Kisah Cucu Dan Neneknya

Share

Hari ni saya rasa nak kongsi 1 cerita la. Saya dapat cerita ni dari facebook abang saya.

Please enjoy the story yaa.

cucu dan neneknya

cucu dan neneknya

Kisah Cucu Dan Neneknya

Pada satu hari yang hening, sang cucu bergegas ke rumah neneknya. Dan dengan nafas yang tercungap-cungap dan suara yang bergetar, sang cucu bersuara…

Cucu :

Nenek!! Nenek..!! Datuk dah meninggal !!

Nenek :

Iskk…biar betul kamu ni Cu. Jangan buat suspen kat Nenek. Bila meninggalnya??

Cucu :

Betul Nek…baru je tadi, datuk jatuh dari p0k0k sukun. Cepat nek, kita ke rumah abah. Keluarga sudah berkumpul semua. Mari la cepat Nek !!

Nenek :

Innalillahi wainnailaihi rooji’uunn… Setiap yang hidup pasti akan mati. Semoga arwah datuk kamu diterima oleh Allah SWT.

Kejap ya Cu. Bak sini kasi nenek pinjam HP kamu tu dulu cu…

Cucu :

Errrrrr….Nak pinjam buat apa pulak Nek… Nenek nak telefon siapa pulak??

Nenek :

Isk kamu nih. Bukan nak tepon! Nenek nak buka facebook sekejap. Nenek nak ubah status di facebook dari “BERKAHWIN”, kini sudah menjadi “JANDA’.

Cucu :

HAH!!!!!   ?*&!@#$%^&*()??

Bertuah punya nenek!!!!….kui kui kui

lawak ker?

Lawak ker...? hehehe

Haa amacam? Lawak tak?

Lawak, lawak juger beb. Tapi ini memang realiti pun. Dalam ramai-ramai orang sekarang ni, memang ada yang jenis macam ni.  Adakah anda juga termasuk dalam golongan orang seperti nenek di atas?

Awas! Jangan menjadi ‘tahi facebook’

Renung-renungkan…

 

**Mintak tolong sikit boleh?**

Di bawah ini adalah gambar saya, isteri dan anak saya (Nayyif). Kalau anda suka gambar ini, tolong ‘like’ yer. Macammane nak like? Mudah aja dong. Mula-mula Klik Sini. Kemudian tekan like button yang ada dibawah sebelah kanan gambar. Pastikan jumlah like bertambah selepas anda tekan. Terima kasih banyak-banyak yer. Jasamu pasti ku kenang. ;)

(1067)

Artikel-artikel lain yang menarik :

Share

One thought on “Kisah Cucu Dan Neneknya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam