Blog PakarHowTo

Berinformasi & Memotivasi
Subscribe

“Cara untuk download video YouTube ke PC anda”

September 26, 2007 By: PakarHowTo Category: "How To"

Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2
Share

“Eh Syukri, ko tau dak macammana nak download video kat YouTube?”

Sejak akhir-akhir ni ramai betul kawan-kawan saya yang bertanya soalan seperti di atas tu kepada saya.
Hmm…nampaknya masih ramai lagi yang tak mengetahui bagaimana nak download video kat YouTube ni rupa-rupanya.

Jadi, di sini, ingin saya terangkan kepada anda, salah satu cara bagaimana kita boleh download video di YouTube ke dalam computer kita.

Begini caranya ;

1-Pergi ke laman web YouTube –> http://www.youtube.com/

2-Cari klip video kesukaan anda dengan memasukkan ‘keyword’ pada bahagian ‘search’ dan klik ‘search’

2-Pilih dan klik pada bahagian klip video yang anda ingin download tersebut

4-Copy URL klip video yang anda ingin download tersebut

5-Pergi ke laman web http://vixy.net
6-‘Paste’kan URL yang anda ‘copy’ pada langkah 4 tadi
7-Klik butang ‘Start’

Setelah anda tekan ‘start’, proses penukaran klip kepada video akan dilakukan oleh vixy.net
8-Setelah proses penukaran telah selesai. Klik pada butang ‘Download the converted video’

Sekian. Selamat Mencuba!!
“Saya Baca! Saya Faham! Saya Praktik! Saya Sebar!”

Share
Email Artikel Ini Kepada Kawan2 Email Artikel Ini Kepada Kawan2

12 Comments to ““Cara untuk download video YouTube ke PC anda””


  1. saya dah cuba malangnya selalu kuar server is too busy..

    selain cara di atas, ada lagi satu cara iaitu dengan copy url video youtube tadi dan ubah
    http://youtube.com/xxxxxxxxxxx

    kepada

    http://youtube.dr.ag/xxxxxxxxx

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 2 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    1
  2. Saudara Naem,

    Terima kasih kerana sudi berkongsi maklumat.
    Saya akan try cara yang saudara ajarkan itu.

    Tenkiu

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    2
  3. thanks, saya dah berjaya, suatu perkongsian ilmu yang sangat bermanfaat..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    flower Reply:

    saya da buat copy dkt url tu tapi tak blh.mcm mana nak download

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    3
  4. nak lagi cepat…
    paste url kat… http://keepvid.com

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    4
  5. tak keluar sound…..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    5
  6. Assalammualaikum,

    Saya nak download surah & pengertian sekali dalam http://www.quranexplorer.com/quran/ .Guna vixy & keepvid tapi tak dapat. Boleh sesiapa tolong saya cara download yang lain. Please….

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    6
  7. Before I knew this I used to have to wait 3 minuetes for it to buffer before I could launch it all, thanks! :)

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    7
  8. Kalau ingin yang praktis, kita bisa menggunakan Browser Comet Bird, disana ada fitur yang bisa memdownload video, movie, flash, caranya sangat sederhana seperti kita melakukan Copy Paste, yaitu hanya dengan klik kanan, tampilan Browser ini sangat mirip dengan Mozilla, namun lebih cepat dibandingkan Mozilla itu sendiri.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    8
  9. mcm na ni..sya tk jumpa pun url tu kat sebelah mana??

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    ummar rayyan Reply:

    @alexa,

    saya pun sama.kat mana url tu. x jumpa pun

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    9
  10. askum,leh tunjuk ajar x cmne nk download vixy.net tu?tekan download pastu?

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    10


Leave a Reply

*
CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam


This page is copy protected
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline

Switch to our mobile site

Page 1 of 11