Jampi dan cara kembalikan barang yang hilang

Share

Hari ini saya nak berkongsi satu ilmu mengenai kaifiat cara untuk mendapatkan semula barang yang hilang.

Masyarakat kita sekarang ini sering berhadapan dengan 2 isu utama, iaitu kes-kes kehilangan orang yang tersayang dan juga kes kehilangan barang2 kesayangan…

jampi hilang barang

Ilmu kaifiat cara kembalikan barang hilagn ini sebenarnya saya dapat daripada Darussyifa’ Online, milik Tuan Guru Dato’ Dr. Haron Din. Semoga kita sama-sama dapat mengamalkannnya.

Saya memohon kepada para sahabat semua supaya dapat menyebarkan ilmu ini kepada seluruh Umat Islam dalam apa cara sekalipun, samada email,fotosat, print dan lekatkan kat notice board ataupun edarkan kepada seluruh Umat Islam di tempat sahabat-sahabat semua.

Mudah-mudahan usaha berkongsi maklumat yang kita lakukan ini akan dinilai oleh Allah s.w.t sebagai amalan mulia. Semoga kita diberkatiNya dunia dan Akhirat. Amin.

Klik Sini Untuk Download ‘Panduan Cara Jampi Kembalikan Barang Hilang’

* Sumber maklumat diterima melalui email dari saudara AMIN (hulk_19822000@yahoo.com)


Anda ada pengalaman kehilangan barang kesayangan? Apa tindakan anda bila hilang barang? Tertekan dan bersedih? Bermuram durja? Ralat dan tidak keruan? Atau anda PASRAH dan REDHA atas segala ketentuanNYA?? ;)

(672)

Artikel-artikel lain yang menarik :

Share

14 thoughts on “Jampi dan cara kembalikan barang yang hilang

  1. Salam,

    Terima kasih kepada saudara Amin kerana sudi berkongsi dengan para pembaca, ilmu yang sangat bagus. Insyallah akan diamalkan bila berhadapan dgn situasi begini.

    Tahniah kepada Pakarhowto kerana ruangan ini ternyata banyak membantu pembaca2 dan semuga usaha yg murni ini mendapat keberkatan Allah Taala, insyallah…

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  2. Terima kasih krn memberikan output yg cukup berguna kpd pembaca. Teruskan usaha murni anda.. Smg mendapat keredhaanNya… Slmt maju jaya

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  3. Saya pernah mengalami kehilangan sebab kena ragut. Beg saya da rm500.00 dan ic dll.

    Setelah, berdoa minta dijumpakan kembali, namun tidak berhasil. Saya berdoa pula dengan Allah… tak pe kali ni saya hilang 500, tahun depan saya akan dapat rm5000.00.

    Alhamdulillah betul2 tahun depan bulan yg sama saya kehilangan, saya dpt rm5,000 kerana kilang tutup dan bayar pampasan.

    Maknanya kita kena redha dgn apa yg berlaku pada kita ari ni kerana Allah telah merancang sesuatu yg lebih baik untuk masa akan datang.

    Wallahualam.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @azlina k,
    yes…sangat setuju.
    REDHA tu sangat2 penting.

    Redha dan bersangka baik lah dengan Tuhan.
    InsyaAllah setiap yang hilang,
    Allah akan gantikan dengan yang lebih baik.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    azlina k Reply:

    @PakarHowTo,

    setelah melalui bermacam-mcm pengalaman, saya percaya setiap perkara samada buruk atau baik ada hikmah disebaliknya.

    hanya Allah yg lebih mengetahuiNya.

    Cuma kita perlu banyak bersabar, tenang, redha .

    Contohnya saya pernah terlupa faxkan quotation pada customer, then keesokan harinya saya dapat tahu yg harga yg saya quotekan tu terlalu rendah.

    Bayangkn kalau bagi quotation tu ….nampaknya kena buat jugak dalam kerugian….he.he

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  4. Terima Kasih kepada saudara Amin kerana telah memberi sy info yg sngt brguna.sy tlah kehilngan handset walau x mahal tapi sy syg.insyaallah sy akan lakukan ibadat ini pd malam ni

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    PakarHowTo Reply:

    @Hamba Allah,
    InsyaAllah, kita buat ibadah mesti kerana ALLAH TA’ALA yer….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 1 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  5. miertas xdapat nk bkak la topik ni…tolong!!

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    fizah Reply:

    miertas, cuba buka blog ini melalui mozilla firefox, sy pun mula2 buka blog dgn internet explorer x dpt buka, then try dgn mozilla dpt lak. try je la ek..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam