hendaknya.

Baru sebentar tadi saya ada menerima email dari salah seorang pembaca blog pakar iaitu Hj Zubair Shafie, meminta saya war-war kan berita mengenai kehilangan saudara beliau.

Menurut Haji Zubair, saudara beliau itu hilang di kawasan sekitar Kuala Lumpur. Dah hilang lebih 3 minggu. Saudaranya itu adalah ‘orang kurang upaya’ (lemah akal).

Haji Zubair sangat2 berharap kepada sesiapa saja yang terjumpa atau mempunyai maklumat mengenai saudara beliau yang hilang itu, agar menghubungi beliau di ;

Alamat : No 45 Jalan 3/20 Bandar Baru Bangi.
Telefon rumah : 03-8926 4462
Hp : 019-3306328

Di bawah ini adalah gambar dan maklumat mengenai saudara beliau yang hilang tersebut ;

orang hilang

Saudara Ilhamy

NAMA : MOHD ILHAMY BIN MOHD DARUS
ALAMAT ; KAMPUNG KAYU ARA, DAMANSARA
UMUR ; 30 TAHUN
KETINGGIAN ; 1.65 METER

Jika anda terjumpa atau mempunyai apa-apa maklumat mengenai orang di atas, sila hubungi ;

  • Puan Hasnah : 019-3351186 / 019-2588476
  • Pihak Polis : 019-2586412

Kami di PakarHowTo sangat-sangat berharap agar anda semua dapat ‘copy & paste’ post kali ini, dan sebarkan kepada kawan-kawan anda yang lain. Terima kasih.


Share
Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2

11 Comments to “PakarHowTo – Mencari Orang Hilang”


  1. as-salam semua..
    harap2 keluarga tersebut..insan yang diluar sana tu akan ketemulah insan yang bernama Mohd Ilhamy Bin Mohd Darus ni..

    kasihan dia manalah dia menghilangkan diri agaknya ya..tambah lagi sedih sb tak lama lagi orang dah nak sambut hari raya qurban/haji..
    simpati juga suri dibuatnya..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    1
  2. Ya Allah permudahkanlah urusan mereka berilah mereka kesabaran. amin

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    2
  3. Assalamualaikum. Syukri terima kasih banyak info ni. Kita sama-sama bantu insya Allah

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    surihati_ku Reply:

    @Motivasi Kerja,
    As-salam,
    sama-sama Motivasi Kerja..mana yang susah-susah tu kami akan bantulah sedaya mana kami mampu lakukan..

    semoga keluarga tersebut akan berjaya menemui ahli keluarganya kembali. Amin.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    3
  4. mm..InsyaALLAH…same2 kita doakan semoga dipermudahkan segala urusan mencarinya….
    kalu da jupe orgnye…
    rojer2 la page ni…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    4
  5. huhu

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    5
  6. assalamualaikum,
    salam perkenalan. terima kasih di atas doa dan pertolongan mewar-warkan berita kehilangan muhd ilhamy. alhamdulillah segala pujian buat Allah Yang Maha Penyayang, untuk pengetahuan semua beliau telah dijumpai oleh hj zubair dan isterinya di masjid jamek kl pada awal muharram jumaat lalu. sekarang beliau berada di hospital kl sementara waktu untuk dihantar ke pusat rawatan.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    surihati_ku Reply:

    @hud hud,
    As-salam..hud hud
    Sama-sama..Syukur.. keatasNya kerana telah menemukan muhd ilhamy kepangkuan keluarganya kembali.
    Sesungguhnya Allah itu Maha Besar, Mengetahui..lagi bijaksana..

    Alhamdulullah.. tuan hj zubair dan isterinya telah menjumpainya..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    6
  7. nadia amira says:

    saya nadia amira..saya ingin mencari adik saya yang telah sekian lama menghilang..di jpn sudah saya cari tapi tiada apa2 bukti yang kukuh mengatakan bahawa adik saya yang bernama HAFIZ AMRI BIN HANAFI di bawah no kad pengenalan ibu saya..ini kerana ibu saya berkahwin di sempadan thailand..saya tiada gambar atau pun bukti untuk diberi..kerana sijil kelahiran telah hilang..saya buntu dan tidak tahu bagaimana ingin mencari dia..mungkin apabila melihat wajah ibu saya mungkin dia dapat mengenalinya..jadi kepada sesiapa yang diluar sana yang bernama hafiz amri bin hanafi yang telah dijadikan anak angkat..boleh lah menghubungi saya di teletubbiespo.yaya@gmail.com..atau di facebook ieyamer_hopperz@yahoo.com…setiap saat saya akan menunggu kehadiran adik saya..

    harap maklum.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    7
  8. Hai n selamat sejahterah, saya sedang mencari seorang pakcik saya yang telah berpuluh tahun hilang kerana diculik oleh nurse semasa baru dilahirkan di hospital Quen Elizabirth Kota Kinabalu. Sekarang nenek (mak kepada pakcik saya) berumur hampir 90 tahun dan tak berapa sihat. Harapan kami agar mereka dapat bertemu sebelum nenek menghembuskan nafas yang terakhir. Malangnya, kami tidak mengetahui langsung identiti beliau. Tetapi dipercayai dilarikan ke tanah semananjung. Oh ya, kalaulah ada yang mengetahui ttg sejarah ini, dimaklumkan nenek berasal dari kampung perancangan, Ranau, Sabah.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    8
  9. sofiah ed ahmad says:

    aslamulaikum…
    saya sedang mencari keluarga yg hilang suda bertahun-tahun.
    sampai sekarang kami mencari.jika sesiapa yang mengenali
    AZNI BIN KASIM @JENI dan nama isteri MAIMUNAH..
    menurut cerita beliau ber hijrah ke tanah semananjung.beliau mempunyai 6 orang anak..mohd sobri bin azni,mohd jefri bin azni,masni binti azni,suhana binti azni,suzana binti azni dan suraya binti azni…menurut cerita lagi alamat akhir yg pernah di beri… taman tengku usin,ipoh perak..
    jika anda kenal satu nama di atas sila hubungi saya di no 0109424510..
    atuk pulanglh…nenek amat merindui(tiandah binti kasim)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    9


Leave a Reply

*
CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam


This page is copy protected
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline

Switch to our mobile site

Page 1 of 11