Kisah lucu – Pak Pandir Dengan Tahi

Share

Sejak blog PakarHowTo menyelitkan juga post-post yang berbentuk hiburan (kisah-kisah lucu), ramai para pembaca memberikan respon yang baik. Ada yang menghantar email meminta saya untuk memperbanyakkan cerita-cerita dan kisah-kisah lucu. Sebab ia menjadikan blog ini lebih meriah, kata mereka.

Setelah berfikir, saya rasa ada benarnya juga kata mereka. Kalau post-post di blog ini semuanya berbentuk serius belaka, nanti bosan la pulak kan?

So, mungkin ada baiknya kalau saya selitkan beberapa kisah lucu untuk anda semua. Harap anda suka. ;)

Kisah Pak Pandir Dengan Tahi

Nak dijadikan cerita, suatu hari pak pandir melalui satu lorong yang kecik semasa hendak pulang ke rumahnye.

Entah macamana, di tengah perjalanannye tadi dia terjumpe seketul taik yang masih panas.

Tapi dia masih konpius sama ada betul ke bende yang dia jumpe tu seketul taik.

Oleh kerana kemusykilan yang teramat sangat tu, pak pandir ambil keputusan untuk mengkaji sampel najis berkenaan.

Pak pandir tengok ngan lebih dekat taik tersebut, lalu dia berkata,

‘Hmmm…Bentuk macam taik…’

Lepas tu dia pegang pulak taik tu, lalu dia berkata,

‘Lembik…macam taik.’

Lepas tu dia ambik sikit taik tu lalu dia hidu taik tu, lepas tu dia berkata,

‘Bau macam taik.’

Oleh kerana pak pandir ni masih ragu-ragu dengan taik tu lalu dia pun mengambil keptusan untuk menjilat sedikit taik tersebut.

Sebaik sahaja dia menjilat taik berkenaan dia pun menjerit…

‘MEMANG SAH TAIK! NASIB BAIK AKU TAK TERPIJAK!!!’

Pengajaran cerita : Jangan jadi macam Pak Pandir yer!!!

:) (1239)

Artikel-artikel lain yang menarik :

Share

7 thoughts on “Kisah lucu – Pak Pandir Dengan Tahi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam