“Cara untuk download video YouTube ke PC anda”

Share

“Eh Syukri, ko tau dak macammana nak download video kat YouTube?”

Sejak akhir-akhir ni ramai betul kawan-kawan saya yang bertanya soalan seperti di atas tu kepada saya.
Hmm…nampaknya masih ramai lagi yang tak mengetahui bagaimana nak download video kat YouTube ni rupa-rupanya.

Jadi, di sini, ingin saya terangkan kepada anda, salah satu cara bagaimana kita boleh download video di YouTube ke dalam computer kita.

Begini caranya ;

1-Pergi ke laman web YouTube –> http://www.youtube.com/

2-Cari klip video kesukaan anda dengan memasukkan ‘keyword’ pada bahagian ‘search’ dan klik ‘search’

2-Pilih dan klik pada bahagian klip video yang anda ingin download tersebut

4-Copy URL klip video yang anda ingin download tersebut

5-Pergi ke laman web http://vixy.net
6-’Paste’kan URL yang anda ‘copy’ pada langkah 4 tadi
7-Klik butang ‘Start’

Setelah anda tekan ‘start’, proses penukaran klip kepada video akan dilakukan oleh vixy.net
8-Setelah proses penukaran telah selesai. Klik pada butang ‘Download the converted video’

Sekian. Selamat Mencuba!!
“Saya Baca! Saya Faham! Saya Praktik! Saya Sebar!” (1644)

Artikel-artikel lain yang menarik :

Share

12 thoughts on ““Cara untuk download video YouTube ke PC anda”

  1. thanks, saya dah berjaya, suatu perkongsian ilmu yang sangat bermanfaat..

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

    flower Reply:

    saya da buat copy dkt url tu tapi tak blh.mcm mana nak download

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

  2. Kalau ingin yang praktis, kita bisa menggunakan Browser Comet Bird, disana ada fitur yang bisa memdownload video, movie, flash, caranya sangat sederhana seperti kita melakukan Copy Paste, yaitu hanya dengan klik kanan, tampilan Browser ini sangat mirip dengan Mozilla, namun lebih cepat dibandingkan Mozilla itu sendiri.

    Suka Hijau / TakSuka Merah : Thumb up 0 Thumb down 0

    [Balas Di Sini]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam